Avatar uživatele
Zuza

agresivní štěně

Mám tříměsíční štěně americké akity a začíná se projevovat dost agresivně. Všechno a všechny kouše, vrčí, vyjíždí na lidi a absolutně odmítá poslouchat. Dá se ta agresivita nějak zmírnit?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5301 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
LuciJe

Psa musíte „zpacifikovat“, jinak Vám přeroste přes hlavu. Dokud je štěně, ještě to jde. Přihlaste se na místní cvičák, kde Vám se základním výcvikem a poslušností pomohou zkušení cvičitelé.

Pes navíc musí vědět, že ve smečce (Vaše rodina) je až ten poslední – zní to ošklivě, ale zvláště u ostřejších plemen je to nutnost. Čili – musí poslechnout, když si někdo chce sednout na místo, kde je pes nebo tudy projít, pes musí uhnout a podobně.

Hlavně to podchyťte, dokud je čas, s dospělým psem už toho moc nenaděláte.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
rákosníček

Nejlépe vám poradí zkušený kinolog na každého psa platí něco jiného měla jsem už tři pejsky a každý reagoval na něco jiného na menší plemeno stačilo zvíšit hlas ale ty dva větší potřebovali pevnou ruku a tuhej dril

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
lukas

Já „mlácení“ psů hrozně nemám rád. Ale je třeba tomu psovi opravdu dát najevo kdo je pán. My máme teď také cca 3 měsíční štěňátko, a myslím, že je potřeba to vychovat dokud to jde, až bude 2× větší tak mám obavu že už ho těžko budu tahat po zemi když by se mu nechtělo jít..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
gillan

dejte psa včas někomu jinému, je vidět , že o zvířatech nevíte vůbec nic, zkuste třeba plyšáka – tam problém nebude

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek