Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Absurdny problem s PC sietou - moj PC ovplyvunuje ostatne PC v sieti

Mam totalne absurdny problem s PC sietou. V sieti su 3 PC zapojene cez router (Zyxel P-661) a niekolko PC pripojenych cez WiFi. Ked mam zapnuty svoj PC , ide mi internet plnou rychlostou (cez 3000kbps), ostatnym PC v sieti ide internet velmi pomaly (64kbps). Ked vypnem svoj PC, problem pretrvava, jedine co pomoze, je vytiahnut moj PC z elektrickej zasuvky alebo vypnutie vypinaca na zdroji alebo odpojenie vsetkych kablov veducich z PC zdroja ku komponentom.

Absurdnost tohoto problemu spociva v tom, ze moj PC ovplyvunuje ostatne PC v sieti aj po tom, ako z neho odpojim Ethernet kabel. Jedinou podozrivou vecou, ktoru som si vsimol je scernany jeden pin na tom 4-pinovom konektore na zdroji, ktory je strceny v doske. Vedel by mi niekto prosim pomoct? Dakujem.

Moja konfiguracia:
Intel Pentium 4 3Ghz
2GB RAM
250 + 320GB disky
doska: MSI 915P Combo2

Změna předmětu, původně: Absurdny problem s PC sietou (LaKr) (Kráťa)

Předmět Autor Datum
nemůžeš zkusit síťovku do PCI portu?
sosit.cz 28.08.2010 00:28
sosit.cz
pozrem ci niekde nemam staru sietovku (ale skorej nie ako ano), ale neviem ci by prave toto vyriesil…
magaman 28.08.2010 00:45
magaman
musel bys tu dát výpis konfigurace některých těch pc, kterým jde pomalu internet, třeba takto: ipco…
lední brtník 28.08.2010 03:31
lední brtník
Jde nejak udelat aby nazev souboru byl slozen s aktualniho casu a datumu? Dik. Neco jako : ipconfig…
Petr-II 28.08.2010 15:48
Petr-II
malý zádrhel je v tom, že ve výpisu data a času jsou nabytečné a někdy zakázané znaky pro název soub…
lední brtník 28.08.2010 18:11
lední brtník
Dekuji! poslední
Petr-II 28.08.2010 22:28
Petr-II
vsetky sietovky maju nastavenu rychlost na auto, jj pomaly sli aj PC cez wifi. Vsimol som si ze prob…
magaman 28.08.2010 17:03
magaman
Pokud jsou některé konektory zčernalé, tak to může, ale také nemusí ukazovat na nějaký HW problém se…
touchwood 28.08.2010 14:37
touchwood
Zda sa, ze sa mi to nakoniec podarilo vyriesit. Chyba bola v nespravne zastrcenej grafickej karte. D…
magaman 28.08.2010 19:33
magaman

pozrem ci niekde nemam staru sietovku (ale skorej nie ako ano), ale neviem ci by prave toto vyriesilo moj problem, pretoze rychlost pripojenia k internetu ostatnych PC je nizsia aj ked zo sietovky na doske odpojim ethernet kabel. Bud to bude robit zdroj, alebo doska (alebo oba komponenty), problem je ako zistit, ktore z toho. Iny zdroj nemam.

Skusal som voltmetrom merat pri vypnutom odpojenom zdroji napatia na jednotlivych vodicoch, ale moc mi to nepomohlo, kedze neviem ake by mali byt. (Skusal som merat aj napatie adapteru na routeri, pri zapojenom a odpojenom mojom PC bolo rovnake)

musel bys tu dát výpis konfigurace některých těch pc, kterým jde pomalu internet, třeba takto:

ipconfig -all > ip.txt
notepad ip.txt

zároveň se podívat do vlastností jejich síťovek, jak mají nastavenou rychlost (speed/duplex): auto nebo 100mbit full duplex je ok.

pomalé připojení mají i ty pc co jsou přes wifi?

jen tak od boku mi připadá podezřelý ten zyxel. když na něm přehodíš zásuvku co vede k tvému pc s jiným, stane se s rychlostí něco?

malý zádrhel je v tom, že ve výpisu data a času jsou nabytečné a někdy zakázané znaky pro název souboru, nebo se tam objeví při spuštění pod anglickou verzí windows. nebo vám český dodavatel dodá pc s objednanými anglickými windows, ale iniciativně tam předkonfuguje češtinu a dostaneš smíchaný formát data a času.

jsou dvě možnosti - buď mít jediný log soubor, a aktuální konfiguraci do něj vždy připisovat, tam na formátu tolik nezáleží:

@echo off && REM logovani IP
set log=d:\dokumenty\PC\ip.log
echo %computername%: %date:~3%, %time:~0,5% >> %log%
ipconfig -all >> %log%

- nebo co chceš ty datum a čas v názvu, ale pak musíš vydolovat jen potřebná čísla z date/time a název si seskládat sám:

set nazev=%computername%_%date:~3,2%.%date:~6,2%_%time:~0,2%.%time:~3,2%.txt
ipconfig -all > %nazev%

první možnost zrovna používám, protože se mi ve firmě roštelovává seznam domén, tak si to cronem loguju. zároveň při zjištění chyby to nechávám přes ipconfig /registerdns automaticky opravit.

vsetky sietovky maju nastavenu rychlost na auto, jj pomaly sli aj PC cez wifi. Vsimol som si ze problem sa netyka iba internetu. Aj kopirovanie dat cez LAN islo velmi pomaly.
Skusal som rozne vymienat jednotlive kable v routeri, nepomohlo, stale isiel net pomaly.
V pondelok budem mat k dispozicii iny zdroj, tak este ten skusim na mojom PC vymenit.
Co sa tyka klonovania MAC adresy, nic take som neskusal.

Problemy zacali z nicoho nic (nemenil som konfiguraciu siete). Najprv moj PC ovplyvnoval ostatnym net, len vtedy ked bol vypnuty a neodpojil som ho zo zasuvky. Cca po tyzdni (vcera) zacala klesat rychlost ostatnych aj pri zapnutom PC.

Pokud jsou některé konektory zčernalé, tak to může, ale také nemusí ukazovat na nějaký HW problém se zdrojem a/nebo deskou. NICMÉNĚ: tvůj problém se sítí je téměř jistě způsoben tvou síťovou kartou - a to buď nějakým nestandardním nastavením (nehrál sis někde s klonováním MAC adresy?), popř. HW závadou (síťovka generující nesmyslný provoz).

Řešením je kontrola nastavení síťovky, popř. její vypnutí a nahrazení jinou (do PCI slotu)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru