Avatar uživatele
Geesha

co si myslíteo tom když na mě učitelka začala křičet jako že neumim říct v určitem padu nějaký cizí jméno asi Hipokrates

ted probíráme sklonování takových to cizích jmen a dnes jsme si měli udělat skupinky a doplnovat určité výrazy a já jsem zrovna byla vyvolána a řekla jsem to špatně ale minulý týden jsem na to chyběla…
Doplňuji:
vím že mě neomlouvá to že jsem tam nebyla, ale já jsem ani nevěděla co ten tyden dělali (neměla jsem si to jak zjistit)navíc mi to nepřijde jako lehké. Všechny ukoly a to co min. tyden dělali jsem si zjištovala dnes…

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3784 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
nanif

myslím si, že tvoje absence tě neomlouvá

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
arygnoc

no, aj učiteľka je iba človek.

predstavte si, že denne počúvate tú istú kravinu x-krát, to človeka vytočí.

vás neospravedlňuje vaša lenivosť (nemala ste si ako zistiť, dnes, v dobe mobilov, internetu? to s nikým zo spolužiakov nie ste v kontakte?)
ju zasa neospravedlňuje to emociálne zlyhanie – ale ako hovorím, je to iba človek. čo my vieme, čo má za starosti …

takže chyba na oboch stranách, ale na strane učiteľky by som ju hodnotil ako menšie pochybenie, na vašej – no proste ste sa na to vykašlala.

neodsudzujme ľudí, ktorí pracujú s ľuďmi – či sú to učitelia, vodiči mhd, predavači/pre­davačky, telefonisti, atď – práca s inými ľuďmi, najmä tá verbálna, je fakt „o nervy“, takže sa ľahko môže stať, že i dobre mienená žartovná poznámka toho človeka proste vytočí (neviete, s kým sa rozprával pred 5-imi minútami a či ho a ako vytočil).

zhrniem:
berte to ako hodnotenie vašej činnosti/znalos­tí/snahy/plne­nia si (pracovných) povinností.
skúste ju nabudúce nevytočiť, zaslúži si to.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
HonzaK

Ale omlouva. Ucitelka nemá zadne pravo na tebe ječet. Vse se da vyresit klidne. Strapnovat kricenim zaky před jinyma je opravdu sproste. Tyto ucitele nemaji ve skole co delat. Zrejme si leci sve komplexy kricenim. Pokud jsi chybela, omluvíš se, ze jsi nemela jak doplnit latku a pokud se bude stále chovat tak jako doted, je nezbytne jit s rodice za ředitelem.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Nedovolím si posuzovat učitelčin křik, protože jsem ve tvé třídě neseděla. Musíš vědět ty sama, zda učitelka zvedla hlas právem nebo neprávem. Dovedu si docela dobře představit žvanící školačky, které jsou vyvedené z míry tím, že si je dovolí učitelka přerušit tím, že po nich chce vědět, zda ovládají učivo.
Stejně tak si dokážu ale představit nakrknutou učitelku, kterou doma naštval manžel a potřebuje si zchladit žáhu na žácích ve škole.
Obojí by se normálně stávat nemělo, ale přiznám se, že více věřím tomu, že učitelka byla v právu a zvedla hlas proto, aby ve třídě zjednala pořádek.
Jak jsem uvedla – možné je cokoliv. Nikdo z lidí, kteří při uvedeném incidentu ve třídě neseděli, nemůže dělat závěry, zda uvedené události byly nebo nebyly v pořádku. Pravdou je, že nepřítomnost ve škole Tě neomlouvá. Chyběla jsi minulý týden, tak proč sis zameškanou látku zjišťovala až dnes a ne v pondělí?
Kokukej se to doučit a nestěžuj si na učitelku. Jiná šance není, než dohnat chybějící učivo.
Doplňuji:
Chybička se vloudila, tys to vlastně napsala v pondělí. Nicméně mi vrtá hlavou, jak dnes škola funguje vůči nemocným žákům. Za mých mladých let to bylo tak, že byl-li žák nemocný déle než dva dny, tak učitel poslal jiného žáka s úkoly a sešity za tím nemocným, aby si mohl průběžně zameškanou látku podopisovat.
Vy mladí máte mobily, notebooky a další technické vymoženosti a chcete se vymlouvat na nemoc a nedostatek informací? Nezlob se, ale myslím si, že učitelka řvala ještě málo.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

O křiku slyšíme jenom od tebe,
je možné, že by na to spolužáci i učitelka měli jiný pohled.

Žák, který chyběl, se má na začátku hodiny omluvit
a dohodnout se s vyučujícím, do kdy si zmeškané učivo doplní.

V případě obtížnějšího učiva může žák učitele požádat o konzultaci.

Kdybys na začátku hodiny byla splnila svou povinnost,
nemuselo k uvedené situaci vůbec dojít.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nevíteto?

Že by se měla umět ovládat a ne dělat učitelku, když to neumí (ovládat se)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Minnies

Nevím, jak dlouho jsi byla nemocná a ani nevím, jak na ostatní spolužáky tvá učitelka působí.
Každopádně bys neměla úplně řešit vše, co učitel udělá. Ovšem se to nedá jen tak přejet pohledem, ale možná není chyba v učiteli, ale v tobě.
Můžeš také využít své kamarádky, které Ti určitě poradí a ukážou nebo zavolají, co jste dělali (když si to s nimi domluvíš).
Hodně štěstí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek