Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem bootovanie sa zastavi vo faze POSTu

Zdravim, mam nasledovny problem s kompom...Mal som Win Vistu, avsak rozhodol som sa tam nahodit WinXP, teda som rebootoval komp, vbehol do setupu biosu, nastavil ako bootovacie zariadenie DVD mechaniku, vlozil CD do mechaniky, spustil sa setup, sformatoval som disk, prekopirovalo to potrebne subory a rebootovalo opat. Ale pri boote teda vo faze POSTu (Power-on self test) skontrolovalo vsetky zariadenia, naslo pamat, mechaniku aj sataII disk avsak potom vypisalo hlasku Ultra DMA mode 5 S.M.A.R.T. capable but disabled, ktora tam predtym nebola a bootovanie sa zastavilo...

Neviem co mam robit, nemozem nic nainstalovat pretoze sa pocitac nenabootuje, neviem vstupit do BIOSu (po stlaceni F2 sa sice vypise Entering BIOS..., avsak nic sa nedeje, Screen sa nemeni) Skusal som pocitac niekolko krat retartovat, vypnut, s CD WinXP, bez neho, stlacat F1,F2,F8,F11(booting sequence), ale nic sa nedeje, stale POST len nacita zariadenia a pri disku ostane hlaska Ultra DMA mode 5 S.M.A.R.T capable but disabled a bootovanie sa zastavi. Kamarat mi poradil aby som skusil otvorit bednu, fyzicky odobrat disk, rebootovat, zase ho zapojit a znovu sputit pocitac, ale problem je ze je v zaruke a zapecateny.

Viem este ze S.M.A.R.T. ((Self Monitoring Analysis And Reporting Technology)) je funkcia kontroly disku, ktora podla roznych zdrojov moze ostat vypnuta, teda disabled, co aj zvysi vykon disku a nebude posielat ziadne package cez net. Jej zapnutie ma len preventivny charakter ak sa tam nachadzaju dolezite udaje, oznamuje SMART mozne hrozby a chyby disku ktore vyzaduju zalohovanie udajov. Zistil som aj ako tu hlasku odstranit - cez BIOS, avsak ja sa do neho nemozem dostat.

Prosim poradte mi, budem vam velmi vdacny...vopred za rady dakujem...

Předmět Autor Datum
Odnes to tam kdes to koupil ať ti to spraví, když to je v záruce. A když už tam budeš omlať jim ty p…
MaSo 17.06.2007 22:18
MaSo
Když počítač nemůžeš otevřít, tak to je každá rada drahá... (jinak bych doporučil Clear CMOS) Alespo…
host 17.06.2007 22:20
host
ideální by bylo vymazat cmosku, snad to jde i nějakou utilitkou z bootovací diskety/cdrw. nebo po st… poslední
lední brtník 17.06.2007 22:25
lední brtník

Odnes to tam kdes to koupil ať ti to spraví, když to je v záruce. A když už tam budeš omlať jim ty pečetě o hlavu. Nebo máš ještě druhou možnost, vs*at se na pečetě, otevřít to a zkusit Clearnout CMOS, ať už jumperem nebo vyndaním baterky...

ideální by bylo vymazat cmosku, snad to jde i nějakou utilitkou z bootovací diskety/cdrw.
nebo po startu úmyslně mačkat hromadu funkčních kláves, obvykle se vypíše error a pak nabídne vstup do nastavení biosu.
nebo se vykašlat na pečeť a záruku, a vytáhnout baterku (místo vytahování disku).
oblíbený fór - xp i ve verzi sp2 jsou tupé a podle řadiče a biosu mají problém se sata disky. pokud nemáš u pc disketu pro ovladače, máš problém zase ty :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru