Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem dotaz ohledně propojení PC s modemem

Dobrý den všem. Mám problém (jsem totiž taková síťová pololama:-() a byl bych velice vděčný, za jakoukoliv radu. Mám nový PC a rád bych ho připojil k internetu, jenže...V novém PC je nainstalována síťová karta REALTEK RTL8168C/8111C FAMILY PCI-E GIGABIT ETERNET NIC. A mám modem/router WELL PTI 845 po propojení ethernetovým kabelem těchto dvou komponentů (modem je samozřejmě propojen s DSL linkou)se ale nestane nic ani po restartu modemu i PC. V novém PC je systém Windows Vista. Docela to nechápu, nemohu totiž jaksi modem nastavit a najít ho v PC, vypadá to, jako by ta síťovka ten modem prostě nenašla nebo nefunguje komunikace mezi nima. (officální návod neuvádí možnost jak modem nainstalovat v systému Windows Vista. V ostatních snad všech verzích windows je návod celkem jasně vysvětlující3-[asi starší modem :-D) Ve starém PC vše chodilo v pořádku, tam jsem ale měl Windows xp. Tak nevím čím by to mohlo být, modem je v pořádku, kabel taky, to chodí na těch XP v prostě v pořádku. Ale pod Vistou ten modem prostě nenajdu a nenakonfiguruju...Je někdo kdo mi může pomoci? Předem dík.

Předmět Autor Datum
Well PTI-845 není modem, ale router. Kdyby to byl modem, neměl by ethernetové rozhraní. Že telekomou…
touchwood 18.04.2008 19:59
touchwood
Dík za odpověď, je to ten modem od O2 a síťový kabel je zastrčen správně, protože na starším PC mi t…
Olef 19.04.2008 13:48
Olef
pak je to ve Vistách... Hledej, klikej.. ;-)
touchwood 19.04.2008 20:01
touchwood
Ja se jen připojuji s podobným problémem, k původnímu PC(Win. XP), mi ještě přibyl Notebook s Win. V…
Boceli 15.06.2008 20:22
Boceli
počítám že to LAN1 co píšeš je označení vývodu z routeru. Odpojil bych pc s XP a strčil do LAN1 kabe…
MM_tank 15.06.2008 21:03
MM_tank
mam ten samej pDobrý den všem. Mám problém (jsem totiž taková síťová pololama) a byl bych velice vdě…
usak 03.10.2011 19:06
usak
http://www.jiribrejcha.net/2007/09/windows-vista-s patne-ziskava-adresu-z-nekterych-dhcp-serveru/ poslední
lední brtník 03.10.2011 22:44
lední brtník

Well PTI-845 není modem, ale router. Kdyby to byl modem, neměl by ethernetové rozhraní. Že telekomoušští truhlící nepoznají rozdíl mezi modemem a routerem (který sice má zabudovaný DSL modem, ale celkově jde o router) ještě neznamená, že to budeme papouškovat po nich.

Router se nijak nenastavuje (pokud už byl jednou nastaven a nebyl např. resetován), obsahuje vlastní systém a už vůbec se NEINSTALUJE.

Možný problém bych viděl v několika věcech:

1. Je to router, který byl dodán s verzí firmware určenou pro poskytování internetu a O2TV (vzadu u portů je barevný pruh s popisky, místo prostého očíslování portů). Pak je třeba zastrčit síťový kabel do portu určeného pro PC, nikoliv pro STB/TV

2. Používáš betaverzi a parodii na OS - Windows jehoVista a nemáš korektně nakonfigurovanou síť. Router poskytuje DHCP server, a tudíž by vše mělo fungovat automaticky, bohužel Vista je v tomto ohledu vždy chytřejší než uživatel.

Dík za odpověď, je to ten modem od O2 a síťový kabel je zastrčen správně, protože na starším PC mi to jde a nic jsem nepřehazoval, jen ze starého PC jsem kabel přepojil do nového PC.
S tou betaverzí na Visty si nejsem jistý, oni mi ten PC poslali s Vistama, ale bez inatalčního CD, takže nevim, ale co vim, je že ty Visty musim nějak zaregistrovat přes net (cd key poslali). A mě přijde jakoby to nebyla ta korektně nakonfigurovaná síť, ale zkoušel jsem snad všechno. U Visty je to celkem těžší nastavit síť furt to nabízí bezdrátový připojení, jakoby to ani nepočítalo s tím, že existuje i propojení kabelem:-(

Ja se jen připojuji s podobným problémem, k původnímu PC(Win. XP), mi ještě přibyl Notebook s Win. Vista a ten se mi nedaří připojit přes výše zmíněný "router" k netu.Původní PC s Win. XP jede bez problémů(LAN 1), ale . PC-Win Vista(LAN 2) nic!:.( Zkoušel sem i ruční nastavení(IP, maska, brána atd.) ale bez úspěchu.Budu doufat, že se najde někdo s fungující radou.DÍKY!

počítám že to LAN1 co píšeš je označení vývodu z routeru. Odpojil bych pc s XP a strčil do LAN1 kabel. Tím se vyloučí to že třeba router ten LAN2 vývod má vyplý.

Síť se ve vistě nastavuje přes centrum sítí a sdílení, tam je potřeba si to projít a pozapínat co jde.

mam ten samej pDobrý den všem. Mám problém (jsem totiž taková síťová pololama) a byl bych velice vděčný, za jakoukoliv radu. Mám nový PC a rád bych ho připojil k internetu, jenže...V novém PC je nainstalována síťová karta REALTEK RTL8168C/8111C FAMILY PCI-E GIGABIT ETERNET NIC. A mám modem/router WELL PTI 845 po propojení ethernetovým kabelem těchto dvou komponentů (modem je samozřejmě propojen s DSL linkou)se ale nestane nic ani po restartu modemu i PC. V novém PC je systém Windows Vista. Docela to nechápu, nemohu totiž jaksi modem nastavit a najít ho v PC, vypadá to, jako by ta síťovka ten modem prostě nenašla nebo nefunguje komunikace mezi nima. (officální návod neuvádí možnost jak modem nainstalovat v systému Windows Vista. V ostatních snad všech verzích windows je návod celkem jasně vysvětlujícíasi starší modem ) Ve starém PC vše chodilo v pořádku, tam jsem ale měl Windows xp. Tak nevím čím by to mohlo být, modem je v pořádku, kabel taky, to chodí na těch XP v prostě v pořádku. Ale pod Vistou ten modem prostě nenajdu a nenakonfiguruju...Je někdo kdo mi může pomoci? Předem dík.roblem

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru