Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem deformacia textovej upravy vo Worde

Dobrý deň.

Vyskytol sa mi zaujimavy problem. Písal som wo worde 2003 vyše 60.stranovu pracu. Išlo o klasicky text porozdelovany na kapitoly a ppodkapitoly a spolu obsahoval 12 obrazkov a nejake tabulky asi na 4.strany. Všetko som si upravil a uložil do konečnej podoby na plochu a zaroven aj na USB-kluč.
Akonahle som si tento subor preniesol do ineho počitača s wordom 2010 a otvoril v nom texty, obrazky grafy boli zrazu posunute. Okraje sa sice zachovali ale rozloženie textov, obrazkov na jednotlivych stranach nie. Toto iste sa mi stalo aj ked som tento subor daval priamo z plochy počitača (v ktorom bol subor vytvoreny a pred vložením prilohy vyzeral bezchybne)a otvoril si ho ako vloženu prilohu priamo vo worde 2003.
Kde nastal prosim problem, čim to môže byť spôsobene ? Ďakujem

Předmět Autor Datum
Na 99% je to způsobeno tím, že nedodržuješ pravidla psaní textu v textovém aditoru a nevyužíváš funk…
JoDiK 14.06.2011 17:45
JoDiK
praveže sa myliš, všetky funkcie či už orezanie obtekanie textu a ostatne čo sa tyka formatovania ob…
viačeslav 14.06.2011 18:13
viačeslav
Já používám verze 97 a 2007 a běžně mezi nimi soubory prohazuju. Žádné tebou popisované problémy se…
JoDiK 14.06.2011 18:41
JoDiK
Převeď si ten svůj dokument do PDF a máš jistotu, že se bude všude zobrazovat stejně. PDFCreator
Siki83 14.06.2011 22:37
Siki83
Ešte taky dotaz, že určita čast toho textu bola skenovana z programu abby fine reader (ktory umožnuj…
viačeslav 15.06.2011 07:11
viačeslav
Vidím, že jde o "TOP SECRET", když nic neposíláš. Když se ti dokonce změnil i typ písma, tak to znam…
JoDiK 15.06.2011 07:16
JoDiK
Problem je v pouzite tiskarne. Word formatuje text podle aktualni tiskarny - jeji okraje, velikost s…
Jan Fiala 15.06.2011 08:09
Jan Fiala
Částečně už sis odpověděl sám. Jestli se změnilo i písmo, tak se pochopitelně mohlo změnit i rozmíst… poslední
TarasBulba 15.06.2011 08:27
TarasBulba

Na 99% je to způsobeno tím, že nedodržuješ pravidla psaní textu v textovém aditoru a nevyužíváš funkce pro nastavení vlastností obrázků.
Pokud to není tajné dej sem (nebo mi pošli mejlem - je v profilu) ze dvě stránky s těmi obrázky a třeba ti řeknu co děláš špatně...

praveže sa myliš, všetky funkcie či už orezanie obtekanie textu a ostatne čo sa tyka formatovania obrazkov využivam. Ale ak to otvorim v inej verzie wordu tak je to spastačene. Dokonca aj typ pisma sa zmenil. A meni sa to aj v outluku ako priloha. Spravne je to len a len v mojom počitači alebo v inom s wordom 2003.

Vidím, že jde o "TOP SECRET", když nic neposíláš.
Když se ti dokonce změnil i typ písma, tak to znamená jen to, že jsi použil takové písmo, které na cílovém počítači není nainstalováno a jsme u toho. Pokud dodržuješ pravidla psaní, nic jiného, než drobné přeuspořádání textu v odstavcích nemůže nastat - protože jiné písmo má o chloupek jinou šířku písmen, chloupek ke chloupku a ejhle, tohle slovo se už na řádek nevejde - tak bude až na dalším - ale nic se neděje, odstavec je přece souvislý blok a řádky v něm ukončuje program sám. Stejně tak obrázky - jsou obtékány textem a ukotveny k tomu odstavci ke kterému patří.
Pokud ale plácáš konce odstavců jak se ti zamane, obrázky vkládáš přes text a na pevnou pozici na stránce nezávisle na textu a aby se vešly, tak tam naházíš pár prázdných odstavců - to se pak nediv, že se to rozhodí.
Každopádně vařím z vody, protože jsem ten tvůj tajný dokument neviděl - takže to ber jako seznam nejběžnějších chyb jaké vídám v nejrůznějších dokumentech z úřadů a tak...

Edit: to co leze z FineRideru vždy upravuji, protože on se snaží dodržet věrnost s originálem a dost často vyrobí pěkný hnůj velebnosti...

Problem je v pouzite tiskarne. Word formatuje text podle aktualni tiskarny - jeji okraje, velikost stranky apod. urcuji, co se ti na stranku vejde.
Pokud to preneses jinam a je tam jina tiskarna, rozhodi se ti to.

Pokud chces format zachovat, musis vkladat konce stranek s nejakou malou rezervou a nespolehat se na automaticke formatovani.

Nebo, jak uz ti bylo porazeno musis text ulozit ve formatu pro tisk - napr. PDF

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru