Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zčerná obrazovka, PC nereaguje, nedostatek paměti na disku

Dobrý den,
ráda bych se zeptala na svůj notebook, mám jej ještě v záruce a již jsem jej 2x nesla na reklamaci a asi opět ponesu. Při práci na něm mi zničehonic vyskakují chybové hlášky, že je nedostatek paměti na disku (mám win8, 500GB HDD, 4GB DDR)a že mám vše ukončit atd atd. poté PC zčerná obrazovka a zamrzne, jen kurzor je vidět a reaguje, ale PC nereaguje a přitom běží... musím natvrdo vypnout, není jiná možnost, celé se to opakuje, někdy i 3x denně. Nevím co s ním je, v reklamaci jen přehrají software a nic jiného. Chtěla bych to ale vyřešit.
Čím to může být a na co si při další reklamaci došlápnout a upozornit??? Nesu ho tam zítra, nebo pozítří. Aby jen nepřehrávali software??? Nic s ním nedělají.
Poraďte, kde je kámen úrazu, budu ráda.
Děkuji. Monika.

Předmět Autor Datum
Buď máte zaplněný disk, nebo paměť - zaplnění disku dosáhnete nejlépe ukládáním velkých souborů (fil…
Kurt 15.11.2013 09:12
Kurt
Takže reaguji, na disku jsou jen základní programy,navíc jen gimp a inkscape a drobné prográmky, vše…
sodmo 15.11.2013 09:28
sodmo
Tak prosím přesné znění té hlášky (případně snímek obrazovky, kde je vidět).
Kurt 15.11.2013 09:34
Kurt
Pokiaľ reklamuješ takúto závadu, je preinštalovanie systému do základného nastavenia štandardný post…
sakraforte 15.11.2013 09:31
sakraforte
No manuál k notebooku nebyl, to mi řekli, že je jen jeden papírek, jednu reklamaci mi neuznali, ale…
sodmo 15.11.2013 12:18
sodmo
Hromada plochy? 947246
Kurt 15.11.2013 12:25
Kurt
a ještě dodatek, včera jsem odešla cca na hodinku od PC a přišla jsem, a PC se sám hodil do režimu s…
sodmo 15.11.2013 12:25
sodmo
Halda plochy to není, kdybyste si to přečetl celé, dojdete k této poznámce: Poznámka: V systému Win…
sodmo 15.11.2013 12:51
sodmo
treba zistiť, čo ti tú pamäť vyťažuje. Toto zobrazí jej obsah. Ale to bude asi na dlhé dohadovanie..…
sakraforte 15.11.2013 13:00
sakraforte
Nikoho tady nemám a sama si rady nevím... PC se mi zase 2x vypnul. ach jo... Jinak zkusila jsem úpln… poslední
sodmo 15.11.2013 14:04
sodmo

Buď máte zaplněný disk, nebo paměť - zaplnění disku dosáhnete nejlépe ukládáním velkých souborů (filmy, např.) zaplnění paměti na dobře fungujícím systému prakticky nedocílíte. Čili pokud opravdu vyskakuje chybová hláška, že máte nedostatek paměti, je potřeba systém zkontrolovat na přítomnost virů a malware, pokud vyskakuje chybová hláška, že máte málo místa na disku, je potřeba smazat nějaká data.

Pokiaľ reklamuješ takúto závadu, je preinštalovanie systému do základného nastavenia štandardný postup. Ak po tomto úkone notebook pracuje bez problému, je to dokonca brané ako neoprávnená reklamácia a záleží na predajcovi, či bude spoplatnená. Tento úkon môžeš spraviť aj sama. Volá sa to Recovery systému a AKONATO nájdeš to v príručke k notebooku.

No manuál k notebooku nebyl, to mi řekli, že je jen jeden papírek, jednu reklamaci mi neuznali, ale po přehrání systému mi to PC dělá znovu a znovu, nemá to výsledek. vlastně skoro týden potom a pak se to v různých intervalech opakuje a dnes znovu už po 3tí.
Hlášky zní: první nevím přesně ale žlutý vykřičník a píše: V pc není dostatek paměti, abyste zabránili ztrátě info ukončete některé programy a píše mi to Internet Explorer a Skype,(ty jsou v systému WIN8 již přednastavené, takže žádné stáhlotiny).
Cca po 15 min, co zčernala obrazovka, je vidět jen myš a reaguje, jak jsem psala, PC nereaguje, natvrdo vypínám, zapnu znovu, hrozně dlouho nabíhá.
znovu přibližně po těch 15 min zase a hláška zní: V PC není dostatek paměti, ukončete některé programy, abyste zabránili ztrátě info: a je tam už jen Internet Explorer, zase zčerná atd atd a teď opět hlásí (doslovně): V počítači není k dispozici dostatek paměti.
a pod tím: Aby bylo možné obnovit dostatek paměti ke správnému fungování programů, uložte soubory a následně ukončete a restartujte všechny otevřené programy.
Mám zaplý jen internet explorer 3 okna, icq a skype, nic víc.

a ještě dodatek, včera jsem odešla cca na hodinku od PC a přišla jsem, a PC se sám hodil do režimu spánku a všechna otevřená internetová okna a grafický program byl zavřený??? prostě sám.
Vypadalo to jako, když se PC sám od sebe restartoval. nic takového nemám nastaveno.

Halda plochy to není, kdybyste si to přečetl celé, dojdete k této poznámce: Poznámka:

V systému Windows Vista a novějších operačních systémech jsou dynamické přidělování paměti.
Momentálně se systém zase vypnul zčernala a poprvé ani nešlo zapnout, naběhla černá obrazovka s myší, opět jsem vypnula a zase zapnula a naběhlo to, ale pomalu a místo klasického zapnutí PC vyskočil z režimu spánku, i když byl natvrdo vypnut.
Po zapnutí cca 3 min a mám tak znovu hlášku tu poslední: V PC není k dispozici dostatek paměti. Aby bylo možné obnovit dostatek paměti....
Přeci nemohu každý den a každý týden přehrávat systém, na to jsem si tedy PC nekupovala. a hlavně co na něm udělám za práci??? Mám jej na podnikání. a ničí mi to i externí disk, když je zrovna připojen. Mmjn. externí disk dávám bezpečně odebrat. Nabídku start klasicky nemám, mám WIN8 - pitomé dlaždice.

Nikoho tady nemám a sama si rady nevím... PC se mi zase 2x vypnul. ach jo... Jinak zkusila jsem úplně vypnout skype i internet a nebyla jsem připojená a spustila jsem správce úloh a DISK šel do červených čísel 97% nechápu a jediné co bylo nejtmavší byl nějaký soubor hostitel služby, ale už nevím jaké.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru