Avatar uživatele
Anonym2000

Abych byl doktor, tak musím být nejdřív bakalář a pak magistr?

Když chci jít na výšku a chci aby být doktor, tak se mám dívat na bakalářské studium a to když dokončím, tak pak si vyberu magisterské a potom ještě doktorské studium? Nebo jak to je? Díky za odpovědi :)

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, marci1 před 2528 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Jedním z dokotroských titulů je Ph.D. – doktorát

"V České republice je potřeba, stejně jako u malého doktorátu, nejprve úspěšně ukončit magisterské studium. Pak student může nastoupit na doktorský program studia a stává se z něj doktorand. Studium se pak od magisterského studia zásadně liší – doktorand dostane svého školitele, pod jehož vedením provádí výzkum vymezeného vědeckého úkolu.

Na základě svého výzkumu doktorand zpracovává tzv. disertační práci, jejíž výsledky musí obhájit před odbornou komisí. Následně pak skládá státní doktorskou zkoušku. Dílčí povinnosti v průběhu doktorského studia pak stanovuje příslušná vzdělávací instituce, jedná se například o vedení výuky některých seminářů, závěrečných prací či vlastní vědeckou publikační činnost."
https://studen­tmag.topzine.cz/co-znamena-zkratka-ph-d-a-jak-tento-akademicky-titul-ziskat/

Neuvedl jste, který obor chcete studovat. Např. právo – Mgr. získáte státníci, titul JUDr. – tzv . malý doktorát ústní rigorózní zkouškou ze zvoleného právního oboru a , obhájením písemné rigorózní práce

Kepler v tomto případě nemá pravdu.

Tituly, které je možné získat po studiu VŠ.
http://www.vej­ska.cz/akademic­ke-tituly
https://www.za­konyprolidi.cz/cs/1998-111#p46-4-a

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Můžeš jít na bakalářský a pak pokračovat magisterským studijním programem, nebo jít na magisterské od začátku. Některé školy udělují doktorský titul rovnou (MuDr, JuDr aj.). Doktorských titulů je asi 20 druhů. Doktor je zkrácené označení některého z akademických titulů či vědeckých hodností – doktorátu. Rozlišuje se, zda byl získán rigorózní zkouškou (tzv. malý doktorát), nebo doktorským studiem zakončeným disertací (tzv. velký doktorát).
https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Doktor

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
annas

Ad Kepler,

titul JUDr. se neuděluje přímo, absolvent musí být magistr. stejněv další „malé doktoráty“. Za vykonání rigorozní zkoušky se platí.

„V oblasti všeobecného lékařství a zubního lékařství a veterinárního lékařství a veterinární hygieny se studium řádně ukončuje státní rigorózní zkouškou.“

Se zákonecm o vysokých školách a udělování titulu siv přečtěte v posledním odkazu.

před 2528 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Jo, v případě doktora práv mi to ujelo.

před 2528 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek