Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem anténa - náhradní díly

Zdravím,

Našel by se někdo ochotný, kdo by mě pomohl vybrat správné náhradní díly na starou colorku z firmy KOVOPLAST. Ve specializované prodejně s anténní technikou u nás ve městě mi nedokázali poradit, ani když jsem si přinesl to co mám rozbité.. Odkázali mě přímo na firmu ať jim napíšu. Napsal jsem jim co potřebuju, jestli by mi pomohli s výběrem, odpovědi jsem se nedočkal, a to tam mají kolonku NAPIŠTE NÁM...
Takže jak můžete vidět na fotkách je to starší spíš kratší colorka z firmy KOVOPLAST.
Já k ní potřebuju uchycovací třmen na profil 15x15 mm. A pak novou krycí krabičku(rozměry té staré 100x81x37mm) se symetrizačním členem a vším co dovnitř patří a nějak to sešroubovat do kupy. Šroubky bych mohl asi použít ty starý.
Na třetím obrázku vidíte očíslovaný sortiment zboží a náhradních dílů té firmy, takže kdyby mě někdo napsal ty čísla těch dílů co mám objednat tak aby to pasovalo tak bych byl rád, sám si nejsem jistej.. Díky!

Předmět Autor Datum
Tento způsob se mi zdá poněkud nešťastný.Pokud se nejedná o hysterický exponát ze sbírky "Jak jsme ž…
Henessy 30.06.2012 20:59
Henessy
15 let se na ni chytal analog a teď poslední roky digitál bez problému, pak přestala úplně přijímat,…
klimis 30.06.2012 21:35
klimis
Jsem na horách a čučím do telefonu. Doma budu zítra večer a uvidím víc. krabička jenom chrání symetr…
Henessy 30.06.2012 22:16
Henessy
Nevyplatí se kupovat náhradní díly. Buď improvizovaně opravit, nebo koupit novou. Anténa na DVB-T se…
Matyas xl 01.07.2012 10:00
Matyas xl
Mrtvolky se pochovávají ve sberu. Je proste po životnosti, není dúvod sa ní víc zabývat. Tak je to…
Joseph 01.07.2012 12:28
Joseph
Tak jsem si to prohlédl. Krabička je jenom proto, aby chránila symetrizační člen proti vlhkosti a ud…
Henessy 01.07.2012 21:14
Henessy
Díky! poslední
klimis 02.07.2012 17:24
klimis

Tento způsob se mi zdá poněkud nešťastný.Pokud se nejedná o hysterický exponát ze sbírky "Jak jsme žili za totáče" zajdi do obchodu a kup si logaritmickoperiodickou anténu. Má dobrý poměr výkon /cena. Symetrizační člen netřeba.Je méně náročná na prostor a upínací hebla jsou v ceně.

15 let se na ni chytal analog a teď poslední roky digitál bez problému, pak přestala úplně přijímat, protože se mechanicky rozpadla ta krabička vevnitř a symetrák vypadnul ze své polohy, všechny závitové otvory se rozpadly. Anténa by jinak fungovala, ten symetrák je vlastně taky funkční, a v obchodě mi řekli že to je dobrá anténa ale že mi nepomůžou. Je mi líto ji vyhodit když fungovala a tenkrát nestála málo. Poradíš mi?

Jsem na horách a čučím do telefonu. Doma budu zítra večer a uvidím víc. krabička jenom chrání symetrák.Provrtej dírky do míst kde byly přichyceny. dráty do symetráku a dej tam šroubky do kterých přichytíš nový.máš li tavící pistoli zlep krabici dohromady aby do ní nepršelo. nebo olep vulkanizační páskou nebo třeba stříbrnou. estetiku neřeš nikdo to nebude prohlížet. pokud je to nutné pomoz si drátem. je nutné pouze dbát na rozteč dipolu, to je ta mezera kam připojoješ symetrák.

Nevyplatí se kupovat náhradní díly. Buď improvizovaně opravit, nebo koupit novou. Anténa na DVB-T se dá pořídit od cca 300,-. Když spočítáš náklady na nové díly + poštovné, tak to výjde nastejno...možná i dráž.. Navíc za nějakou dobu se může něco dalšího ulomit. Plasty jsou zestárlé a zkřehlé UV zářením.

Mrtvolky se pochovávají ve sberu.

Je proste po životnosti, není dúvod sa ní víc zabývat.

Tak je to se vším, boty, šaty, autá, domy, lidé. Vše má životnost. Po uplynutí času, zaobstaráva se nové a lidé se obnovují, detmi.

Někteří by se ale rádi stali nesmrtelní, viz prípad Helenky "národní kulturní dědictví", a kolega Kája "splodím dite i z hrobu" ... :puff:

Tak jsem si to prohlédl. Krabička je jenom proto, aby chránila symetrizační člen proti vlhkosti a udržovala rozteč dipólů.Klidně kup nový symetrizační člen, udělej dírky, dej šroubky a zatěsni proti dešti. Dokonce i kdyby ti upadl některý z reflektorů, nic se neděje. (To na čem je přidělaný symetrák je anténa. Po před ní usměrňuje signál na dipol a to síto za ní stíní odrazy.Jednoduše řečeno.) Při silném signálu by ti stačil jen ten pár vidliček a symetrák.:-);-)
Křehká plast neřeš, pokud drží dohromady. klidně bys mohl ty vidličky přidělat třeba na pertinax, nebo něco jiného nevodivého a dát do plastové krabičky třeba od bonbonů. Peníze utrácím jen když to nejde jinak.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru