Avatar uživatele
zjentek

dá se 33%ní zakysaná smetana ušlehat?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3443 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Nedá.
Šlehání je vlastně vpravování vzduchu(plynu) do mléčného tuku. Pokud se to přežene vznikne máslo.
Pokud mléko( smetana) zkysne vznikne tučný tvaroh a syrovátka. Tvaroh již nenašleháš.
Doplňuji:
Tedy našleháš, ale nevznikne šlehačka, ale našlehaný tvaroh.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Dle cukrářky- nedá!

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Nedá. Dá se ušlehat jen smetana ke šlehání. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Pokud je takto položená otázka, odpovídám ANO 😁
„Ušlehat“ lze cokoliv, tedy i kysaná smetana, stejně jako máslo, sýry, tvaroh apod.

  • např. jako pomazánky, krémy .

Šlehačku bychom však z kysané smetany ušleháním nezískali ;).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek