Avatar uživatele
paykaa

Co stojí výroba webové stránky jako je lide.cz, libimseti? Výroba grafiky, redakčního systému a dále.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3516 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
setapouch

To je velice různé, od nízkých desetitisíců až po statisíce.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
McArthur

Berete si na mušku velká díla, kde to není nejlevnější, protože do vlastního webu musíte započítat spoustu vedlejších nákladů. Níže uvedené ceny jsou dosažitelné odhady:

  1. Doména: Ta stojí pořád stejně, tj. necelých 200,– Kč za rok.
  2. Webhosting (místo, kde budou stránky): Pokud to bude malý firemní web, stačí hosting do 1500,– Kč za rok, u velkých webů se ale budeme bavit o pronájmu serveru, kde se pohybujeme na částce 10000,– Kč za rok.
  3. Grafika: Nejlevnější a nejjednodušší grafika se pohybuje na částce kolem 5000,– Kč (bez firemního loga). Profesionální grafika jde bez problému na cenu 25000,– Kč a více.
  4. Texty (právní i komerční, SEO): Právník může být levný i drahý, všechny základní texty se pohybují na částce od 10000,– Kč.
  5. Vlastní redakční systém: Lze použít existující redakční systémy nebo si redakční systém nechat udělat na míru. Pokud se použijí existující RS, potom jejich uzpůsobení přijde na částku od 50000,– Kč. Naprogramování vlastního RS vyjde na více jak 100000,– Kč.

Teď máte základ, který můžete spustit a začít si platit reklamu. Do ročních nákladů nezapomeňte započítat další potřebné úpravy grafiky, textů i vlastního RS. A hlavně dobrý marketing a obchodníky, kteří prodají reklamu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet