Avatar uživatele
atlas

Co studovat, chce-li se člověk věnovat alternativní medicíně?

Alternativní medicína se nedá studovat na státní škole, ale zvlášť a jedná se poměrně o poměrně drahé studium. Už i kvůli praxi je potřeba vystudovat něco, a pak se teprve začít s alternativní medicínou.
Momentálně studuji gymnázium, ale nevím jakou výšku, aby se to právě hodilo k té alternativní medicíně.

Napadá mě maximálně fyzioterapeut, klasická medicína, či nějaký výživový poradce…
Máte nějaký další tip?

Upravil/a: annas

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56 před 2816 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Máte před sebou dlouhou cestu. Chce to dobře zvážit, poradit se s tím, kdo tento způsob aplikuje.

Sama se léčím pomocí alternativní medicíny. Je to běh na dlouhou trať, vyžaduje to důslednost, přechodné zhoršení znamená zlepšení atd.

U nás ji provozuje lékařka, která vystudovala klasickou medicínu a pak prostudovala literaturu a rozšířila si poznatky. Jezdívala na různé kongresy atd. Před rokem 1989 ji aplikovala „tajně“, naplno začala až v 90. letech.

Moje spolužačka, také lékařka, získala poznatky v Německu, a dokonce pobývala v Číně a seznámila se tak s čínskou medicínou.

Domnívám se, že jako lékař můžete snadněji rozlišovat mezi příčinami choroby a jejími následky. Myslím si, že nejdůvěryhodněji působí lékař.

I když „léčitelů“ v této oblasti je hodně, ale jak poznat, kdo je ten správný? Navíc je stále hodně odpůrců tohoto způsobu léčení.

Kde je v současnosti možné studovat přírodní či celostní medicínu, najdete v odkazu.

https://www.go­ogle.cz/search?q=stu­dium+alternativ­n%C3%AD+medic%C3%AD­ny+praha&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&e­i=a9myV5HsCMug8we_y6rA­Aw

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
pucipuci

To je strašně široká oblast působnosti. Od homeopatik, přes reiky, až po akupresuru/pun­kturu. Hlavně to jsou asijské učení, které jinak pohlíží na člověka jako na samoopravný stroj, kde všechno souvisí se vším. Včetně stravy a duševního stavu mysli. Takže si musíte najít sobě nejpřijatejnější oblast.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Vzdělání a práce