Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Získat zpět ztracená data před formátem pevného disku

Mám PC, který je v běžném používání 1 - 2 roky, funkční disky, vše... Před touto dobou byl formátován a všechna dosavadní data tím byla smazána. Konfigurace PC nebyla jakkoliv měněna.

Můj dotaz je, zda je jakkoliv možné nahlídnout do dat (dokumenty, obrázky...) před formátem a případně je vytáhnout zdravé na USB, přestože je to už tak dávno. Rozhodně však nechci posílat PC na nějakou recovery disku za desítky tisíc. Také nynější data musí zůstat nedotčená.

Zkoušel jsem tehdy recuvu, ale buď jsem nebyl dost důsledný nebo byl jiný problém. I po těch cca 2 letech mne deprimuje, že jsem o ta data přišel, proto se alespoň musím ještě pokusit a byl bych nadslunce vděčný, kdybyste se někdo podělil o případnou Vaši zkušenost ze stejného soudku, která by mi mohla pomoct dostat ztracená data anebo alespoň část z nich. Je mi jasný, že šance prakticky není žádná, vzhledem k tomu, že oblasti tehdejšího zápisu byly jistě již nahrazeny.

Díky moc!

Přečtěte si článek o tom, jak na záchranu dat HDD, flash disku, nebo paměťové karty (reklama) (los)

Předmět Autor Datum
Pokud byly disky během té doby používány, tak se pravděpodobnost záchrany dostala prakticky na nulu.…
Wikan 16.05.2013 08:15
Wikan
Prakticky na nulu je moc odvazne tvrdenie. Zalezi od zavislosti prepisu sektorov, takze nejake data…
fleg 16.05.2013 08:45
fleg
po roce, byť jen sporadického používání, je šance opravdu nulová. Maximálně bych to viděl tak na pár…
touchwood 16.05.2013 09:15
touchwood
Aha to, ze to chce az po takom case som prehliadol...nicmenej sanca tam je;o). poslední
fleg 16.05.2013 09:21
fleg
"pozdě bycha honiti"
touchwood 16.05.2013 09:15
touchwood

Prakticky na nulu je moc odvazne tvrdenie. Zalezi od zavislosti prepisu sektorov, takze nejake data zachranit urcite pojdu. Nicmenej nerobil by som to v domacich podmienkach.
Disk treba okamzite prestat pouzivat a nechat to spravit niekomu kto tomu rozumie. Kludne sa s tym mozes obratit na nas na poradni, cena by urcite nebola v desattisich. Viac info na PM alebo na info@poradna.net.

po roce, byť jen sporadického používání, je šance opravdu nulová. Maximálně bych to viděl tak na pár (jednotky, možná desítky) obnovených souborů. NTFS je v tomto svině, skládá vše hodně napřeskáčku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru