Předmět Autor Datum
neni. Znam jednoho kterymu tohle jak myslis prochazi uz spousty let, ale pokazdy ho dozenou a nez…
kamzl 07.07.2014 15:50
kamzl
Něco k původní otázce?
Dotaz 07.07.2014 17:54
Dotaz
K původní otázce ti napsal, NENÍ Já bych snad jen dodal, bohudík Že o ten zbytek nestojíš se ani ne…
Roker 07.07.2014 18:19
Roker
Evidentně si pleteš moralizování s mentorováním.Mrkni do toho slovníku ještě jednou a srovnej si v h…
Dotaz 07.07.2014 19:12
Dotaz
:-D Moralizovat - vydávat mravní ponaučení, umravňovat Mentorování - vedení, poučování, podpora, p…
Roker 07.07.2014 19:54
Roker
Tak hold budeme muset počkat na to až se tu objeví někdo kdo má o věci pojem a umí napsat něco co má…
Dotaz 07.07.2014 19:10
Dotaz
k puvodnimu dotazu ti opet sdeluji ze neni. jen za pomoci ruznych klicek, penez(legalnich i nelegaln…
kamzl 07.07.2014 22:00
kamzl
Zdravím, spíše bych lehce rozvedl položenou otázku? Dotaz chápu tak, zda pokud je majetek převeden…
Zydy 10.07.2014 13:53
Zydy
Ja to zhrniem, ano da sa to, hnutelny, ci nehnutelny majetok previest do firmy, ale pokial to uz spr… poslední
fleg 11.07.2014 20:05
fleg

neni.

Znam jednoho kterymu tohle jak myslis prochazi uz spousty let, ale pokazdy ho dozenou a nez zalozi novou firmu a vsecko na ni zas prevede vzdycky o neco staci prijit(ten byt , auto, nejakou techniku,...)

Na to uz musi mit clovek naturu a delat podrazy a podvody i sam na sebe, protoze jak z tohodle kola jednou vyjdes, nestihnes neco ulejt, nekoho obrat, exekutor bude rychlejsi je z nej chudak behem par chvil a pude do bane.

Jenze dokad machinujes s milionama tak na tebe nikdo nemuze priciti si to o cem jsem psal vys a preber si to jak chces.

:-D

Moralizovat - vydávat mravní ponaučení, umravňovat

Mentorování - vedení, poučování, podpora, patronát

Takže kdo si to má srovnat v hlavince? Ano, nepochybně já :-D

No každopádně pokud chceš návod jak vyjebat s věřitelem, tak jsi tady na špatné adrese ty "hlavo a pato". Jednak před exekutorem prostě neexistuje zcela bezpečné "ulití" do s.r.o. ani a.s. Pokud ti prokáže úmysl, zabaví stejně a druhak to není ani správné, takže na nějaké "dokonalé právní kličky" jak riziko co nejvíce minimalizovat bych doporučil jakéhokoli advokáta, který za daný obnos bude plnit zájmy toho, kdo jej platí...
Jinak řečeno, zadarmo na poradně návody jak někoho ojebat prostě nečekej ;-)

Stačí tak nebo bude zase další rádobyvtipná poznámka a výzva na někoho dalšího...?

k puvodnimu dotazu ti opet sdeluji ze neni. jen za pomoci ruznych klicek, penez(legalnich i nelegalnich) oddalis to co je nevyhnutelny.

I kdyby jsi hypoteticky prepsal vsechno na nove zalozenou akciovku nebo s.r.o., kde budes figurovat ty nebo nekdo z tvy rodiny, jednoduse si firmu behem kratky chvile poslal do konkurzu nebo ji vytuneloval a vsecko prepsal zas jeste na jinou tvoji firmu, kde budes buh vi koho tak ver ze vzdycky je nekdo chytrejsi nez ty a kor exekutorum, veritelum, zakonum.Ty maji casu dost...

...kdyz od tebe nedostanou co jest jejich(nebo od toho za koho se ptas) pujdou po detech, manzelce.

Zdravím,

spíše bych lehce rozvedl položenou otázku? Dotaz chápu tak, zda pokud je majetek převeden na jednu ze zmíněných obchodních korporací, zda je ve vlastnictví této právnické osoby? Zde musím odpovědět kladně, základem kapitálových společností je oddělenost jmění (aktiva i pasiva) společníkůu od této společnosti. Kdybychom se bavili o AS, tak zde absolutně, pokud nebudeme řešit otázku likvidace společnosti, u SRO je ručení do souhrnu nesplacených vkladů společníků. Ale pokud odtaz chápu správně - tak osoba A vnese do kapitálové společnosti jako předmět vkladu nemovitost či případně dojde k převodu nemovitosti nezávisle na společnické vztahy, tak ANO, nemovitost je ve vlastnictví této právnické osoby - nabyvatele, nikoliv převodce. Avšak pozor na situace, kdy je vůči Vám např. vykonatelná pohledávka - v podstatě dlužíte a v úmyslu zkrátit Vašeho věřitele převedete část svého jmění (spíše majetku = aktiva) na např. AS - v takovém případě se věřitel může v zákonem stanovených lhůtach domáhat relativní neúčinnosti, dříve známo spíše jako odporovatelnost. Je to sice v plné dispozici věřitele, čili nenastává ex lege, tím pádem se takového nemusí ani sám dovolat, avšak podotýkám, že může. A v rámci probíhajícího výkonu rozhodnutí dle OSŘ či exekuce dle EŘ bych neopomíjel případné inhibitorium či arrestatorium, které právě takovémuto jednání mají bránit.

K této problematice by se dalo psát tucty stran, ale dotaz není dostatečně konkrétní a tato poradna je přeci jen zdarma. :-)

Hezký den.

Ja to zhrniem, ano da sa to, hnutelny, ci nehnutelny majetok previest do firmy, ale pokial to uz spravis v dobe, ked uz niekomu dlzis tento moze namietat u sudu na neplatnost takehoto prevodu a sud mu to uzna, cize na majetok ti moze siahnut exekutor.
Majetok musis previest dokazatelne pred vznikom dlhu a vtedy sud pravdepodobne namietku veritela neuzna ak ju vznesie.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru