Avatar uživatele
anonym

daně 2009

dobrý den bohužel jsem nestihl podat danové přiznání za rok 2009n, mam ho hotove od učetní nebudu nic platit fin. uřadu ještě mně budou vracet ale bohužel jsem ho nestihl podat mužete mě poradit co s tim. moc děkuji

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5110 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Jammer

Lze to přes čet(pokud máš e-banking) nějakou volbou expresního podání(tak nějak to říkali v rádiu). Pokud ne, zaplať zítra , ale počítej s nějakou malou? finační sankcí za spoždění platby. Ale svět se kvůli tomu nezboří.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
standa

Teď 31.3.2010 v 22:00 h. s tím už prakticky nic nenaděláte (teoretické možnosti jak přiznání podat v následujícíh 2 hodinách už neřeším).

Zítra přiznání podejte a vyčkejte zda berňák uplatní možnost sankce za pozdní podání (dle § 68 zákona o správě daní a poplatků může tato sankce činit „zvýšení vyměřené daně až o 10%“ *)

Osobně si myslím, že prodlení 1 den bude tolerováno.


*) pro udělení případné sankce není rozhodující, že vám bude vracen přeplatek záloh na dani a že nic vlastně nebude platit…, sankce se vypočítává z daňové povinnosti (a že jste ji měl zaplacenou předem na zálohách není v tomto případě podstatné)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek