Avatar uživatele
anonym

císařský řez

Mám dvě děti.Obě se narodily císařským řezem.Je možný přirozený porod u třetího dítěte?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5162 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Miroslavst

To záleží na tom, proč bylo přistoupeno k císařskému řezu. Pokud šlo o to, že by to mohlo ublížit rodičce, je zřejmé, že i to třetí by mohlo ublížit rodičce. Pokud šlo jen o dítě, nemuselo by se do třetice přistoupit k císařskému řezu.
Ale jak říkám, jde vždy o lékařské stanovisko a posouzení jak zdravotního stavu rodičky tak dítěte. Je možné, že ano, stejně tak ne.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
fil-de-lin

Třetí porod bude s největší pravděpodobností také proveden sekcí, jde o to, že může nastat ruptura dělohy, tedy prasknutí a proto se po dvou a více císařských řezech normální porod nedoporučuje. Pokud, ale žena stejně na přirozeném porodu trvá a je v dobrém zdravotním stavu, zkusit to může, pokud bude mít štěstí na lékaře, který k tomuto kroku přistoupí. Přeji hodně štěstí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Pajka.111

Holky, podstoupila některá z vás plastiku prsou? Já jdu za 3 týdny, ale docela se bojím. Ne jakože by se to nepodařilo, ale bojím se pooperačních bolestí. Jak jste to zvládaly vy?

před 1782 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Sonka Pop

Ahoj, na tohle ti asi nikdo přesně neodpoví. Je to dost individuální. Já jsem byla vyřazěná z provozu několik týdnů. Kamarádka ale teď šla na zákrok a doktor ji nabízel jakousi pumou proti bolesti. Stojí cca 4000 Kč a funguje tak, že ta látka z té pumpy se aplikuje do rány a ta pak nebolí. Vše ale aplikuje lékař a tu pumpičku si musíš předem objednat… Tak se na to zkus zeptat, hm?

před 1782 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Pajka.111

Ahoj, tak já rodím za 3 týdny, teda to mám termín… Mám bohužel hodně úzkou pánev, první dítě šlo ven císařem a u druhého mám stejnou prognozu. Jako nedá se nic dělat…Ale já jsem po tom císaři docela trpěla, kvůli té ráně, hodně mě bolela…nic na bolest nedají, když kojím. Jak jste bolest snášely vy?

před 2042 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
XenieRo

Ahoj, já vím, o co se jedná. Je to taková pumpička. Moje sestra ji měla. Ona teda rodila v Rakousku a tam je to běžné. Nevím, zda je to i u nás, ale možná už ano. Je to taková pumpička, v které je látka- tlumící bolest. Ta je zavedena přes kanylu do rány – něco jako lokální umrtvení. Ta látka je dobrá v tom, že tlumí bolest přímo v té ráně, takže sestra se mohla běžně pohybovat, se sama osprchovat. Kdyby to bylo i nás, bylo by to super. Jinak se to teda platí, vychází to cca na 4 tisíce.

před 2026 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Sonka Pop

Ahoj, moje kamarádka zrovna před týdnem porodila a tu pumpičku měla a byla s ním moc spokojená. Hned mohla fungovat. Jinak je to poměrně novinka, na lékařský předpis. Optala bych se doktora.

před 2002 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Pajka.111

Holky, super! Moc díky za info a za pomoc… Jsem po porodu, rodila jsem v Brně a pumpičku jsem měla objednanou a díky ní jsem vše zvládla naprosto bez problému.

před 1968 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek