Avatar uživatele
slevin

canon pixma,chtel bych poradit

zdravim.mam moznost koupit tiskarnu canon pixma 5150,ktera je jeste v zaruce,ma 50%barev za cenu 800,–kc.je to dobry kup?diky

Zajímavá 0 před 3808 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

téměř souhlasím s cochee
Pro novou tiskárnu s poloviční náplní by ta cena seděla, pokud má záruku skoro pryč, váhal bych.
Zvaž své potřeby a zkontroluj s cenama tiskáren a cenama náplní

Nesouhlasím s tím, že ty hlavičky zaschnou. Máme pár let pixmu iP4200. Poslední dobou je skoro nevyužitá, popadne nás to tak jednou za měsíc, že bysme potřebovali něco vytisknout, a nejsou s ní žádné problémy. Nevýhodou v tomto režimu je poměrně vysoká cena na stránku. Po každém spuštění tiskárny se provádí čištění hlaviček, což znamená nadměrnou ztrátu inkoustu…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
cochee

Nejprve si najdi někde v éšopu, kolik stojí nové náplně do téhle tiskárny (jak originální, tak i od jiného výrobce) a pak si tu výhodnost zvaž sám. Budeš tisknout aspoň 2×-3× týdně? Jestli ne, tak ti garantuju, že ti ty barvičky přischnou a budeš mít problém je rozchodit, s vysokou pravděpodobností, že je nemusíš na 100% stav rozchodit vůbec.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Celý život tisknu na inkoustové tiskárny Canon s oddělenými kazetami ! Postupně na ně přešel z Epsonů i zbytek rodiny.
Cena velmi dobrá , za předpokladu že je v pořádku tisková hlava. Doporučuji Před koupí provést tisk zkušebního obrazce. Pokud bude v pořádku. Ber.

Všeobecně je tisk na originální náplně velmi drahý. Toto se ale dá eliminovat používáním neoriginálních kazet. Ne každý inkoust v neoriginální kazetě je kvalitní , některé rády zasychají v hlavě ! Je třeba použít odzkoušený inkoust.
Doporučuji neorig. inkousty od KMP !! Za ty ručím. Mám je odzkoušené.
Cena náplně potom klesne na 1/5 až 1/4 originální. Pokud si koupíš reseter na čipy , můžeš kupovat kazety bez čipu za cca 60 Kč a čip přendavat. Kazeta je na to přizpůsobená !
Pokud se spokojíš s tím, že ti to nebude ukazovat hladinu inkoustu, lze čip nahradit jednou pro vždy tzv. „věčným“ čipem. Bez čipů tiskárna tisknout nebude. Mám již několik let MP 610 bez jakékoliv opravy a tisk v podstatě jenom na kazety z KMP.
Doplňuji:
Pokud by jsi se s tím chtěl patlat, tak lze cenu kazety ještě snížit, pokud začneš kazety sám plnit, refilovat. Pak vyjde cena kazety tak na 20 – 30 Kč.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet