Avatar uživatele
tatanka

do kolika hodin může soused používat bourací kladivo? Díky

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, suaeda, Damiana před 4404 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Do 22.00. Žádný rozumný soused to ale využívat nebude.
Na druhé straně bourací kladivo určitě nepoužívá soused celý rok. Takže je také třeba brát ohled z tohoto pohledu.
Doplňuji:

jmhad
Nemáš pravdu. Střílím ohňostroje pojď se vsadit! Jestli jsi to nenašel v zákoně tak se zkus na př. podívat u vás na radnici na místní vyhlášku!

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
tom004

Pro >jmhad<
Nemáš pravdu:
Přesné časové vymezení doby nočního klidu nalezneme v § 34 zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví. Podle tohoto ustanovení se noční dobou rozumí doba mezi 22.00 a 6.00 hodinou, a to pro účely kontroly dodržení povinností v ochraně před hlukem a vibracemi. V souvisejících ustanoveních zákona o ochraně veřejného zdraví jsou upraveny maximální přípustné limity hluku a vibrací a způsob jejich měření (viz. Ochrana před hlukem, www.epravo.cz, 17.5.2001).

Zdroj: http://www.epra­vo.cz/top/clan­ky/nocni-klid-12906.html

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Michal Kole

Doporučil bych tak týden/14 dní před bouracími pracemi vyvěsit na vývěsku baráku, vysvětlení co budete v bytě dělat, jak to bude dlouho trvat a příslib, že uklidíte barák, když ho řemeslníci pohamtají botama od stavební suti a za přeplněné popelnice, správně by jste měl si objednat vlastní kontejner.

Stavební suť nepatří do komunálního odpadu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jmhad

Teoreticky jak dlouho chce.Já tohle řešil a zjistil jsem,že žádný zákon nějaký noční klid nezakazuje.Jen vyhláška Ministerstva zdravotnictví doporučuje,po vzoru dřívějšího nařízení komunistů,aby byl dodržen klid od 22 do 6 hodin.Tehdy bylo v nějakém zájmu,aby pracovník byl ráno odpočatý a makal /neříkám střízlivý,protože např.v Plzni na nádraží musela být hospoda otevřena od 5 hodin,aby dělníci Škodovky se mohli srovnat/. Ale dnešní legislativa nějaké dodržování klidu v noci hází na místní samosprávy.Stručně řešeno – pokud Obecní /městský/ úřad vydá obecně závaznou vyhlášku,že od deseti večer se neřve,pak to platí.A ON to pak musí řešit.Proto těch odvážných s vyhláškou je velmi málo. U nás ve vizi nějakého takového opatření si OU pořídil hlukoměr a /prý/ se starosta plíží v noci uličkami a měří intenzitu hluku.Ovšem když nemá vyhlášku,tak je mu to prdlajz platný.
Takže závěr – pokud je Obecně závazná vyhláška,obrátit se na OU,pokud není, požádat příslušnou Okresní hygienickou stanici,která je jediná oprávněná měřit úroveň hluku podle výše zmíněné vyhlášky a přijímat opatření.

Doplňuji:
kolegové vycházejí právě z dřívějšího zákona o nočním klidu,kdy i příslušníci kontrolovali,zde je dodržena úřední hodina.Jenže dnes je svoboda podnikání a „kdo“ zkusí zakázat kterémukoliv podnikateli,aby v noci třeba neřezal dříví.Proto je jen ono doporučení a odkaz na Obce.A když takový „řezač“ dřeva,či majitel hospody sedí v zastupitelstvu,či je jinak potřebný pro obec,pak nějakou vyhlášku nečekejte.

Upravil/a: jmhad

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
NiCMOCBOY

Než udeří noční klid, tj. 22:00hod.
Já osobně při demolici ruším max. 3 hod. denně a to tak do 18:00 hod. Ať si lidi odpočinou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
alexandra

Nevím do kdy může,ale rozumný člověk skončí do 20.00,protože v tu dobu chodí spát děti.Jinak to samozřejmě musí mít vyvěsené předem,od kdy do kdy a jak dlouho bude dělat kravál a měl by to taky dodržet.
Jenomže pokud je to nějaký kretén,tak nezbyde,než mu jít dát přes hubu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
akcul

Myslím od 6:00–22–00.
Rozhodně by ho neměl používat v době nočního klidu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek