Avatar uživatele
anonym

co to je zarlivost?jak vznika?jak se ji zbavit?jak dlouho ji lidstvo zna??

co je to zarlivost?...­.............­.............­.............­.............­.............­.............­.............­.............­.............­.............

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5133 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kropitko

Žárlivost je velmi nepříjemný a destruktivní pocit – ať už se jedná o žárlivost partnera, dítěte či vaši vlastní. Nevyslovené a neřešené problémy mohou zničit i ten nejpevnější vztah. Ale žárlivost není nevyhnutelná – je možné s ní bojovat, pochopit, co se za ní skrývá.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

Ptal(a)jste se na původ žárlivosti, ale zřejmě Vás již nezajímá. Její vznik souvisí se žaluzií!!! Zajímavý je článek o jejím vzniku – od Zelotů přes Starý zákon až ke slovu gelosia, žárlivost – v Itálii tak označovaná svinovací dřevěná záclona, která žárlivě skrývá vnitřek pokoje před nepovolanými zraky.
S italským jménem putovala pak žaluzie do Francie a odtud do ostatní Evropy. Takže žárlivci a žaluzie patří k sobě – význam jiný než dnes.

Zdroj: http://webcache­.googleusercon­tent.com/sear­ch?q=cache:PXXlE1jeD74J:­nase-rec.ujc.cas.cz/ar­chiv.php%3Far­t%3D3323+jak+je+star%C3%­A1+%C5%BE%C3%A1rli­vost&cd=6&hl=cs­&ct=clnk&gl=cz

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

žiarlivosť je prirodzená ľudská vlastnosť. Nie zbaviť sa jej, ale ovládať sa.
Žiarlivosť funguje aj u zvierat, skúste napríklad pohladkať cudzieho psa a váš si hneď začne vyžadovať pozornosť a cudzieho odháňať.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nuk nuk

Žárlivost je celkem přirozená věc. Sama od sebe dokonce není ani špatná, protože souvisí s láskou k tomu, na koho žárlíme. Jinými slovy, kdybychom dotyčného nemilovali, ani bychom na něj nežárlili.

Co není dobré jsou už některé reakce na vlastní žárlivost, určité nezdravé vzorce chování.

Takže není asi třeba zbavovat se žárlivosti jako takové – tedy ani to není moc možné.Spíš je třeba si navzájem důvěřovat a pokud je ta důvěra nějak narušená, měli bychom se ujistit, zda k žárlivosti máme důvod, žárlivost je třeba řešit rozhovorem. Čeho je potřeba se zbavovat, je nutnkání k věcem, které žárlivost ani důvod k ní neřeší, ale jen jimi na sebe člověk upozorňuje. Stejně tak by se měl člověk krotit, pokud má chuť ze žárlivosti sobě nebo tomu druhému ublížit. To chce hlavně se umět ovládat.

LIdstvo zná žárlivost od nepaměti. Od dob, kdy existuje láska a náklonost jednoho ke druhému, od té doby existuje i žárlivost (žárlivost totiž nepanuje jen mezi manžely či partnery).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
panenka

Zde v odkaze vám zasílám článek o žárliosti tak se podívejte.

Zdroj: http://www.psycho­testy.psyx.cz/tex­ty/zarlivost.php

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek