Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem antivir-free,placeny

Zdravim,chtel bych se zeptat jestli je velky rozdil mezi antivirem stazeny zdarma z netu nebo placenym,za 5 dni mi skonci kupovany norton a nevim jesti ma cenu kupovat dalsi na rok.
Po pripade kdyby nekdo mohl ta mi tu nechte nejaky odkaz na ten antivir zdarma.Dky moc

Předmět Autor Datum
___KLIK___
karel 04.07.2013 14:30
karel
Diky moc netusil sem ze uz se to tu tolikrat probiralo neco najdu :)
Mirael 04.07.2013 14:50
Mirael
Zdravim chtěl bych tohle téma ještě otevřít a zeptat se.Na netu sem nasel tuny antiviru zdarma ale c…
Mirael 11.07.2013 20:37
Mirael
Tak to asi nebyls na stránkách ani jednoho výrobce.
karel 11.07.2013 20:44
karel
Neviem co si predstavujes pod pojmom "zabezpecit pocitac" (antivir nic nezabezpecuje len hlada viry…
MM.. 11.07.2013 20:50
MM..
Jestli třeba trial antivir na 30 dni zabezpeci pocitac tak jako by to udelal ten kupovany vůbec jsi…
lední brtník 12.07.2013 00:07
lední brtník
Rozdíl mezi placeným a neplaceným je v tom, že za jeden platíš a za druhý ne.
Kráťa 12.07.2013 00:55
Kráťa
Tak to není pravda na 100%, pokud to bereme z hlediska schopnosti detekce atd. a nehledíme pouze na…
kurelaa 12.07.2013 06:15
kurelaa
Když myslíš.
mirha 12.07.2013 06:44
mirha
radek nemyslí, radek je odborník přes petržel. viz kráťův dotaz: Mohl bys prosím uvést nějaký konk…
lední brtník 12.07.2013 18:01
lední brtník
Tak to není pravda na 100%, pokud to bereme z hlediska schopnosti detekce atd Mohl bys prosím uvést…
Kráťa 12.07.2013 08:25
Kráťa
Tech prikladu ti naseru za 5 minut treba 10, na disku mam techto veci dost. Velkou cast vykonu si dn…
radek ban 15.07.2013 10:21
radek ban
Místo plkání jsi mohl jeden příklad uvést (máš jich přeci tunu), když jsem tě o to prosil. A můžeš n… poslední
Kráťa 15.07.2013 13:18
Kráťa
On existuje i nějaký placený soft ?
kozakl 12.07.2013 18:27
kozakl

Zdravim chtěl bych tohle téma ještě otevřít a zeptat se.Na netu sem nasel tuny antiviru zdarma ale chtěl bych vedet jestli je vůbec nejaky rozdil mezi tim kupovanym a antivirem zdarma.Jestli třeba trial antivir na 30 dni zabezpeci pocitac tak jako by to udelal ten kupovany.Na tohle sem nikde odpověď nenasel.Diky

Jestli třeba trial antivir na 30 dni zabezpeci pocitac tak jako by to udelal ten kupovany

vůbec jsi nepochopil, jakě verze antivirů se nabízejí.

1) čisté verze antivirů bez hlídání síťového chování pc jsou dnes už obvykle zdarma. požívají stejnou databázi virů jako placené složitější antivirové balíky.
většina výrobců nabízí plně funkční antivir (s online hlídáním pc), někteří jen antivir "na kliknutí" (offline).

2) placené antivirové balíky - velmi sporný produkt. hlídá i co neumí. právě kvůli problémům s těmito "internet security" a "smart security" krámy sem lidi chodí nejčastěji.
jistě, jsou to domácí lamy, které nechápou co všechno takový balík hlídá a blokuje. jenže to je chyba výrobce, který jim takovou blbost nutí, ale veškeré blokování a chybové hlášky jsou na pozadí a 95% domácích samoadminů nemá šanci si s problémy poradit.

proti tomu stojí další možné řešení:
3) inteligentní přístup pomocí omezení práv - spouštění všech akcí pod omezeným uživatelem, zákaz spolupráce prohlížeče s proslule děravými externími aplikacemi. opět nad míru chápání domácího lamera.

větší rozšíření pc mezi lidmi neznamená nárůst počítačové vzdělanosti, nýbrž větší přístup pitomců s admin právy do sítí.
kam se zařadíš ty je na tobě.

Tak to není pravda na 100%, pokud to bereme z hlediska schopnosti detekce atd. a nehledíme pouze na peníze. Pouze pár výrobců totiž nabízí free AV a pak mezi jednotlivými výrobci jsou dost velký rozdíly. Je to stejný žvást jako ten, kde se tvrdí, že jsou všechny AV stejný, jen musí být aktualizovaný.

Tak to není pravda na 100%, pokud to bereme z hlediska schopnosti detekce atd

Mohl bys prosím uvést nějaký konkrétní příklad z posledních pěti let, kdy free antivir nedetekoval vir, placený tentýž vir odhalil a jaký konkrétní (název) vir to byl?

V dnešní době si nikdo nedovolí dělat antivir, který by nenašel viry, jelikož by zkrachoval. Detekce známých virů bude u všech velmi podobná (viz lední brtník). Co se týče falešných poplachů, tak záleží, jak hodně je program paranoidní.
Rovněž se dělá to, že to jako něco najde, vyléčí a vyskočí oznámení. Zákazník má potom pocit, jak suprovou věc si koupil.
No a hlavně je potřeba si uvědomit, že antivir je na viry, které už dnes nejsou moderní a vládne spyware (trojské koně a jiné breberky) a na ně jsou antispyware programy (např. Superantispyware) a antispyware program zase neumí viry. Jasně, někteří výrobci placených antivirů dělají i jakési "superochránce", co umí dokonale zatížit počítač a imrvére si berou velkou část výkonu. V detekci spyware pak stejně nejsou tolik úspěšní, jako specializované programy "jen na to".

Tech prikladu ti naseru za 5 minut treba 10, na disku mam techto veci dost. Velkou cast vykonu si dnesni AV na dnesnich PC neberou. jedna se o zalezitost v jendotkach procent. Najdi si testy, hledat to za tebe nikdo nebude. Je to tady porad stejna prdel a porad se doporucuje SAS, kterymu spousta veci unika.

No a toto "Rovněž se dělá to, že to jako něco najde, vyléčí a vyskočí oznámení." je perla vsech perel. Kdyby se mne sem chtelo chodit, tak ti si pockam na ten dukaz, jak dnesni AV oznaci neco co je ciste jako za vir, aby bylo videt, ze neco dela.

No nic, radsi mizim. Hloupost kvete v kazdem veku.

Krato sorry, ale toto snad nemyslis vyubec vazne "V dnešní době si nikdo nedovolí dělat antivir, který by nenašel viry, jelikož by zkrachoval. " Tim´s totiz prisoudil kazdemu AV 100% detekci, a to nema opravdu, ale opravdu zadny z nich, i kdyz je mam rad. Tak antivirum zdar a pro banovace, klidne si tuto IP opet zabanujte.

Místo plkání jsi mohl jeden příklad uvést (máš jich přeci tunu), když jsem tě o to prosil.
A můžeš napsat i něco konkrétního, co SAS uniká, když toho víš spoustu. Zároveň k tomu však napiš, kterému geniálnímu programu ta samá věc neunikne.

No a toto "Rovněž se dělá to, že to jako něco najde, vyléčí a vyskočí oznámení." je perla vsech perel. Kdyby se mne sem chtelo chodit, tak ti si pockam na ten dukaz, jak dnesni AV oznaci neco co je ciste jako za vir, aby bylo videt, ze neco dela.

Nemáš moc přehled. Co třeba tohle?

Internet Security 2013 napodobuje procesy, které jsou typické pro každého jeden antivirový program. Nicméně jeho konečným cílem je nalákat ke koupi jeho non funkční, plná verze, které údajně mohou odstranit různé infekce.
http://www.anti-spyware-101.com/cz/odstranit-inter net-security-2013-virus

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru