Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem automatické aktualizace

zdravím
mam problém na jednom z pc na kterém pracuji je už dost staré takže když chci něco dělat tak tomu dávám docela dost zabrat
vždy při startu se snažím co nejdříve skočit do správce uloh a povypínat vše co jde na nějakách cca 18-20 procesů na který radši už nešahám...
ale co se chci zeptat je že když tohle dělám tak vždy musím vypínat také automatické aktualizace
problém je v tom že automatické aktualizace jsou nastaveny na kontrolu PC 1x týdně v pondělí v 15:00 ale problém je že se zapínají při každém spuštění PC a na tak pomalém PC to je dost závažné když vám výkon PC vyskočí na 70% jen z jednoho procesu

co vím tak je složen z tohoto

Win XP Profes.
Hardware asi bude zbytečnej když se to týká Softw.
zakl. deska: Pentium 3
procesor s výkonem 800Mhz
RAM: 256
Hardisk: 9Gb
Graf. karta tam je tuším že "Matrox G250" nebo tak něco

a ještě jedna věc co mě nedá spát
někde jsme četl že u některých PC po instalaci nových ovladačů muže dojít né k zrychlení ale k ještě většímu zpomalení PC a udajně by to mělo být zrovna u toho Pentium 3
je to tak??? protože kdysi jsem musel přeinstalovat Windows na tomto PC a zdá se mě že to čim dál víc zpomaluje:-/

Předmět Autor Datum
Tak bud tie aktualizacie uplne vypnes a nebudu sa robit vobec (resp. budes to aktualizovat len rucne…
MM.. 08.12.2010 23:00
MM..
na xp už jsou ti automatické aktualizace na dvě věci, ms na ně kašle. zakaž službu automatické aktua… poslední
lední brtník 08.12.2010 23:55
lední brtník

Tak bud tie aktualizacie uplne vypnes a nebudu sa robit vobec (resp. budes to aktualizovat len rucne cez start-windowsupdate), potom nebudes mat proces. Alebo budes mat nastavene aktualizacie na 15:00 a bude musiet byt spusteny proces. Tretia moznost neni.

Inac procesy nie su az taky problem ptz vacsina z nich nic nerobi (resp. len velmi kratko po spusteni). Vseobecne odinstaluj antivirak a vsetko nepotrebne (toolbary a blbosti), a automaticke aktualizery si povypinaj v start-spustit: msconfig, karta po spusteni. V sluzbach (pravy klik na tentopocitac - spravovat) si vypni sluzbu indexovanie. Zbytok nechaj tak, nemusis nic viac vypinat a malo by to byt pouzitelne.

Ze je cim dalej pomalsi moze byt antivirom alebo aj virmi, prescanuj to preistotu v nudzaku pomocou superantispyware (pouzi len live verziu, nech sa ti to zas nespusta po stearte).

Ovladace nainstaluj len raz, k starmu HW stare ovladace - z webu vyrobcu patricneho HW. A potom uz na ovladce nesahaj ani ich neaktualizuj. Ano nove ovladace su ti nahovno a mozu to aj spomalit.

P.S> mozno by si mohol pouvazovat o dokupeni 256MB RAM ak mas volny slot, niekde z bazaru prislusny typ (asi 133 SDRAM)

na xp už jsou ti automatické aktualizace na dvě věci, ms na ně kašle. zakaž službu automatické aktualizace "wuauserv". pokud toužíš po záplatovaném systému, stahuj pro ten pc ručně jen extrémně kritické záplaty.

256mb je možná cache pro procesor, ale určitě ne dostatečná ram pro xp.
nepíšeš typ základní desky, zjistíš ho třeba programem cpu-z včetně chipsetu. procesory pIII ještě mohly fungovat i s chipsetem bx440 - a pak potřebuješ už nedostupné oboustranné ram moduly 256mb s 16 brouky.
nebo máš novější chipset např. i815 - ten umí i jednostranné 256mb sdram moduly. oba typy však už seženeš jen v bazaru nebo tam co se vozí elektroodpad.

léty se z těch windows stalo nejspíš smetiště. potřebuješ pročistit=zakázat automaticky se spouštějící položky po startu. použij nějaký normální program: autoruns (bývalý sysinternals), nebo můj oblíbený starter (codestuff), nebo cokoli podobného - a cenzuruj všechny zbytečnosti.

hdd 9gb pro systém stačí, doufám že data cpeš na druhý disk.

někde jsme četl že u některých PC po instalaci nových ovladačů muže dojít né k zrychlení ale k ještě většímu zpomalení PC

nečti blbosti.
edit: aha, mm to napsal líp. fak nemá cenu u staré herky dokola přeinstalovávat ovladače a čekat že to něčemu pomůže.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru