Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem avi /Kodek: XviD

ahojky vysvětlí mi někdo co vlastně zanamená když má soubor příponu AVI a zda to znamená že potřebuji pro přehrání kodek XviD? Někdy se mi stane že stáhnu nějaký filmek z příponou AVI ale můj stolní přehrávač to nepřehraje. Co s tím? kodek XviD má měl by přehrát tohle všechno: Přehrává DVD, DivX, XviD, DVD±R/RW, CD, CD-R/RW, MP3, WMA, VCD, foto, Dolby Digital na výstupu, české titulky DivX, výstupy: Scart, komponentní video, S-video, výstup 5+1 audio, USB vstup a čtečka karet, ale neumím se poprat s tím AVi pomoc prosím. Děkuji. Již jsem zkoušela převádět do DVD ale vždy se vyskytl problém např. Obraz šel zvuk ne

Předmět Autor Datum
To, ze mas AVI, jeste samo o sobe neposkytuje zadnou informaci o tom, jaky kodeky byly pouzity. Velk…
Wikan 11.11.2008 17:10
Wikan
Představ si, že AVI je taková popelnice, do které se dávají obrázky a zvuk a ostatní. Této popelnici… poslední
kmochna 11.11.2008 17:45
kmochna

To, ze mas AVI, jeste samo o sobe neposkytuje zadnou informaci o tom, jaky kodeky byly pouzity. Velka vetsina AVI je ale zkomprimovana pomoci xvid nebo divx.
Vetsina levnych prehravacu se sice chlubi tim, ze umi i xvid/divx, ale podpora casto neni kompletni a neprehraji rozhodne vsechny filmy komprimovany pomoci zminenych kodeku.

Představ si, že AVI je taková popelnice, do které se dávají obrázky a zvuk a ostatní. Této popelnici se říká kontejner.

Každý kontejner má své schopnosti. AVI například umožňuje do sebe dát 1x video, 2x audio.
------
XVID/DIVX na přehrávači je marketingový kec. Oboje je "program", který kódoval video podle určité normy. Norma pro tyto videa je MPEG-4 Part 2 a ten se dělí na: MPEG-4 SP nebo novější MPEG-4 ASP.
Novější norma (ASP= Advanced Simple Profile)obsahuje fičurky, se kterými se nemusí umět poprat každý (momentálně bych řekl žádný)přehrávač. Je třeba vyzkoušet, které rozšíření zvládne a které ne. Nebo můžeš použít "staré DIVX/XVID" = MPEG-4 SP , to je video, které by mělo zvládnout každé "DIVX" zařízení.

Více si o tom pročti zde: http://www.digilidi.cz/avi-na-dvd-prehravacich-aneb -proc-nektere-hraje-a-jine-ne

Pro převod můžeš použít AviDemux (v češtině), kde když nastavíš toto, tak by to měl vzít každý přehrávač (sice se tím můžeš ochudit o kvalitu).

[http://img136.imageshack.us/img136/7083/mpeg4spws6. png]

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru