Avatar uživatele
Dick

aby nepraskaly párky

při ohřívání párků mě kolikrát popraskají,jak v kastrůlku tak v mikrovlnce.Dá se tomu nějak zabránit???

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 4071 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Pájo

Musíte se jim věnovat. Pokud je prostě příliš (rychle) zahřejete, prasknou.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Na téma Ohřívání uzenin radí internet toto:

Ohřívání uzenin
Jak poznáme, zda už je ohřívaná uzenina dostatečně prohřátá ? Když ode dna nádoby vyplave k povrchu. Uzeninu bychom měli vkládat do teplé vody (nemá vřít). Šťavnatější a chutnější jsou však uzeniny ohřívané v páře.

Takže já už vím, k čemu je dobrý pařáček ☺

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit


Avatar uživatele
cliwe

tenké párky stačí dát do kastrůlku, zalít horkou vodou, zakrýt pokličkou a za pět minut jsou ohřáté.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Bedy běda!
citujem: „Jenže E621 je neurotoxický a potlačuje hormony ovlivňující spalování tuků.“

tak to je pekný blud.
E 621 je … L-glutamát sodný monohydrát, je kryštalická forma sodnej soli kyseliny L-glutamovej, jednej z prirodzených aminokyselín obsiahnutých v živých organizmoch. Je to bezfarebný kryštalický prášok bez vône a miernej mäsovej chuti.

V žiadnom prípade nie toxický a už vôbec nie neurotoxický.

Len tak mimochodom:
dnes už v obchode kúpite bez éčok tak živú pažítku (pokiaľ nie je genetiky modifikovaná).
O párkoch ako takých sa radšej ani nevyjadrujem, to nie je údenina (ak predpokladáme, že údenina je údený mäsový výrobok, takže ockov návod z netu síce môže byť pravdivý, ale iba pre údeniny, a nie pre u nás dostupné párky).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Sarrow

Naříznout, nebo správně odhadnout teplotu a dobu varu…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cochee

Když prasknou v MT tak mi to vůbec nevadí, protože neležejí ve vodě. Prostě je sním prasklé, ale s nezměněnou chutí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
odpomass

Nejlepší rada jak dosáhnout, aby párky nepraskaly, je nekupovat je. Věř mi, ušetříš si zdraví…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Bedy

Párky je dobré nabíchat nebo naříznout – třeba vidličkou nebo nožem. Ale základem je si je hlídat. A je jedno, jestli to ohříváte v mikrovlnce ve vodě či páře.

Ono jsou párky a párky.
Ono takové ty ze super/hypermarketu často jsou napchaté sojou či hrachovou kaší a aby to hezky vonělo a chutnalo, tak se tam dá E621 (glutamát sodný) a aby to mělo hezkou barvičku E120 (karmín).

Jenže E621 je neurotoxický a potlačuje hormony ovlivňující spalování tuků.
A E120 to je získané z broučků Dactyloptius Coccus a má rakovinotvorné účinky a dokonce může stát i za dětskou hyperaktivitou.

Ale párky od pořádného řezníka by snad tohle obsahovat neměly. Ikdyž já párky už safra dlouho neměl…

Zdroj: http://www.emul­gatory.cz

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

..a nebo je žrát syrové .) ..ale jinak se nejvíce shoduju s odpomass, je to krutá pravda.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Ohřívat ve vodě teplé do 80°C jinak je pára která vznikne pod střívkem potrhá.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
GTA Andreas

Párek z masa neprasklá hned po zahřátí tak jako párek z masokostní moučky.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
annas

Vaření párků zajímalo již předchozí uživatele.

http://www.od­povedi.cz/sear­ch?q=oh%C5%99%C3%AD­v%C3%A1n%C3%AD%20p%C3%A1­rk%C5%AF

před 4071 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek