Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem chytřejší konzole v dolphinovi

Ahoj, zjistil jsem, že podpora konzole integrované v dolphinovi je nedotažená.
Pokud chci třeba na příkazový řádek přetáhnout cestu k souboru v jednom tabu, pak se nejdřív provede interní cd příkaz který nastaví složku na toho tabu, ze kterého tahám. jenže problém je, že současně s tím se z řádky smaže to co jsem tam napsal a zněmožnuje to napsat efektivně příkaz, kde vysutpují cesty k souborům z pohledu ve split screenu.
Dále tam nejde ani přetáhnout složka , které jsou v breadcumb navigaci.... Znáte nějaký file manager, který je i inteligentně integrován s integrovanou konzolí pro linux?

Předmět Autor Datum
Neznam, linux si s mysi obecne moc nerozumi, kdyz teda porovname jakekoli linuxove prostredi s Windo…
RedMaX 04.11.2013 23:05
RedMaX
Rozhodni se. Buď konzole, nebo klikání. Mělo by fungovat, když otevřeš druhého Delfína vedle (celé o… poslední
Rce. 05.11.2013 00:40
Rce.

Neznam, linux si s mysi obecne moc nerozumi, kdyz teda porovname jakekoli linuxove prostredi s Windows. Na druhou stranu podporuje klavesovy zkratky a co jsem zacal delat na linuxu (hlavne KDE), tak jsem se naucil pouzivat klavesnici, nic jineho mi ani nezbylo, ale je to nakonec efektivnejsi nez mys.

Rozhodni se. Buď konzole, nebo klikání. Mělo by fungovat, když otevřeš druhého Delfína vedle (celé okno, ne jen tabuli) a přetáhnout soubor do terminálu z jiného okna. Nebude to dělat cd, jako když měníš tabule, přetažením se tam prdne správná cesta.

PS: Efektivně napsat příkaz = napsat ho celý rukama ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru