Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem aktualizace BIOS netbook asus -nebere oficiální BIOS (je na něm BIOS co na něj nepatří)

Dobrý den,
chtěl jsem udělat aktualizaci bios v Asus eee 1015bx (amd c50, w7 32bit),ale netbook nebere bios který tam podle tabulek patří - nejdříve jsem zkoušel 0404,potom 0304 , potom 0301.Píše hlášku MODEL NAME DOESN´T MATCH!
V netbooku je nainstalovaný BIOS 0502 , který tam zřejmě vůbec nepatří ( na netu je uváděn vždy v souvislosti s jinými netbooky,a na oficiálních stránkách u modelu 1015bx není ,- nejsem první majitel tohoto netbooku ).
V netbooku je program,který dovolí nahrání jen kompatibilního BIOSu , takže když je tam nepatřící BIOS,tak dovolí zřejmě jen novější verzi do něho nepatřícího BIOSu-asi usuzuje jen podle stávajícího BIOSu , a NE podle typu ,série,procesoru (?).
Bude stačit na první straně "Main" ,přepsat stávající verzi biosu 0502 na verzi třeba 0304 , aby mi to potom vzalo - přijalo verzi 0404? Na straně Main je napsáno :asus eee pc acpi bios , bios version 0502 ,build date 11/28/2011 , ec firmware version EPCG-019 ,atd.
PC se mi vypíná asi přehřátím , a ventilátorek není téměř slyšet ,proto chci změnit BIOS.
Velmi děkuji za odpovědˇ pokud někdo něco ví,a zdravím.

Aktualizaci zkouším dělat podle těchto stránek:
flash-biosu-na-asus-eee-pc

firmware BIOS pro můj netbook jsou tyhle:
http://support.asus.com.tw/download/download.aspx? SLanguage=cs-cz

Předmět Autor Datum
Nevěřím, že by výrobce použil BIOS který tam nepatří! (ani by to nefungovalo) Buď to hledáš/zkoušíš…
M-Pol 20.11.2012 05:35
M-Pol
Jestli je to opravdu uváděný Asus eee 1015bx s amd c50, tak vidím tyhle nabízené BIOSy http://www.as…
TarasBulba 20.11.2012 09:03
TarasBulba
asi mas iny model notebooku a nie ten co si myslis. Z jakeho dovodu mas potrebu drbat do BIOSu ked t…
MM.. 20.11.2012 10:43
MM..
Vyřešeno ,dík za odpovědi. Jestli to někoho zajímá- Včera jsem se nemohl přes utilitu asus update p…
origami 20.11.2012 15:02
origami
Mozno lebo v ovl.panely - energia je teraz nastaveny profil vyvazeny a predtym bol asi plny vykon (b…
MM.. 20.11.2012 15:47
MM..
Včera když jsem chtěl prodloužit dobu bez vypnutí , tak jsem snížil výkon grafické karty ve pokroč.…
origami 20.11.2012 19:18
origami
V netbooku je program,který dovolí nahrání jen kompatibilního BIOSu Toto tvrzení je totálni hloupo…
Joseph 20.11.2012 16:19
Joseph
No ,když jsem chtěl nahrát firmware BIOS 0404 z USB flash přímo do Biosu,tak se bjevila hláška že te…
origami 20.11.2012 19:48
origami
On sa ti Joseph snazil naznacit ze BIOS sa da naflashovat aj inymi utilitami a im je fuk co tam bolo… poslední
MM.. 20.11.2012 20:13
MM..

Nevěřím, že by výrobce použil BIOS který tam nepatří!
(ani by to nefungovalo)
Buď to hledáš/zkoušíš aktualizaci pro jiný typ a nebo aktualizace neexistuje.
Hledej "závadu" otáček větrníku v něčem jiném - v nastavení, poruše/zmetku ventilátoru?
(obrať se na podporu Asusu)

asi mas iny model notebooku a nie ten co si myslis.
Z jakeho dovodu mas potrebu drbat do BIOSu ked tamje evidentne novsia verzia jak tam chces nacpat? (aha vetrak, tak to fakt novy BIOS neriesi, ale stlaceny vzduch ktory vyfukuje svincik z chladica)

Vyřešeno
,dík za odpovědi.

Jestli to někoho zajímá-
Včera jsem se nemohl přes utilitu asus update připojit k serveru asus (připojovalo a hned odpojovalo),zkoušel jsem to asi 100x ,pře T-mobil , O2 ,rychlý internet od známých atd.V noci jsem odinstaloval utility od Asuse a zaregistroval se ofic. u něj.Dnes ráno jsem se připojil přes pomalý internet -netbook se zase vypínal -a na poprvé mi asus update nabídl aktualizaci-všechny 3 Biosy,co jsem zkoušel a z flashky to nevzalo .Nainstaloval jsem svého favorita Bios 0404,objevilo se chybová zpráva-že to je nekompatibilní atd , ale zároveň že se přepis povedl , jsou tam 3 chlívečky a ve všech bylo na 100% , že je třeba restartovat počítač (spěchal jsem aby se netbook nevypl uprostřed Biosu), po restartu hláška že je třeba opravit Windows,po opravě byla tmavá obrazovka asi 10-12 minut a od té doby se netbook nevypíná - jel jsem na něm 5 hodin v kuse (před tím po 5 minutách vypínal),netbook je rychlý , vše funguje perfektně - ale Bios stále ukazuje verzi 0502,jelikož tak dobře netbook zatím nefungoval,nic s tím dělat nebudu a asi ani nemám.
Problémy zmizely po opravě Windows.
Zdravím všechny.:-)

Včera když jsem chtěl prodloužit dobu bez vypnutí , tak jsem snížil výkon grafické karty ve pokroč. správci napájení,a doba bez vypnutí se prodloužila na 10-20 minut při připojení na sítˇ,na baterii se nevypínal.Po opravě windows se už nevypl,a je v síti pořád.
"nejaky BFU sa nudil tak prenastavoval" - tohle vysvětlení se mi líbí , a je pravděpodobné.

V netbooku je program,který dovolí nahrání jen kompatibilního BIOSu

Toto tvrzení je totálni hloupost, jak jednou je spuštená Flashovací utilita, do BIOS-U lze zapsat cokoli, flashovat lze i jiným nástrojem nejenom utilitkou od Asus-u. Navštív stránky zabývajíci se modifiakcí BIOS-ú a utilit budeš mít na výber bezpočet ....

Co vše delal predchozí majitel není známo, jaký máš netbook, neurčuje co je napsáno na nálepce, prípadne jinde. Asus delá sve notebooky jak Lego. Do výlisku tela obvykle pasujou desky rúznych modelú. Když nejsi prvním majitelem, co za zarízení to je zjistíš fyzickým ohlédnutím mainboardu.

No ,když jsem chtěl nahrát firmware BIOS 0404 z USB flash přímo do Biosu,tak se bjevila hláška že tento Bios není kompatibilní s tímto 1015bx.Ten jsem vybral ze stran výrobce podle modelu ,procesoru ,malým nápisem za baterií,operač.systémem,-pečlivě ,skutečně do toho ntb patří .Ten co tam je, patří do zcela jiných modelů od asusu - 1016P,nebo 1201pn atd .
Utilita od asusu automatické update - v ní se nevyplnˇuje model a typ , ntb se spojil se serverem , a sám se (nebo server ho)identifikoval , a nabídli mi ten samý Bios 0404 ,který nešel nahrát z usb ,tak jsem ho asi nahrál (byly tam potvrzení že se přepsaly nějaké 3 věci),a ntb skvěle funguje.
Protože ale tedˇ je tam stále stejný co tam byl Bios 0502 ,tak budˇse nahrál 0404 a nějak je napsané , že tam je 0502 , nebo se nenahrál , a celá chyba byla ve windows když tedˇje vše super , a bios zůstal stejný.
Myslím , že se nějak blbě udělalo recovery-obnovení windows , které jsem dělal na začátku když jsem ho chtěl vyčistit , a tedˇse to opravilo.
(někde jsem četl že se má něco udělat s pevným diskem nebo biosem než se začne recovery, ale už nevím kde a co ).
Hlavně že to jede ,díky za nápady, zdravím.

On sa ti Joseph snazil naznacit ze BIOS sa da naflashovat aj inymi utilitami a im je fuk co tam bolo predtym. Ale ak ten NB nemas od nova, tak je mozne ze do neho uz niekto bastlil a polepil ho z roznych komponent (obal z 1015, vnutro z 1016, apod). A teda v tom pripade vobec nevies co tam treba naflashovat ptz by si musel vediet jaky presne board tam je. Ak ten NB mas od nova a nikto do neho nikdy nebastlil (ani servis) tak ma nejaky bordel na webe asus. V kazdom pripade plati ze NEsnazil by som sa flashovat nieco co tam podla Asus utility nepatri, aj ked specialne tooly na to existuju.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru