Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Základní deska ?

Dobrý den.
Mám technický problém se svým, půl rokem starým, počítačem. Poprvé mi pouze zamrzl systém a já počítač restartoval a doufal, že nebude problém. Bohužel počítač pak už nenaběhl. Občas vše zmrzne v různých částech načítání počítače a někdy i naběhne systém ale pak nic. Ovšem nejčastěji PC zamrzne v tento moment viz obr. IDE Channel 3 Master je DVD vypalovačka.

Někdy se nenačte žádný HDD, pak jeden, pak zas vše i s vypalovačkou. Jak vidíte, tak mám více HDD a tak jsem zkoušel jednotlivé disky a nainstalovat systém z DVD ale zase zásek.

Mám podezření, že je problém se základní deskou (GIGABYTE PH67A-UD3). Je to tak ? Do BIOS-u jsem nelezl a to ani před problémem, takže jsem nic nepokazil, ale ani teď. Může te mi, prosim vás, poradit s daným problémem ?
Děkuji, Petr Lukáš

Předmět Autor Datum
jsem pc amatér, ale podobný problém bych řešil prvně kontrolou datových kabelů k diskům a mechanikám…
Redsnake 20.07.2011 22:21
Redsnake
Bootování z flash paměti problém neřeší, jinak řečeno ani není možné:-/
Petr Lukáš 21.07.2011 00:16
Petr Lukáš
ale jde bootovat z fleshky najdi si to na googlu
Lukáš 25413 21.07.2011 00:36
Lukáš 25413
Domnívám se, že když u tohoto počítače nesedíte, tak nemůžete vědět, zda to funguje. Nebo jste špatn… poslední
Petr Lukáš 21.07.2011 11:36
Petr Lukáš

jsem pc amatér, ale podobný problém bych řešil prvně kontrolou datových kabelů k diskům a mechanikám.
Pak zkusit nabootovat nějaký live linux z flashky, kupříkladu slax. Pokud najede a bude fungovat, tak vyloučíš HW chybu a budeš řešit reinstalem systému, případně zkusit nějaký bod obnovení nebo recovery.

Domnívám se, že když u tohoto počítače nesedíte, tak nemůžete vědět, zda to funguje. Nebo jste špatně pochopil mé příspěvky. Bootování z flashky problém neřeší, protože počítač opět zamrzne, ale nejčastěji vůbec ani pořádně nenaběhne:-|

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru