Předmět Autor Datum
Není to tak úplně odpověď na tvoji otázku, ale pokud ji chceš náhodou vyrábět, nebude 100x jednodušš…
Prasak 16.02.2012 16:18
Prasak
V prodeji jsou tyto zásuvky ale mají více ovládanych zásuvek a většinou mají i přepěťovou ochranu a…
mirda 16.02.2012 18:34
mirda
Na radu abych si našel na zdroji v PC výstup,kde není napětí,jsem ztoskotal na nedobytnosti se k výs…
Prasak 16.02.2012 19:17
Prasak
Jo,díky.Taky jsem na to myslel.Dokonce jsem zjistil,že mam doma i propojovačku z odbočkou na těch 12…
mirda 16.02.2012 19:50
mirda
Teoreticky ani ten tišťák není nutnej, pokud to relé nějak fyzicky uchytíš, tak to můžeš rovnou přip…
Prasak 16.02.2012 19:57
Prasak
No,to všechno právě na tom tišťaku mám.To schema mám Z "Bastlírny!¨"na intenetu.Dík za všechny tvoje… poslední
mirda 16.02.2012 20:03
mirda

V prodeji jsou tyto zásuvky ale mají více ovládanych zásuvek a většinou mají i přepěťovou ochranu a tu já mám na dvou prodlužkách.Potřebuji jen jednu ovládanou zásuvku.Ještě k upřesnění.Potřebuji při vypnutí PC odpojit reproduktory protože za jednou na to zapomínám a za druhé když reproduktory vypnu vypinačem,tak stále trafo trochu hučí.Postavi jsem si podle jednoho návodu z internetu adpojeni přes rele ovládaneho napětím na USB výstupech.Bohužel jsem pak zjistil,že mám na všech šesti výstupech stále napětí o vypnutí PC.Na radu abych si našel na zdroji v PC výstup,kde není napětí,jsem ztoskotal na nedobytnosti se k výstupům dostat bez většího zásahu nebo částečné demontáži zdroje.Na to se upřimně necítím.Proto ta zásuvka.

Na radu abych si našel na zdroji v PC výstup,kde není napětí,jsem ztoskotal na nedobytnosti se k výstupům dostat bez většího zásahu nebo částečné demontáži zdroje.

Výstup z PC zdroje? Můžeš přece použít konektory na napájení mechanik a disků, nejlépe z molex konektorů. Tam je dokonce 12V (žlutý kabel), takže když použiješ 12V relé, tak ti to bude krásně spínat repráky. Zapneš počítač, sepne ti relé a tím reproduktory.

Osobně používám obyčejnou prodlužovačku s 5 zásuvkama na vypínač. Vypnu počítač, kopnu do vypínače a vypne se všechno, včetně repráků a monitoru. Když už vypínat, tak vypínej všechno, nejen repráky.

Teoreticky ani ten tišťák není nutnej, pokud to relé nějak fyzicky uchytíš, tak to můžeš rovnou připájet na kablíky.
Osobně bych to nacpal do krabičky i se zásuvkou a přívod 12V z PC bych rozhodně udělal přes konektor (na stěnu krabičky) a ještě přes pojistku, abys případně neodpálil zdroj, pokud by se něco podělalo. A kvůli ochraně zdroje bych tam ještě přidal ochrannou diodu na vinutí toho relé, zdroji by se zpětný rázy nemusely líbit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru