Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem acer aspire one - po "tvrdém" vypnutí už Windows nenajedou - BSOD

Cau lidi, můj problém spočívá v tom, že už asi rok mám Acer Aspire One s XPčkama a vše běží v pohodě, ale dneska jsem to musel okamžitě natvrdo napájecím tlačítkem vypnout, no a už to nezapnu. Zapne se, naskočí dotaz jestli to chci spustit normálně, jako poslední známou konfiguraci, v nouzáku, atd... protože to nebylo řádně vypnuté. To by bylo v pořádku, ale ať vyberu cokoli, tak následuje naskočení toho načítacího loga windows xp, pak problikne modrá obrazovka (kterou nestihnu přečíst, protože je tam asi půl vteřiny) a zase se to začne spouštět a skočí to na výběr běžného spuštění, nouzáku atd... Asi jsem si zničil nějaký bootovací soubor nebo něco. Chci tedy bootovat systém z něčeho jiného, ale protože to nemá cd mechaniku, tak zbyva jenom usb. Ovšem vytvořit bootovací usb nebude asi tak jednoduché, nebo ano? Nebo možná kdybych HDD z Acera připojil kšandou ke stolnímu PC (s Vistama) a opravil to takhle...? ALT+F10 jsem zkoušel ale tohle recovery mi nerovolí opravit instalaci, ale jenom novou instalaci, která přepíše disk C a o všechno přijdu. Děkuji za rady a pomoc.
Změna předmětu, původně: acer aspire one (DWarf)

Předmět Autor Datum
Data samozřejmě zazálohovaná nejsou, že? Co tě vedlo k vypínání natvrdo? Taky se mohl poškodit soubo…
marekdrtic 15.01.2011 14:48
marekdrtic
výborný, ubuntu for netbook - nabootovanej z flashky - pres dalsi flashku jsem pretahal data a delam… poslední
Tomo 29.01.2011 16:00
Tomo

Data samozřejmě zazálohovaná nejsou, že? Co tě vedlo k vypínání natvrdo? Taky se mohl poškodit souborovej systém a data už neuvidíš (to, že začnou nabíhat Windows signalizuje, že není poškozený MBR - zkus v té bootovací nabídce vybrat zakázat automatický restart a opsat sem tu BSOD). Začal bych zálohou dat (která měla už být dávno hotová) - rozebereš notebook (= ztratíš záruku), vyndáš disk, přes redukci připojíš do stolního PC a přetáhneš data (vyber si počítač, kde nejsou XP Home - tam budeš mít problémy s přivlastněním práv). Potom udělej recovery a přetáhni data zpět. Nebo by ta záloha šla možná udělat i tak, že by sis na jednu flashku dal bootovatelnej Linux a druhou nechal volnou na data a tahal bys je někam jinam.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru