Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem co treba vedet, keby som chcel opravovat pocitace ???

Dobry den potreboval by som radu alebo usmernit akym smerom sa mam uberat v oblasti pc. Ide mi o to aby som vedel opravit pc/notebook. Poradit nejaku knihu z ktorej by som si nastudoval aspon teoriu kedze si nemam sancu si to vyskusat v nejakom pocitacovom servise. Popripade poridatit aj nejaku vysoku skolu.
Nechcem vedet opravovat pc/notebooky len kvoli tomu aby som sa pred nejakym svojimi kamaratmi pomachroval ale aby som to mohol vyuzit aj neskor a kedze bratranec sa uci za podnikatela a tiez ho bavia pc tak chce podnikat v oblasti pc servisu a chcel by aby som tam, robil s nim :D

Vopred dakujem za vsetky rady a informacie.

Předmět Autor Datum
Co dodat??? Snad radši najdi si jiný obor :c)))
mitch.mb 11.11.2010 21:39
mitch.mb
To není o literatuře. To je o zkušenostech. Pro začátek stačí navštěvovat třeba tuto poradnu, nebo i…
Prasak 11.11.2010 21:51
Prasak
ale zase ja si myslim ze z tej knihy sa mozem naucit princip ako co funguje a pod. a podla toho iden…
swiper 11.11.2010 21:57
swiper
Ale pořád tam budou i ruce a to je celkem důležitý faktor.
mik.miky 11.11.2010 22:31
mik.miky
"princip ako co funguje" nepotrebujes vediet na opravy PC. A v ziadnej knihe to napisane neni ptz ta… poslední
MM.. 12.11.2010 00:55
MM..
na webu je informaci spousty, ale proc nemit doma v knihovnicce knihy jako: "velka kniha o hardware"…
Redmarx N 11.11.2010 22:36
Redmarx N
Kolko mas rokov? Podla urovne otazky 15 a tak sa da aj ospravedlnit ta detska naivita. Takze asi tak…
fleg 11.11.2010 22:42
fleg

To není o literatuře. To je o zkušenostech. Pro začátek stačí navštěvovat třeba tuto poradnu, nebo i jiný diskuze o počítačích a číst a číst a číst. Dozvíš se hromady věcí a řešení problémů, navíc přímo z praxe uživatelů, nikoliv od autora nějaké knížky.

"princip ako co funguje" nepotrebujes vediet na opravy PC. A v ziadnej knihe to napisane neni ptz taka kniha by sa ti ani nezmestila do obyvaku.
Zhruba by si mal byt v obraze co sa tyka zakladov elektrotechniky (aby si chapal aspon naco su na zdroji napisane Ampere, ze aj vypnuty zdroj je v skutocnosti zapnuty a teda ze s PC sa nemanipuluje ani v soft-off, co to je staticky vyboj a ako ho zamedzit aj bez zbytocnych specialnych pomocok), komponenty PC aby si vedel co je co a naco to je (a jake su momentalne na trhu patice a sloty a RAM typy atd), to neni nic zlozite sa dozvediet tu v poradni z dotazov a odpovedi behom tyzdna, a co sa tyka SW problemov to chce len skusenosti proste treba sa v tom OS (Win, linux, apod) vrtat a riesit problemy a citat tu jake maju ludia problemy a jak to riesili prip. vediet si najst riesenie na google ptz kazdy SW problem uz niekto riesil. Do vacsej hlbky z hladiska SW by si mohol ist len keby si bol spickovy SW vyvojar (driver, app, apod), co chce kludne aj 10rokov studia+praxe, ale potom by si uz nechcel byt opravar pocitacov ptz by si mal 5x taky plat :) a opravar PC ani nepotrebuje ist do hlbky, on proste Win odviri alebo ho preinstaluje. Jak nainstalovat ovladace mas aj v sekcii Clanky, btw sekciu Clanky si mozes preciatt celu tam je dost zaujimaveho.

BTW. tu na poradni najdes 10x vacsich expertov jak nejaky pisalek knihy. Ptz spickovi experti (napr. ja :D, ale aj kopa inych odpovedacov tu) nemaju chut vypisovat nejake knihy (resp. je kravina pisat nieco do knihy co o 3roky uz nebude platit), ale odpovedat na konretny dotaz neni pre nich problem.

na webu je informaci spousty, ale proc nemit doma v knihovnicce knihy jako: "velka kniha o hardware", "osobni pocitac, upgrade, servis a opravy", atd.
servisakem se z toho nestanes, ale pokud rad ctes, tak proc ne. :-)

Kolko mas rokov? Podla urovne otazky 15 a tak sa da aj ospravedlnit ta detska naivita.
Takze asi takto...za podnikatela sa vyucit neda...bud na to mas bunky alebo nie, najuspesnejsi podnikatelia nemaju vacsinou ziadnu VS. Za opravara pc sa vyucit neda, chce to len prax, prax, prax.
Poviem ti ako som zacal ja. Manazment som sice studoval na vyske, ale k podnikaniu som sa dostal vlastne tym, ze som mal problemy v praci s blbymi nadriadenymi resp som odmietal plnit stupidne prikazy. Tak som si povedal, ze sefom budem ja.
K pc som sa dostal asi tak, ze som svoj prvy pc rozobral a zacal sa zaujimat co je vo vnutri, neskor som zacal "rozoberat" OS. PC som asi 3-4x pokazil tak, ze siel do servisu a odvtedy uz som servis nepotreboval.
Vsetko ostatne je ako napsiali uz chlapci vyssie, ja som na nete 16-20h denne, kazdy den sa musim vzdelavat, aj prostrednictvom tohoto fora a nikdy nebudem vediet vsetko, pretoze vyvoj v IT ide stale dopredu. Ucit sa budes cely zivot a idealne je ozaj zacat na poradni a na testovani na svojom pc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru