Avatar uživatele
hruby

dobrý den soused monitoruje zahradu blízkosti našeho plotu a to směrem od konce zahrady k našemu obydlí kdyby tak činil

od(od řadové zástavby čili obrace).Domívámese že monitoruje i náš pohyb na zahradě a na dvoře lze se bránit a kde děkuji h.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Deli, bolak, marci1 před 3975 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Odpoveď byla označena jako užitečná

Pokusit se dohodnout, jinak podat trestní oznámení na nejbližší služebně policie ČR.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?hruby Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Deli

Jako první krok bych za ním zašla a požádala ho, aby mi ukázal, jak má (předpokládám) kamery nastavené. Pokud budou zabírat i Vaši zahradu, řekla bych mu, že Vám to vadí, a zkusila se s ním dohodnout, aby je nastavil jinak.
Další volba může být živý plot.
Také popřemýšlejte, zda Vám to hodně vadí. Co když vás vykradou, a na jeho zařízení bude záznam? A co když si někdo rozmyslí Vás vykrádat, když je u souseda kamera natočená i na Vaši zahradu??
Pokud Vám to ale opravdu vadí a se sousedem se nedomluvíte, jako další krok bych podala stížnost na obecní (městský) úřad.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Postrádám ve Vaší otázce informaci, čím a jak Vás soused „monitoruje“. Na dohady v tomto případě nesázím.
Pokud se jedná o soustavné sledování, tak si samozřejmě můžete stěžovat na narušování mezilidských a sousedkých vztahů přímo na obci. Je to svým způsobem zasahování do Vašeho soukromí.
Na druhé straně bych pochopila takové odmítavé stanovisko, kdybyste na své zahradě provozovali nějakou nelegální činnost.
Máte-li se sousedem dobré vztahy, tak proč se ho nezeptáte rovnou, z jakého důvodu Vás sleduje. Na jednoduchou otázku dostanete v tom případě určitě logičtější odpověď, než když mi tady s kusými informacemi budeme rozvíjet konspirační teorie.
Až budete vědět přímo od souseda, proč Váš majetek sleduje, tak mu buď řekněte, že si to nepřejete, nebo sem položte znovu dotaz, ale už s veškerými informacemi. Poradit se samozřejmě dá, ale ne v případě, že víme jenom něco.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek