Avatar uživatele
mujalo

co delat s fotakem kdyz na svetle foti uplne bile fotky

Zajímavá 0 před 4279 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
SickBreed

Osobně bych zkontroloval zda-li není nastavená dlouhá expozice. Ta se používá za špatných světelných podmínek, tedy za tmy a při normálním světle by udělala přesně toto. Projdi si manuál, projdi si nastavení svého foťáku a pokud se vše bude zdát v pořádku, foťák reklamuj, nebo dej do servisu

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Děvče, tomu se říká, že jsou fotky přeexponované! Proč jsou přeexponované musíš zjistit sama podle nastavení foťáku na těch kolečkách a hejblátkách.
To my tady nezjistíme, pokud nám to nesdělíš. Nejlépe uděláš když budeš fotit na plný automat ( označení A nebo P ) a pro jistotu si ještě zkontroluješ nastavení ISO . Pokud to ani potom nebude vyrábět něco podobného fotce, kup si nový foťák a nějakou knihu o focení.
A krytku z objektivu sundaváš ?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marijakes

Nastavení expozice. Nevím, jaký máš typ foťáčku. I když asi fotíš na automat, mohla jsi i nechtěně posunout expozici do mínusové polohy. Expozice bývá většinou na rychle přístupném místě na zadním ovladači (kolečku) Mohla by tam být hodnota +/- Zkus nastavit na střed (0) a uvidíš, zda se situace zlepší.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
radim33

Pokud tam není vůbec žádná kresba, jen čistě bílá plocha, tak je nejspíš něco špatně uvnitř foťáku. takže reklamovat u prodejce.
Pokud tam nějaká kresba je, tak zkusit upravit nadstavení expozice, podle předchozích odpovědí a manuálu. Například při citlivosti snímače 100, cloně cca 4 a času uzávěrky mezi 1/250 až 1/1000 sekundy musí být při osvětlení plným sluncem na fotce storpocentně kvalitní kresba. Při 1/1000 sekundy spíš na sluncem plně osvětlených místech, při 1/250 spíš na těch zastíněných, doladit se to už musí u konkrétní fotky a konkrétního foťáku.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek