Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem elektricka zasuvka

Zdravim. M ohli by ste mi nekdo prosim poradit, jestli jesou nejake ruzne typy elektrickych zasuvek? Mam namysli tu vnitrni cast. Musim koupit novo, ale nevim podle ceho vybirat. Jetsli je to vse stejne, nebo je vic druhu? predem diky za odpoved.

Předmět Autor Datum
Existuje vícero druhů, např. typ Swing, ten se skládá z rámečku a vnitřní části, obyčejné zásuvky js…
host 23.01.2012 15:35
host
Důležitá je zástavbová hloubka. V panelákách jsou ještě mělké krabice, do kterých se hluboká (což js…
jirka44 23.01.2012 16:19
jirka44
Zásuvky sú rôzne.Od šmejdov /Balené po kusoch napr. v Tesco/ až po kvalitné napr.séria Legrand a pod…
Julo 23.01.2012 18:31
Julo
Změř si hloubku krabic pokud je 40mm půjdou ti tam od ABB Clasic a Swing. Pokud 60mm je to jen na to…
kpz3 23.01.2012 20:43
kpz3
jj diky za rady. Asi to udelam tak ze vum tu staru a pujdu se optat nekde do toho lektra. Snad by to…
dave018 23.01.2012 21:42
dave018
no, kup si to v lektru a zapoj si to sám. to zaz bude mít SDH co dělat:-) takovejch borců už jsem vi…
mik.miky 23.01.2012 23:08
mik.miky
Ámen....
Thomas_Rayen 24.01.2012 17:22
Thomas_Rayen
Já mám na takové dotazy univerzální odpověď: "Když se na takové věci musíte ptát, tak si na to pozvě…
Yarda 25.01.2012 06:31
Yarda
No nevim - dotaz byl, jestli jsou vsechny vnitrky zasuvek stejny. Uprime, ja mam §8 a timhle si taky…
bahno 25.01.2012 08:18
bahno
Tak hele. Já si takové práce dělám sám. Věřím si, že si je udělám líp než nějaký fušer elektrikář. A… poslední
Yarda 25.01.2012 09:42
Yarda

Existuje vícero druhů, např. typ Swing, ten se skládá z rámečku a vnitřní části, obyčejné zásuvky jsou vcelku (zásuvka+kryt). Pokud máš klasickou krabici pod omítkou, je v podstatě jedno, jakou zásuvku koupíš, měla by jít připojit.
Jestli ale myslíš že koupíš jenom vnitřek a kryt použiješ stávající, tak to nepůjde - musel bys koupit přesně stejný model od stejného výrobce.

Zásuvky sú rôzne.Od šmejdov /Balené po kusoch napr. v Tesco/ až po kvalitné napr.séria Legrand a pod.Samozrejme že sa všetky zmestia, tak do plytkej krabice, ako aj do hlbokej.V plytkej je toho miesta menej, tak sa treba pohrať s vodičmi, hlavne pri AL býva veselo..Takže ak kupovať zásuvky, tak v špec.eletro predajni-tam ti poradia.

Změř si hloubku krabic pokud je 40mm půjdou ti tam od ABB Clasic a Swing. Pokud 60mm je to jen na tobě.
Pokud vemu značku ABB - tak v hypermarketech seženeš kompletní složenou sestavu (vypínač, zásuvka). V elektru si musíš vypínač ... postupně složit podle toho co chceš - rámeček strojek ovládací část

No nevim - dotaz byl, jestli jsou vsechny vnitrky zasuvek stejny. Uprime, ja mam §8 a timhle si taky nejsem jistej, normalne se tim nezivim a nenakupuju tohle obden. A buhvi kde kdo co vymysli.
A vubec, ta obecna nevrazivost elektrikaru(nekterejch) vuci opravam el. zarizeni neelektrikarema je neskutecna a pro me nepochopitelna. Kvuli tomuhle nesnasim elektrika.cz - kazdej kdo ma §6 dostal patent na rozum a kdo ji nema tak by preventivne nemel ani menit zarovku. A ja bych si nemel vymenit flexosnuru u lampicky, protoze na ni pak nebude revize. Kdyz jsem se zeptal, jak na napojeni kabelu cerpadla ve studni, tak jsem se misto normalni odpovedi typu krabice s IP 67 je k mani a nasroubovna pod vikem neni problem dockal preventivniho smazani dotazu ve jmenu bezpecnosti.

Tak hele. Já si takové práce dělám sám. Věřím si, že si je udělám líp než nějaký fušer elektrikář. A věřím, že ty taky. Ale už jsem předělával elektroinstalaci po někom, kdo si rozvod dělal hliníkovým plochým kabelem, když jej potřeboval nastavit, tak to udělal tak, že dva hliníkové dráty smotal a omotal textilní izolačkou a ten kabel přitloukal hřebíky k dřevěným trámům. Konstatuji, že to tam nevyhořelo. Ale proč to nevyhořelo, nechápu dodnes. Tak proto někomu, z jehož dotazu plyne, že je kutil začátečník, poradím tak jak jsem napsal. Nerad bych se o něm dočetl v černé kronice a měl na tom podíl.
BTW: Co se týká vyhlášky 50, tak nemám §9 a 11.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru