Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem dva monitory a jeden laptop

Mam laptop dell D830 a k nemu pripojeny jeste jeden monitor.Nektere aplikace si presouvam na vetsi monitor(nejde o clone) ale kdyz zavru display na monitoru tak se mi i po opetovnem otevreni zobrazuje pouze externi monitor.nepomaha ani klavesova zkratka fn a F8(pro zobrazeni monitore a displeje notebooku)Musim vzdy restartovat pc a prehazi se mi ikony.Da se nejak nastavit aby i po zavreni notebooku zustalo vse v puvodni podobe

Předmět Autor Datum
nejde ani tak o "dell D830", jako o výrobce a typ a ovladač grafické karty. i když - píšeš že problé…
lední brtník 05.11.2008 20:52
lední brtník
ok diky poslední
macbew 07.11.2008 06:35
macbew

nejde ani tak o "dell D830", jako o výrobce a typ a ovladač grafické karty.
i když - píšeš že problém nastává až po probuzení z "uspaného" zavřeného stavu. pak by to chtělo zkusit co nejnovější ovladač grafiky, smůla je v tom že na notebukové verze nejde použít obvyklý poslední vytuněný balík ovladačů, ale musíš doufat, že dell vůbec něco jakžtakž novějšího umístil na stránky svého supportu.

přeházení ikon = monitory nejspíš mají různé rozlišení, a ntb po probuzení z nějakého důvodu nedokáže detekovat druhý monitor. (čili ikony nastěhuje na menší notebukové rozlišení a proto je přehází.)

snad se externí monitor budí příliš pozdě, snad je divný jeho starý vga kabel (zapojení signálu dcc). pokud můžeš vyzkoušet propojení přes digitální dvi kabel, zkus to taky.

asi 2-3 roky používám v práci ntb (intel chipset) s připojeným externím displejem, přitom ta externí 19" je nastavena jako primární. ještě se mi nestalo aby ji ntb po probuzení nepoznal a stěhoval ikony pryč na jiný monitor. někdy ten ntb tahám dom, opět k externímu lcd. přesto nemívá ani v druhém prostředí problém s připojeným monitorem, a necpe umístěná okna po probuzení na jediný původní monitor.

pokud nenajdeš rozumné řešení, napiš dellu co on na to, jestli se s tím nesetkali.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru