Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem eBay reklamacia tovaru

dobry den,

mam problem : na ebay som si kupil tovar za 25 dolarov mp4...ALE displej je takmer neviditelny same biele smuhy je chybny !!!
potrebujem t oreklamovat mam obalku ako dokaz a tiez mam doklad na paypal ze som mu platil
tovar mi nefunguje tak som ho kontaktoval cez "contact seller" na ebay.
ALE on vobec neodpoveda uz som poslal asi 10 mailov, co stym ?? co mam robit kde to mam napisat na ebay chcem naspat peniaze tovar je nefunkcny

vopred dik za rady vsetkym
Zmena predmetu, pôvodne: EBAY REKLAMACIA tovaru (los)

Předmět Autor Datum
Umíte předpokládám anglicky. http://pages.ebay.com/coverage/index.html?_trksid= p3907.m548
Kurt 24.02.2010 19:07
Kurt
Bez na paypal>my account>resolution centre>report problem a pres to kontaktuj prodejce. Kdyz na ebay…
Radek 24.02.2010 20:01
Radek
dakujem zatial urobil som to cez resolution center na paypale cakam na vysledok a dufam ze mi vrati…
MICHAEL95 26.02.2010 16:42
MICHAEL95
Mozna ti vrati penize, ale pocitej s tim, ze budes platit postovne, protoze mu budes vracet zbozi.
Jan Fiala 26.02.2010 20:00
Jan Fiala
Nemas za co. Pokud se ti prodejce pres ten Paypal neozve, tak to pak reportuj primo Paypalu a natvrd…
Radek 26.02.2010 20:04
Radek
Prodejce samozřejmě nemůže vědět, zda nejsi podvodník, který z něj chce jen vytáhnout peníze. Pokud…
Jan Fiala 26.02.2010 21:10
Jan Fiala
ale vies pochop ma ako mu poslme tovar do honkongu ??? hmmmmm.... cez fedex ma to vyjde na 80 euro j…
MICHAEL95 26.02.2010 22:06
MICHAEL95
Posles mu to postou - normalni dopis, ten to jeste vezme - bublinkova obalka. Ja ti rozumim, ale ty…
Jan Fiala 27.02.2010 06:11
Jan Fiala
Nepises cos tam koupil, ale jestli´s tam koupil nejakej mobil od cinana za par kacek, tak je tak tro…
Radek 27.02.2010 07:47
Radek
Jasne, ja jsem tak trochu predpokladal, ze je to podvodnik. Asi proto, ze se neozyva a nekomunikuje.…
Radek 27.02.2010 07:34
Radek
no kupil som nieco podobne ako tot: http://cgi.ebay.com/New-16GB-MP3-MP4-1-8-Slim-4th- Gen-FM-Media-…
MICHAEL95 27.02.2010 21:23
MICHAEL95
Ja jsem kupoval primo v cinskych obchodech - ne pres ebay a problem jsem nemel. Je to podobne, jako…
Jan Fiala 27.02.2010 21:47
Jan Fiala
Ja jsem zatim pres Ebay nemel zadnou spatnou zkusenost s nekym z Ciny. Naopak z USA a UK jo, a chtel…
Radek 28.02.2010 09:00
Radek
dlzia mi este 2 tovary ktore ani este neodoslali a peniaze som im davno poslal spolu cca 140 doalrov…
shiro 28.02.2010 10:04
shiro
... ale fakt je, ze na dobirku se da poslat i cihla. :-D
gd 28.02.2010 11:07
gd
Skoro ve vsech eshopech se plati predem. Kdekoli na svete. Neni na tom nic divnyho. U vas asi funguj…
Radek 28.02.2010 11:25
Radek
shiro ja neviem vies co je vobec EBAY ??? ASI NIE SI TY NORMALNY AKO MI NIEKTO MOZE NA EBAY POSLAT N… poslední
MICHAEL95 28.02.2010 16:52
MICHAEL95

Bez na paypal>my account>resolution centre>report problem a pres to kontaktuj prodejce. Kdyz na ebayi prodejci nereagovali, pres Paypal jsem se domluvil skoro s kazdym, krom jednoho a ten byl pro moje stesti celkem blbej, viz niz. Jen si dej bacha, na reklamaci u Paypalu mas tusim do 45 dni od transakce. Jak to prosvihnes, mas smulu - uz se mne to taky nekolikrat stalo. Pres ebay to neni tak rychly a hlavne ebay ti penize tusim nevrati a ztracis tam cas. Uz si to sice presne nepamatuju, resil jsem neco podobny naposledy nekdy loni na jare. Nekteri z tech "prodejcu" jsou tak blbi, ze si nechaji na Paypalu penize anebo nechaji Paypalu pristup ke kreditce a penize pak dostanes zpet pomerne jednoduse.

Nemas za co. Pokud se ti prodejce pres ten Paypal neozve, tak to pak reportuj primo Paypalu a natvrdo zadej vraceni. Tohle je zatim faze, kdy Vas necha Paypal domluvit se jeste mezi sebou. Ten muj nereagoval vubec. Pojisteni ti asi neproplati, ale nevim to jiste. Zeptej se na Paypalu. Kryji platbu, ale jestli ji kryji i s pojistkou nevim.
Jinak Jafi ma s postovnym pravdu, takze si to predem spocitej, at pak nedas za postovne do zeme odkud jsi to kupoval vic, nez ti paypal bude vracet. Samozrejme pokud bude prodejce tak solidni, ze ti zaplati postovny (kdyz se bude chtit vyhnout problemum), nic platit nebudes, ale s tim moc nepocitej.

Prodejce samozřejmě nemůže vědět, zda nejsi podvodník, který z něj chce jen vytáhnout peníze.
Pokud bych byl seriózním prodejcem, nechám si zboží poslat zpět (většina jich to má i v podmínkách na eBay) a peníze ti vrátím. Určitě bych nevracel peníze jen proto, že kupující řekne, že to nefunguje, ale chtěl bych to zboží vidět.

Tohle je reakce na tazatele, ale patří sem.

ale vies pochop ma ako mu poslme tovar do honkongu ??? hmmmmm....
cez fedex ma to vyjde na 80 euro ja nemam taky sposob dopravy lodou ako oni...pre dopravu sa to urcite neoplati lebo to tri kra preplatim dopravou
ja som mu ako dokaz poslal 12 fotiek displeja ktory je chybny (su nanom biele ciary a biele miesta po celom dispeji) cize to by mohlo sluzit ako dokaz
plus naskenovanu obalku v ktorej mi to prislo, a este ma aj dalsiu chybu tlacidla sa vkuse zasekavaju ale vlastne naco to tu pisem to nieeje podstatne,podstatne je to aby mi tu reklamaciu uznali
dakujem vam za rdy nebyt vas ani neveim ze nieco ako resolution center existuje na paypale

Nepises cos tam koupil, ale jestli´s tam koupil nejakej mobil od cinana za par kacek, tak je tak trosku i tvoje chyba, ze sis myslel, ze ti dojde zbozi v super kvalite. Musis pocitat s tim, ze oni delaji kopie skoro vseho a kopie neni original, i kdyz spoustu veci uz umi udelat dobre. U nekterych veci proste musis pocitat s tim, ze obcas naletis, protoze´s zaplatil malo a pokud nechces naletet, nesmis kupovat podezrele levny veci.
Taky si obcas objednavam levny veci z ciny (kdyz neco nutne nepotrebuju mit kvalitni nebo chci neco jen zkusit a vetsinou to vychazi dobre), ale dopredu jsem pripravenej na to, ze pokud prijde smejd, tak s tim nic delat nebudu a o penize prijdu, protoze postovny zpet je drazsi nez cela vec. Tim se te nechci nijak dotknout, ale mel bys byt pripravenej i na to. Tady je ale docela mozny, kdyz se prodejce neozyva, ze je fakt podvodnik.
Na druhou stranu si predstav, ze neco prodas a kupujici po tobe chce penize zpet a nechce ti ani vratit zbozi. Taky bys to asi nechtel vracet.

no kupil som nieco podobne ako tot: http://cgi.ebay.com/New-16GB-MP3-MP4-1-8-Slim-4th- Gen-FM-Media-Player-BK_W0QQitemZ270536736732QQcmdZ ViewItemQQptZAU_MP3_Players?hash=item3efd3effdc

kupuje to denne vela ludi tie mp4 su najpredavanejsie na ebay, predajca mal asi 1500 poz komentarov

CINANIA NA EBAY SU PORIADNA ZBERBA HASTROSOV, SU TO SVINE NAJVYZSIEHO RANKU !!!! viac ku nim nemam co dodat prsote hnus dlzia mi este 2 tovary ktore ani este neodoslali a peniaze som im davno poslal spolu cca 140 doalrov ¨no clovek sa uci na vlastnych chybach tak aspon to tu pisem aby som Vas upozornil uz nikdy nic nekupujte na ebay od cinanov lebo dopadnee ako ja bez penazi a bez tovaru

Ja jsem zatim pres Ebay nemel zadnou spatnou zkusenost s nekym z Ciny. Naopak z USA a UK jo, a chteli me okrast o stovky USD. Nemuzes hazet vsechny do jednoho pytle. Z Ciny proste musis pocitat s tim, ze asi original nedostanes i kdyz je zbozi nazvano jako original, natoz kdyz je to znacka Hocimin, platis malo a jdes vedome do rizika. Tak to je.

Navic ten tvuj prodejce se nezda byt nesolidni podle feedbacku, pokud mu nekdo neukradl ucet. No a kdyz si vezmes procentualne kolik ma minusu na pocet prodanyho zbozi, tak prodal jen doslova par smejdu z nekolika tisic polozek a asi se jeden nahodou dostal do tvych ruk, takze se da vyvodit i to, ze cinani uz vyrabi kvlaitni zbozi:). Ja mam zase spatnou zkusenost s Dealextreme. Jestli chces kupovat bez takovych problemu, kupuj nejlip v CR/SR a mas po problemech, ale das za to nekolikrat tolik penez. Rozhodnuti je na tobe.
No a jestli´s koupil neco za 140 dolaru pres Ebay a platil Paypalem, tak to proste reklamuj a penize bys mel dostat zpet.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru