Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Závada na notebooku,nebo vadná baterka?

Zdravím,chtěl bych požádat o radu. Nedavno jsem dal do reklamace notebook s tím,že má problém s dobíjením baterky. Když jsem měl notebook zapnutý a třeba na něm i pracoval,baterka se normálně bez potíží nabila až do 100%. Ale když jsem měl notebook vypnutý a dal jsem baterku nabíjet,docházelo k tomu,že když byla baterka nabitá zhruba ze 3/4,tak se najednou modře svítící ledka rozblikala červeně a nabíjení přestalo. Musel jsem pak baterku vyndat a zandat,jinak ledka svítila pořád červeně. Servis reklamaci neuznal s tím,že je závada na baterce a ne na notebooku.
Já osobně si myslím,že kdyby byla vadná baterka,tak by se nenabila ani v případě kdy je nabíjená když je notebook zapnutý.

Chtěl bych se tedy zeptat zda má někdo s něčím takovým zkušenost,nebo aspoň názor. Je možný aby byla baterka vadná i když se v pohotovostním režimu notebooku nabije úplně normálně?

Předem díky za jakýkoliv názor

Předmět Autor Datum
na 99% je chyba v akupacku. Při nabíjení při práci je k dobíjení použit menší proud, který elektroni…
touchwood 18.02.2010 07:07
touchwood
Aha a není možný,že je opravdu problém v notebooku? První baterka klekla úplně,u druhé se po 9 měsíc…
Dupisek 18.02.2010 13:57
Dupisek
Myslel jsem nějaký problém na notebooku. Je divné,že na něm během 9 měsíců odejdou dvě baterky.
Dupisek 18.02.2010 13:58
Dupisek
Tomu dost dobře nerozumim ty máš ten notebook v záruce? a baterii ne?? to je trošku divný ne?
Lucas 18.02.2010 11:34
Lucas
na nb je zaruka 2 roky, kym na baterku obycajne 6 mesiacov, takze tak
Michal2 18.02.2010 11:53
Michal2
Ono asi takhle. V březnu minulýho roku jsem ho reklamoval,protože nešlo dobíjení. Vyjádření servisu…
Dupisek 18.02.2010 13:54
Dupisek
Řeším to nyní proto,jestli mám zaplatit soudního znalce,nebo ne. Máš představu na kolik jen ten zna…
MM_tank 18.02.2010 14:28
MM_tank
Představu mám,ale nevím nic jistě. Předně bych se soudního znalce zeptal na kolik mě to vyjde a pak…
Dupisek 18.02.2010 14:31
Dupisek
Kup si novu baterku, po 2rokoch by ti zdochla aj keby bolo vsetko OK takze to mas nastejno. A pri ku…
MM.. 18.02.2010 19:03
MM..
Tak baterku si koupit můžu,ale originál stojí přes 2 500 a kdo mi zaručí,že nepůjde do kytek za pár…
Dupisek 18.02.2010 19:26
Dupisek
Neni to divne. Po reklamacii si dostal mozno nejaku sracku co lezala kdesi 5rokov v sklade apod. A k…
MM.. 18.02.2010 21:16
MM..
Notebook je MSI a jak dlouho měli baterku ve skladu to nevím. Vím jen,že ji měnil autorizovaný servi…
Dupisek 18.02.2010 21:23
Dupisek
Co vím,tak baterku,kterou tam ten servis dal je LG LG robi aj baterky?? to bude riaden smejd. Bater…
MM.. 18.02.2010 21:28
MM..
Bohužel se nemůžu podívat,protože jsem notebook z reklamace ještě nepřevzal.
Dupisek 18.02.2010 21:32
Dupisek
No,i přesto díky za názory. Výrobky MSI už si ale nekoupím. Dokud bude autorizovaným servisem ten so…
Dupisek 18.02.2010 21:35
Dupisek
Este takto: ked tam das novu baterku a bude to fungovat bezchybne, tak to bol problem baterky. Ze by…
MM.. 18.02.2010 21:54
MM..
No první baterka,kterou tenkrát servis bez problému vyměnil byla originál od výrobce. Nevím co to by…
Dupisek 18.02.2010 22:14
Dupisek
Ano a mali pravdu. Je to nejak v rozpore s tym co som pisal? Dali novu baterku a sla bezchybne, takz…
MM.. 18.02.2010 22:18
MM..
Tak já netvrdím,že je to v rozporu s tím co jsi psal. Jen mi přijde zvláštní,že odejdou dvě baterky…
Dupisek 18.02.2010 22:26
Dupisek
No to ja neviem, to sa musis opytat ich, ze preco ju nevymenia.
MM.. 18.02.2010 22:32
MM..
Však jsem se ptal,ale oni nereagovali. Psal jsem přímo technikovi,který reklamaci vyřizoval. Dokonce… poslední
Dupisek 18.02.2010 22:37
Dupisek

na 99% je chyba v akupacku. Při nabíjení při práci je k dobíjení použit menší proud, který elektronika nebo některý z článků "baterky" ještě zvládne, oproti tomu při nabíjení ve vypnutém stavu je nabíjecí proud vyšší a nejspíše dochází k většímu než normálnímu zahřívání některého z článků, což elektronika packu vyhodnotí jako závadu a přestane dobíjet.

Ono asi takhle. V březnu minulýho roku jsem ho reklamoval,protože nešlo dobíjení. Vyjádření servisu bylo,že odešla baterka a i přesto,že jí bylo bez tří dní 1 rok,tak ji vyměnili. Po 9 měsících se objevila tahle závada u vyměněné baterky,tak jsem to reklamoval s tím,že už to byla třetí reklamace,ale s celkově už 5 závadou počítaje výměnu baterky. A servis se teď brání,že není závada na notebooku,ale na baterce a reklamaci zamítl v reklamační lhůtě a baterku ani nevyměnil. Řeším to nyní proto,jestli mám zaplatit soudního znalce,nebo ne. Já to dal do reklamace znovu s tím,že žádám o přehodnocení (chtěl jsem vlastně uplatnit nárok na odstoupení od smlouvy a vrátit peníze) a oni to znovu zamítli s tím,že nedodrželi reklamační lhůtu. Teď se ohání tím,že protože to byla žádost o "přehodnocení" reklamace,není to tedy klasická reklamace a tak se na to prý reklamační lhůta nevztahuje.

Představu mám,ale nevím nic jistě. Předně bych se soudního znalce zeptal na kolik mě to vyjde a pak bych se rozhodl. Ale jelikož jsem četl případ,kdy někdo použil soudního znalce k reklamaci bot a zaplatil 800kč a odhad bytu stojí 5 000,tak v tomto případě by to mohlo být něco kolem 2 000. Jestli se budu ptát a zjistím to,tak to sem potom když tak napíšu.

Kup si novu baterku, po 2rokoch by ti zdochla aj keby bolo vsetko OK takze to mas nastejno.
A pri kupe davaj pozor a) ze to je original a nie nejaka nahrazka, b) ze nema datum vyroby starsi jak trebars pol roka. Baterky startnu aj ked len tak lezia v sklade, a po 2rokoch skladovania je baterka naprd.

Tak baterku si koupit můžu,ale originál stojí přes 2 500 a kdo mi zaručí,že nepůjde do kytek za pár měsíců. Pak může servis prohlásit,že problém je v notebooku a ne v baterce a reklamaci baterky neuzná.

Copak to není divné,že na notebooku odjedou dvě baterky během 9 měsíců???

Notebook je MSI a jak dlouho měli baterku ve skladu to nevím. Vím jen,že ji měnil autorizovaný servis,který tenkrát reklamaci vyřizoval a já osobně používám notebook na obývacím stole,který má dlaždice a v mrazu jsem jej rozhodně nikdy nenechal. K notebook,který stál 13 000 si rozhodně nedovolím chovat jako prase. V dubnu bude 2 roky starý a pořád vypadá jako nový. Co vím,tak baterku,kterou tam ten servis dal je LG.

Co vím,tak baterku,kterou tam ten servis dal je LG

LG robi aj baterky?? to bude riaden smejd.
Baterky maju byt napr. made in JAPAN (je to na nich napisane), inac je to o hovne.

P.S. datum vyroby by na nej mohol byt nejak vidietlny (ako nejaky kod apod)
P.S.2. je mozne ze je nejaky zadrhel v notebooku, napr. studenak na kontaktoch baterky alebo zaspinene kontakty k baterke apod., ale to nikto nedokaze odhadnut ani znalec ani jasnovidec ani nikto. Je to ale extremne nepravdepodobne ze by sa to tak spravalo. Povedzme 1:100000.
P.S.3. aj nabuduce si kup MSI notebook..

Este takto: ked tam das novu baterku a bude to fungovat bezchybne, tak to bol problem baterky. Ze by notebook nejak nicil baterku je povedal by som tak nepravdepodobne ako ze vyhras v sportke. V baterke je elektronika ktora si ma baterku chranit, a nejak ma nenapada ziadne technicke vysvetlenie ze cim by ju mohol ten notebook nicit. Jedine co ma napada je problem v kontaktoch, hlavne ak by nejak blbli kontakty ktorymi komunikuje nabijaci kontroller s baterkou. Potom by ale asi blbli vsetky baterky aj nove, a hned od nova (napr. blbol by ukazovatel zostavajucej kapacity vo Win apod).

No první baterka,kterou tenkrát servis bez problému vyměnil byla originál od výrobce. Nevím co to bylo za značku,protože jsem tomu nevěnoval pozornost a že je vadná baterka jsem se dověděl až od servisu. Byla bez několika dní stará 1 rok a projevilo se to tak,že nešla vůbec nabýt a hlavně nešel notebook na tu baterku zapnout. Šel zapnout pouze když jsem připojil nabíječku a po nastartování windows mi možnosti napájení ukazovali,že je baterka nabitá na 98%. Než jsem to poslal do reklamace,pár dní jsem to ještě používal a jak jsem to sledoval,kapacita se pořád snižovala. Nakonec se servis vyjádřil,že klekla baterka a to tak že úplně.

Tak já netvrdím,že je to v rozporu s tím co jsi psal. Jen mi přijde zvláštní,že odejdou dvě baterky během několika měsíců. Já s počítačema pracuju většinu svého času a snažím se k tomu chovat jako by to bylo z cukru. Když vidím někoho,že jen lehce bouchne do počítače,mám chuť mu dát jednu do zubů. Takže nedbalé zacházení z mé strany je vyloučený.

Nicméně když tedy po prvé baterku vyměnili i přesto,že byla 1 rok stará,proč ji nevyměnili teď když jí bylo jen 9 měsíců?

Však jsem se ptal,ale oni nereagovali. Psal jsem přímo technikovi,který reklamaci vyřizoval. Dokonce mají zřízenou takzvanou horkou linku na kterou se nemohl dovolat ani prodejce. Jak byl také překvapen,když jsem mu oznámil,že telefonovat tam nemá cenu,že jsem to zkoušel x krát.

No nic,to už je zas jiný téma. Díky za názory i připomínky i za čas. Budu si to muset nějak srovnat v hlavě a nějak reagovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru