Avatar uživatele
misus

do třetice všeho dobrého: co se mi stane když nebudu jíst maso, je mi teprve 13 rků teda skoro 14?

všichni mi říkaji at ho už konečně jim( nejím ho 5 týdnu)říkajími např.:budeš mít blbé zuby, potřebuješ bílkoviny, vápnik,.., nemužeč ho přestat jest ve 13, je to nesmysl,maso potřebuješ, musíš ho nečím nahradit..!!! a tak furt blábolí no že je to baví rozebírat kdo co jí a nejí… No a tak se po třetí ptam co se my stane když ho nebudu.. Už 2× mi někdo napsal že se mi nic nestane!! ale když mi každý říka at ho jím tak mám strach! tak co myslíte? napište, předem díky a moc :D
Doplňuji:
nejím ho rotože je ze zvířat!!! chudáčci malí <3

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: misus

Zajímavá 0 před 4447 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

tak si přečti toto

Lidé, kteří vyloučí ze svého jídelníčku maso, musí dbát na to, aby měli zajištěn přívod vitamínu B12, železa, vitamínu D, jódu, Omega-3-mastných kyselin a všech esenciálních aminokyselin. Tyto látky mohou získat z následujících zdrojů:
Vitamín B12 je jediný vitamín, který se dá výlučně získat z potravin živočišného původu. Vegetariáni by měli svůj příjem vitamínu B12 zajistit z mléčných produktů, například by měli zkonzumovat 1/4 litru mléka, 150 g zakysaných mléčných produktů a 40 g sýrů denně. Jedno až dvě vajíčka za týden dávají dodatečně jistotu. Pokud nechtějí konzumovat mléčné výrobky, je nezbytně nutné doplňovat vitamín B12 ve formě tablet, nejlépe společně s celým B-complexem.

Aby vegetariáni zajistili dostatečný příjem železa, neměli by v průběhu nebo po hlavním jídle pít žádný černý čaj nebo kávu, protože kofein narušuje vstřebávání železa. Naopak vitamín C obsažený v ovocných šťávách nebo potravinách může zvýšit využití železa z rostlinných zdrojů.

Jelikož většina vegetariánů nejí ryby, chybí jim hlavní zdroj pro vitamín D, jód a Omega-3 mastné kyseliny. Nedostatku vitamínu D se dá zabránit dostatečným pobytem na slunci. Jód může být dodáván jódovanou solí či mořskými řasami Kelp. Zdrojem Omega-3-mastných kyselin jsou určité rostliné oleje, jako např. sojový či řepkový olej.

Kompletní esenciální aminokyseliny se získají kombinací obilovin, luštěnin a ořechů. Jako potravinový doplněk je vhodné užívat sladkovodní řasy spirulinu a chlorellu

Zdroj: http://zdrava-vyziva.doktor­ka.cz/musi-vegetariani-davat-pozor/

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Ahoj, Misus. Znám člověka, který má na maso alergii. Žije s tím celý život a dnes má skoro 70 let. Takže se bez něj žít dá.
Můj osobní názor je ale takový, že člověk by měl jíst všechno. Lidský organizmus potřebuje řadu živin, o kterých dnes ještě ani nemusíme vědět, co je pro výživu toho kterého orgánu potřebné. Jsi mladinká a proto by sis neměla organizmus poškodit tím, že mu nedodáš to, co potřebuje. Zkus najít rozumnou míru, co opravdu z jídelníčku vyřadíš. Nemusíš třeba uzeniny, hamburgery, sekanou apod. Rozhodně bych ale poslechla rodiče a snědla alespoň občas kousek masa. Nevyhýbala bych se v případě rybám. Pokud jde o drůbež, tak bych asi na přední místo zařadila krůtí maso, až potom kuřecí. Uvědom si jedno, pokud ve věku dospívání něco ve svém organizmu narušíš, poneseš si následky svého rozhodnutí už nadosmrti.
Doplňuji:
Zvířátka lituješ. Hmm. A jsi si jistá, že zelenina a ovoce netrpí? V případě, že by vědci přišli s nějakým novým šíleným objevem, tak raději umřeš hlady? Začni brát život realisticky. Láska ke zvířatům je krásná záležitost, ale měla by mít svoje hranice. To, že právě Ty nechceš jíst maso, není životní postoj. Věřím, že Tě to brzy přejde a nezpůsobíš si nějaké zdravotní problémy.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hippeace

když si látky v mase nahradíš rostlinou stravou tak ti vegetariánství nic neudělá ale jíst maso mají lidé dané od přírody…

PS: můžu se zeptat z jakého důvodu maso nejíš?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Škoda,že nevidíš,jak vypadám,když jím maso pravidelně. Maso obsahuje nezbytné prvky pro zdárný vývoj,zvlášť mladých lidí jako jsi Ty!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Všechno bude v pořádku ale jen pokud se budeš snažit o rozmanitost, nejíst jen smažený sýr s hranolkama apod 🙂
Hodně luštěnin a zeleniny, rýže, brambory, jogurty, podmáslí atd. Také nějaké dobré potravinové doplňky je dobré používat. Vím že ryby jsou samozřejmě maso, ale možná bys mohla zvážit jestli můžeš udělat výjimku alespoň u rybího masa. A když ne, nevadí, na světě žije spousta velmi zdravých vegetariánů. Sestav si nějaký zajímavý jídelníček, vegetariánských receptů je na netu hodně.
Např.
http://www.ve­getarian.cz/re­cepty.html

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
MacChill

Je třeba ho náležitě nahradit. tvoji blízcí mají pravdu, že potřebuješ bílkoviny a další látky, ale je jedno jestli budou z masa nebo z něčeho jiného. Vegetáriáni třeba nejí maso celý život a není to na nich znát. Dobrou alternativou masa je třeba sója.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jennysh

A proč se ptáš po 3? Myslíš,že se dočkáš jiné odpovědi?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Reuef

trosku se zamysli – ty nejis maso protoze je ze zvirat – ktere jsou v EU zabijena rychle a netrpi…ale rekl bych ze pouzivas mobilni telefon ktery vyrobili nekde v Cine nebo podobne zemi deti, ktere nedostali poradne zaplatit a trpi hladem…potom nejspis nosis dziny nebo jine obleceni ktere se vetsinou barvi v Indii a opet tam pracuji lide temer zadarmo, pracuji s jedovatymi latkami bez ochrannych prostredku… a kaly z vyroby znecistuji i zivotni prostredi a tim padem i tvoje oblibena zvirata…

takze se zamysli jestli pro tebe je opravdu nepozivani masa tak dulezita vec…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Damiana

Já jsem dělala v pubertě to samé co ty. Také mi bylo líto zvířátek a nemohla jsem jít ani do řeznictví. Docela jsem s tím asi taky doma prudila, ale nějak to prošlo. Tři roky jsem maso nejedla a nic se mi nestalo. Jedla jsem ale vajíčka a dost mléčných výrobků.
Pokud máš na maso chuť a jen se přemáháš a brzdíš kvůli humánnímu přístupu, nemyslím, že to má pozitivní vliv na zdraví. Udržuješ tak tělo v permanentním stresu a to není dobré.
Až budeš ve fázi, že nutkavé chutě jsou pryč, je to celkem jedno. Jen s B12 je to na pováženou (Hanulka to napsala ukázkově 🙂 – záleží na tom, jaká je tvá tělesná schránka. Ve 13 jsi ve vývinu, tak se okolí nediv, že má strach.
U mě se to zlomilo velkým zájmem o vaření. V osmnácti jsem jela prvně do Francie a bylo po vegetariánství…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

Podívej se na to reálně. I ty jsou potravou pro bakterie, viry, plísně a další drobné breberky. A dají si tě jako zákussek, jak jen jim dáš příležitost.
Když se podíváš na opice, tak jak mohou, uchvátí kus nějakého živočicha aby měly nějaké proteiny. Šimpanzi a paviáni loví přímo programově.
Říká se (někteří vědci), že díky tomu, že naši předkové se naučili lovit, postupně se člověkovi zvětšoval mozek (bílkoviny a další látky z masa) a následně i inteligence.
Popravdě – nechceš zvířátka, ale to si můžeš dovolit jen díky tomu, že silně zatěžuje prostředí dopravou ovoce a zeleniny přes celý svět, abys měla co k jídlu. A kvůli té přepravě hynou další zvířatka, ničí se pralesy, pampy, savany, … .
V mírném pásmu by lidi bez masa – zvířat nepřežili. Jen výjimečně se dá dlouho uschovávat dostatek rostlinné potravy po celou zimu a jara do prvních sklizní, v takovém množství, jaké člověk potřebuje. kolik národů téměř vyhynulo právě pro zkazení zásob potravin.
Maso je přirozenou potravou v našich končinách, a lítost do života nepatří.
Jsem často k hospodářským zvířatům citlivější – umíme rychleji usmrtit, než příroda dala různým predátorům. A to tedy chcež zatratit třeba lva, hada apod?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
IK

mám dvě děti, jsou vegetariány od narození. 31 a 19 let jsou zdravější než já která jsem přestala jíst maso až v 25 letech.

před 4427 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
IK

mám dvě děti, jsou vegetariány od narození. 31 a 19 let jsou zdravější než já která jsem přestala jíst maso až v 25 letech.

před 4427 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek