Avatar uživatele
anonym

chleba z pekárny

Můžu do těsta na chleba z domácí pekárny použít klasickou bílou mouku?A nebo musí být nějaká speciální chlebová?A když použiju obyčejnou,bude chleba spíš jako toustový??

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4443 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Ano, dá se použít i obyčejná hladká mouka. Domácí pekárna Vám dává neuvěřitelné množství možností, jaký chléb si upéct. Pokud přimícháte do hladné mouky klíčky, vločky, pohanku, otruby, různá semínka, nebo koření, získáte výborný chléb a rozhodně Vám nebude připadat jako klasický toustový. Tady opravdu platí, že fantazii se meze nekladou.
Pokud jde o moji zkušenost, tak zadělávám chléb v domácí pekárně, nechám ho tam vykynout, ale nejvíc mi chutná, když ho potom nechám dokynout na lince a upeču ho v troubě. Takovou kůrčičku pekárna prostě neumí.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Pouřívá se i běžná mouka. Ten chleba je potom bílý, a trochu odlišné chuti. Na netu najdeš spousty receptů. Z běžné mouky jsou výborné bagetky, pokud je tvoje pekárna umí.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
briketka10

ano já používám všechny druhy a kvalitu chleba to nijak neovlivní..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

A protože dietologové nemají rádi bílé pečivo, dal bych do mouky trochu mouru, aby chlaba byl tmavší.
Mimochodem – vaření, pečení apod., je tak nějak i tvůrčí činnost. Tak proč jednou si nezkusit nový recept na základě svých pokusů a omylů.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
suaeda

Souhlasím s <ocko> – upect chleba klasicky. Ale i ta trouba není ok. Není docíleno pořádné zapařování párou při začátku pečení jako v klasické peci. Kdo dělal v pekárně ví o čem mluvím. Sám jsem to dříve zkoušel z klasického žitného kvásku (dnes jej těžko seženete) a normální žitné mouky, která je rovněž špatně k sehnání. Ale hotový čerstvý chleba jak jej pekli naši předci ze žita, s přidáním kmínu a osolené vody to je pochoutka.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
natasanatasa

Jojo, jde to. Jednou jsem to zkoušela a nebylo to vůbec špatné. Jen tak mimochodem, jestli můžu mít jeden tip, tak před časem jsem narazila na stránku, kde mají spoustu receptů právě pro domácí pekárny: http://recepty-domaci-pekarna.info/ Sama už jsem jich pár zkoušela a super. Třeba se vám to bude hodit. :)

před 1673 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek