Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem chybný tisk na lokální PRN po přidání síťové PRN

Situace:

K počítači s XP Prof (WSUS3) je připojena tiskárna HP LJ 1150. Ovladače jsou čerstvě stažené a jsou tedy v poslední dostupné verzi pro PCL5e.

Na 2003 Server (bez RC1, který nebyl zatím schválen) je v rámci tiskového serveru nainstalovaná tiskárna HP LJ P2015, která je sdílená a má standardně nastaven oboustranný tisk.

Problém:
Když na zmíněný počítač přidám sdílenou tiskárnu 2015 ze serveru, tak všechny vícestránkové tisky na lokální 1150 fungují tak, že pokud má dokument např. i 15 stran, tak se vše naskládá na jednu stránku přes sebe. Jinak řečeno, tiskárna netahá pro každou stránku další list papíru, ale vše natiskne najednou na jeden list z jedné strany.

Problém bylo možné odstranit až po odmazání všech záznamů v registru souvisejících s laserjet. Samotné odstranění tiskáren a nová instalace lokální 1150 nestačila.

Jiný problém s podobnou příčinou nastal i u 2 jiných uživatelů s HP LJ 1160, kde od doby kdy byla sdílená tiskárna ze serveru přidána, bylo potřeba potvrdit vytištění stránky tlačítkem Pokračovat <|> na tiskárně. Tam ale pomohla reinstalace ovladačů pro lokální tiskárnu. Já mám např. HP 1022 a tiskárnu stejného typu ze serveru mám také připojenou a problém s tím nemám. Těch dalších funkčních kombinací různých tiskáren je kolem 10.

Příčinou je patrně to, že ovladače z 2015 přerazí lokální.

Zná někdo řešení tohoto problému?

Předmět Autor Datum
Jiný problém ... s HP LJ 1160, kde od doby kdy byla sdílená tiskárna ze serveru přidána, bylo potřeb…
lední brtník 25.09.2007 10:58
lední brtník
Ten dojem je spravny. Mozem ho potvrdit. HP ovladace su tragedia.
fleg 25.09.2007 11:08
fleg
Není, začalo to zlobit ihned po přidání té síťové PRN. U jedné se to odstranilo přeinstalováním ovla… poslední
yorg 25.09.2007 11:15
yorg

Jiný problém ... s HP LJ 1160, kde od doby kdy byla sdílená tiskárna ze serveru přidána, bylo potřeba potvrdit vytištění stránky tlačítkem Pokračovat <|> na tiskárně

není tam oblíbená finta: rozdíl v rozměrech formátů: default nastavení ovladače letter, papír a4, a tiskárne nechce tisknout?

někdy mám jistě neoprávněný dojem, že neexistuje model hp tiskárny, který nemá s ovladači nějaký problém.

Není, začalo to zlobit ihned po přidání té síťové PRN. U jedné se to odstranilo přeinstalováním ovladačů u druhé stačilo zadat přímý tisk bez fronty.

K HP - já právě dosud žiju v tom, že s HP nikdy žádný problém s drivery nebyl. Prostě fungují (kancelářský režim). Problémy se separátorem apod. jsou jiného druhu. U ostatních výrobců PRN byla vždy minimálně složitější instalace. U HP ne. Ale to je mimo téma otázky.

S těmi ovladači jsem si ještě na něco vzpomněl. :i:

V původním dotazu jsem nenapsal podstatnou informaci a to, že když jsem u té tiskárny s tiskem 15 stran na jeden list použil ovladače HP LaserJet od MS, tak to začalo tisknout správně. Tyto ovladače ale nejsou "plnohodnotné" pro tuto tiskárnu. Proto bych tam chtěl dát ty, které tam patří. Ty ale bohužel zlobí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru