Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Záloha raději CloneZillou nebo pomocí DriveImage XML?

Zdravím,
včera se mi vrátil ze servisu netbook Asus EEE 1005PX a už ho mám zase skoro se vším, co v něm chci mít. Protože ale instalace všeho (o aktualizacích ani nemluvě) trvá dlouho, chci si systémovou půlku disku pro všechny případy zazálohovat.

- mám smůlu v tom, že tam není HDD od Seagate nebo Maxtoru, to bych se vůbec neptala a rovnou použila DiscWizard, se kterým mám výbornou zkušenost. V netbooku je totiž WD 1600BEVT-80A23T0
- nemám problém koupit si třeba Acronis True Image Home, ale protože na každý PC doma bych si musela podle nich kupovat extra licenci, tak se chci raději naučit zacházet s free řešením
O obou programech v nadpisu jsem se dočetla, že zálohovat systémový disk umějí. Otázka zní, který je spolehlivější při event. obnově (na tentýž HDD) anebo zda mi někdo laskavě neporadí třeba jiný program či postup.
Vřelé díky předem!

Předmět Autor Datum
V netbooku je totiž WD Mám dojem že WD nabízí ořezanou verzi Acronisu pro svoje disky, něco jako Di…
Siki83 20.01.2011 16:23
Siki83
No Ty jsi poklad největší, já jsem na jejich stránkách hledala, ale asi blbě... A četla jsem vždy po…
Joan 20.01.2011 20:34
Joan
jinak má Asus svojí utilitku AI Recovery utility, ale konkrétně se nevyjádřím, nepoužívám. http://su…
kmochna 20.01.2011 16:26
kmochna
EDIT: No, já už asi externí zálohovací program potřebovat nebudu, protože ten krám od Asusu zase ne…
Joan 20.01.2011 22:58
Joan
místo start: funguje nouzově ctrl+esc? win klávesa se dá odblokovat v registrech, pokud nejde o hw z…
lední brtník 20.01.2011 23:18
lední brtník
Díky za reakci! Napsali mi, že se závada neprojevila a v popisu závady je "Operační system problem".…
Joan 20.01.2011 23:27
Joan
router s natem odstiňuje pc od útoků ostatnách, bývá tam i firewall proti síťovým červům. do sp3 cpu…
lední brtník 20.01.2011 23:39
lední brtník
Kdybych já měla Tvoje znalosti... Nakonec jsem to vyšmoulila tak, že jsem vlezla do stavu nouze a vr…
Joan 21.01.2011 00:58
Joan
Přidávám screenprůběhu aktualizace, která katastrofálně znefunkčnila komplet celý eee 1005PX: http:…
Joan 21.01.2011 08:39
Joan
Poradim ti, nepozeraj spravy na TV NOVA a americke filmy, kde sa hacker cez graficky nastroj pri str…
fleg 21.01.2011 08:46
fleg
Ty jsi zlatý, budu zas moci klidně spát. Díky moc, že jsi mě uklidnil ohledně toho aktualizování! Má…
Joan 21.01.2011 09:00
Joan
Myslím, že ten NB zbytečně zatěžuješ. Podle mě by stačilo použít firewall z Windows a antivir např.…
jbo 21.01.2011 09:10
jbo
No bez těch aktualizací (kromě těch, se kterými se mi vrátil ze servisu) šlape kupodivu svižně. Ale… poslední
Joan 21.01.2011 09:15
Joan

No Ty jsi poklad největší, já jsem na jejich stránkách hledala, ale asi blbě... A četla jsem vždy pouze o verzi pro Seagate.
Už pomaloučku stahuji a přes víkend vyzkouším!

P.S.: Noťas samozřejmě má recovery utilitu, která ale uvede netbook do továrního nastavení (už jsem byla nucena 1x to vyzkoušet) a to by pro mě znamenalo znova se prokousávat instalací aktualizací a vlastních programů.
A až zálohu udělám, jde ji hodit na flash disk, protože optickou mechaniku žádnou nemám? A pokud ano, ten disk musí být už připravený jako bootovatelný anebo lze jen zapíchnout do USB a zkopírovat vytvořenou zálohu?

Ještě jednou děkuji a hezký večer :-)

EDIT:

No, já už asi externí zálohovací program potřebovat nebudu, protože ten krám od Asusu zase nefunguje... :x:3-[
Včera navečer mi ho přivezli, dnes odpoledne jsem nainstalovala dost svých programů, dokonce jsem se chytla přes wifi na internet a pak jsem dostala nešťastný nápad nainstalovat aktualizace Win XP apod.
Ručně jsem z webu MS Update stáhla 47 aktualizací a u té 46. se netbook kousl natolik, že musel být vypnutý čudlíkem. Druhý pokus - totéž. A už neotevřu ani Ovládací panel, tlačítko Start je zcela neaktivní a oni mi napsali, že neshledali žádnou závadu. Co s tím mám proboha dělat? Recovery zas do továrního nastavení a přes hodinu instalovat svoje věci?
Poradí mi prosím někdo, co by pomohlo tuhle 6,5 tisíce Kč drahou "podložku" pod stůl zase zprovoznit? Už jsem z toho šmejdu fakt zoufalá... :.(

místo start: funguje nouzově ctrl+esc?
win klávesa se dá odblokovat v registrech, pokud nejde o hw závadu:

REGEDIT4

; Aktivace klavesy Win
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Keyboard Layout]
"ScanCodeMap"=-

osobně jsem přesvědčen, že jednotlivě instalované aktualizace jsou nekompatibilní a výrazně zpomalující zlo. pokud už máš sp3, nemělo ani smysl ty tuny hnoje pouštět do pc.

Díky za reakci!
Napsali mi, že se závada neprojevila a v popisu závady je "Operační system problem". SP3 tam bylo už od začátku. Takže nevadí, když tam další aktualizace zabezpečení nenacpu? Občas totiž s tím krámem polezu doma na internet přes wifi router.
Už jsem ani nenačetla profil (po půlhodině by to myslím už mohlo být načtené, že :-) ) tak mě asi nemine recovery. Ach jo...
Do toho registru se zítra kouknu, stejne už není co pokazit.

router s natem odstiňuje pc od útoků ostatnách, bývá tam i firewall proti síťovým červům.
do sp3 cpu jen pár záplat co jsem si stáhnul ručně - dns záplata, a pak snad ještě něco, už jsem se tím dlouho nezabýval.

na krámu je home verze win, tak se zkus v nouzovém režimu přihlásit jako administrator bez hesla. když se povede, počti si v prohlížeči událostí (eventvwr.msc)

případnou položku ScanCodeMap v registrech stačí smazat.

Kdybych já měla Tvoje znalosti...
Nakonec jsem to vyšmoulila tak, že jsem vlezla do stavu nouze a vrátila bod obnovení (budiž velebeny tyto body!) po instalaci svého posledního programu = před pokoušením těch prokletých aktualizací. A vida, vše šlape jak má :-D. I ten předinstalovaný "hnůj" od Asusu mám pryč a celkem svižně noťas šlape. A píšu teď z něho!
Jenom nechápu, proč jednomu krámu aktualizace tolik vadí a jiný (stolní PC, v práci...) z nich špatný "žaludek" nemá. Btw, je riskatní lézt na internetbanking bez těch aktualizací anebo za NATem mohu být v klidu?
Takže tu zálohu systému si možná nakonec udělám, body obnovení mě asi vždy nespasí, že?
Takže díky moc a dobrou noc :-)

Poradim ti, nepozeraj spravy na TV NOVA a americke filmy, kde sa hacker cez graficky nastroj pri strasnom buseni do klavesnice do 1min nabura do siete CIA (to co mu robila pritom zena pod stolom nebudem spominat).
Aktualizacie su sice fajn, ale ich vyznam sa vo vseobecnosti precenuje. Posledna verejne znama chyba, ktora zhadzovala masiny s verejnymi adresami bola zahrnuta v SP2. SP3 uz nic superkriticke nepriniesla, z praktickych veci mozno tak podoru AES sifrovania aj ked TKIP je imho uplne postacujuce.
Takze pokial mas pc za natom, nemas v nom vira a neklikas haj-buj kade tade pod admin uctom aktualizacie nutne k zivote nepotrebujes. Internetbanking je rovnako bezpecny na SP1, 2 a 3 a je jedno kolko aktualizacii mas na pc. Bezpecnost bankingu je totizto postavena na inych principoch ako na bezpecnosti samotneho OS.

Ty jsi zlatý, budu zas moci klidně spát. Díky moc, že jsi mě uklidnil ohledně toho aktualizování!
Mám v netbooku Avast!, ZoneAlarm, jsem za routerem a lezu hlavně na poradny tohoto typu české i anglické :)). Na vše co jde mám omezený účet. Virus nebo to byl rootkit jsem chytila naposledy před 1,5 roku na stolním PC. Nejsem žádný IT odborník, tak mi často nezbývá, než věřit jiným...
Stolní PC si aktualizuji už také ručně přes Windows Update a zatím problém naštěstí žádný. Rozdíl akorát v tom, že tady mám placené AVG místo Avasta. Takže myslíš, zde se taky obejdu bez tzv. bezpečnostních záplat a záplat spousty frameworků (které ani nevím, k čemu jsou)? Zatím každý týden koukám, co z Update nainstalovat nového.

No bez těch aktualizací (kromě těch, se kterými se mi vrátil ze servisu) šlape kupodivu svižně. Ale zase nevím, kdy se s ním připojím třeba v autobusu Student Agency :-) a ne za svým routerem, takže zatím ho nechám tak a na aktualizace se už ani nepodívám, když se dá bez nich žít.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru