Avatar uživatele
anonym

Co to je docx a jak ho otevřít?

Potřebovala bych pomoci s dokumenty, které mi chodí od lidí. Textové soubory už nemají příponu doc, ale docx, tak samo u prezentací. Díky.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5455 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
roy_x

„Nový“ formát kancelářských dokumentů se objevil v balíku MS Office 2007. Pokud na něj nevlastníte licenci, můžete jej otevřít různě. Pokud nevadí, že je nepůjde upravovat, pak bych doporučil jenom jejich prohlížeč přímo od Microsoftu. Umí prohlížet dokumenty z Wordu verze 2003, 2002 a 2000. Aby uměl prohlížet i dokumenty z Word 2007, je třeba doinstalovat balíček kompatibility. Jestliže ale už máte MS Word v některé ze zmíněných starších verzí, postačí samozřejmě jen tento balíček kompatibility. Tyto programy se dají stáhnout odtud.
Totéž platí pro prezentace, prohlížeč dokumentů z programu PowerPoint naleznete tady. Pro nový formát je nutný dříve zmíněný balíček kompatibility.
Další možností je stáhnout si bezplatný kancelářský balík OpenOffice.org, lépe však jeho mírnou modifikaci GO-OO, který je ještě více kompatibilní s MS Office. Kancelářská sada obsahuje řadu programů (text, tabulky, prezentace, kreslení, …).
Možností je ale ještě více (webová kancelář, webové převaděče na doc, …), ale tohle postačí a je to nejjistější řešení.

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek