Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem elektrické podlahové topení

už si nevím rady tak hledám pomoc.
Mám elektrické podlahové topení Ecofloor topné rohože.
Jedná se a velký obývák s kuchyní a spojené s předsíní nikde žádné dveře. Na tuto plochu namontovali tři termostaty , prý abych mohla každou část regulovat podle potřeby. Tak to dopadlo tak, že kuchyň funguje, ale ostatní místa nehřejí. Měřáky jsou funkční normálně ukazují, že je dodávána energie do rohoží, ale dlažba je studená stále, a elektrikář změřil i zdali jde proud do rohoží a vše je OK. Tak nevím kde je problém.Ostatní místnosti jsou bez problémů.díky všem

Předmět Autor Datum
jde o to, kolik toho proudu tam jde....že tam nějakej jde nestačí...
paul 03.02.2012 12:23
paul
Kolik tam máte kusů topných rohoží ? Kolik mají jednotlivé rohože výkon ? Z toho by se nechal vypočí…
Thomas_Rayen 03.02.2012 12:46
Thomas_Rayen
Regulátory (termostaty) zvyknú mávať dva snímače. Snímač teploty podlahy a snímač teploty v priestor…
pilot 03.02.2012 20:58
pilot
Dotaz by měl formulovat asi ten elektrikář. Měřil skutečně proud, nebo pouze napětí? Jednotlivé topn… poslední
mirektatra 04.02.2012 14:00
mirektatra

Kolik tam máte kusů topných rohoží ? Kolik mají jednotlivé rohože výkon ? Z toho by se nechal vypočítat přibližný proud jednotlivých rohoží a poté porovnat s hodnotami,které naměřil elektrikář.A tím pádem zjistit zda je topný kabel v rohoži poškozený....

Regulátory (termostaty) zvyknú mávať dva snímače. Snímač teploty podlahy a snímač teploty v priestore. Podľa nameraných hodnôt regulujú systém.
Je možné, že segment rohoží v kuchyni ovplyvňuje činnosť ostatných regulátorov, t.j. snímače teploty v priestore na ostatných dvoch regulátoroch vyhodnotia teplotu ako dostatočnú a nezopínajú.
Dá sa tomu pomôcť zmenou nastavenia regulátorov. Na chladnejších miestach treba regulátory nastaviť tak, aby používali iba snímač teploty podlahy.

Dotaz by měl formulovat asi ten elektrikář. Měřil skutečně proud, nebo pouze napětí? Jednotlivé topné okruhy lze sepnout "ručně" pro účely měření, po jejich kontrole bude jasné, je-li chyba v regulaci, nebo jinde.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru