Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem efekty do domácího videa

Dobrý den přeji,prosím vás o radu/návod jak na to.
Existuje nějaký prográmek na takovou úpravu domácího videa?
Mám několik domácích videií a chtěl bych si je malinko poupravovat. Konkretně jde o toto - chtěl bych vložit do videa šipku, která by označovala osobu, předmět apod.
Mám XP Home
děkuji za pomoc

Předmět Autor Datum
Windows Movie Maker (součást XP) to neumí. Videoeditorů je spousta, od (mi neznámých freeware), pře…
L-Core 13.11.2010 21:08
L-Core
Nevím, jak by šlo šipkou jednoduše označit jednu osobu(ve skupině), která se ve videu pobybuje. Asi…
jofa 14.11.2010 10:32
jofa
Ve Vegasu není problém k pohyblivému člověkovi "šipku" přidat. Je to prostě jen další vrstva (obráze… poslední
L-Core 14.11.2010 11:50
L-Core

Windows Movie Maker (součást XP) to neumí.

Videoeditorů je spousta, od (mi neznámých freeware), přes Ulead či Pinnacle (cena snad kolem tisícovky?, přidat šipku by mohly umět - nevím, neznám je), až třeba po Sony Vegas či Adobe Premiere. Naučit se ty poslední dva chce spoustu hodin studia a zkoušení. Taky stojí spoustu tisíc...

Nevím, jak by šlo šipkou jednoduše označit jednu osobu(ve skupině), která se ve videu pobybuje. Asi bych to udělal tak, že v určitám vhodném okamžiku video stopnu, udělám snímek a ten upravím tak, že k osobě udělám šipku. Pak statický obrázek vložím do pauzy na cca 1-3 vteřiny a po této době bude video plynule pokračovat. Taky lze tu osobu přiblížit. Asi to jde i jinak. Je to jen jeden možný nápad. Studio Pinnacle 14.

Ve Vegasu není problém k pohyblivému člověkovi "šipku" přidat. Je to prostě jen další vrstva (obrázek šipky) nad vlastním videem.

Bez nějakých pluginů stačí vložit nad video text, vybrat z písma Windings "í" (šipka) a ve videoeventu Sony Text na záložce Placement (a za pomocí keyframů na timeline) šipkou ve videu posouvat podle potřeby. Dá se přitom měnit i velikost, průhlednost, natočení, barvy atd... té "šipky".

EDIT: showthread.php

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru