Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem elektroinstalace pristresku

Dobrý večer.mam otázku.mohu zapojit jednu zásuvku a 2 světla na dvojvypínač v jedné svorkovací krabici?jestli ano jak?(pokud možno nějaké schéma) a jaký mam použít jistič.děkuji za odpověd

Předmět Autor Datum
Zavolejte osobu s elektrotechnickou kvalifikací! A čím dříve, tím lépe, než někoho zabijete!
ms 29.08.2012 19:55
ms
Jistič max 1B/10A, ale souhlasím s odpovědí nade mnou. dále bych to nerozvíjel
mik.miky 29.08.2012 22:12
mik.miky
Zdravím, též radím zavolat elektřikáře, na takovou práci bude stačit pár peněz a bude jistota, že ta…
tr 30.08.2012 10:35
tr
Úplně souhlasím s předchozím doporučením: Kdysi jsme si opravovali auta, protože byla jednoduchá a v… poslední
mirektatra 30.08.2012 12:38
mirektatra

Zdravím, též radím zavolat elektřikáře, na takovou práci bude stačit pár peněz a bude jistota, že tam bude vše v dostatečném krytí a provedeno dle předpisů a norem pro venkovní prostředí.
Ony doby, kdy si všichni dělali elektro, vodu plyn svépomocí jsou pryč, teď na to dojíždí naše generace při opravách.:-)

Úplně souhlasím s předchozím doporučením: Kdysi jsme si opravovali auta, protože byla jednoduchá a v servisech to bylo často o nervy a úplatky. Dneska se i olej mění v servisu, protože to tomu autu někdo přes počítač musí říct, jinak zlobí... U elektriky je to stejné. Doba, kdy měl doma každý maximálně rádio a nejčastěším spotřebičem byla žárovka a jednoplotýnkový vařič, ty jsou dávno pryč. Elektřina se dnes používá úplně ke všemu. Ovládá domácí plynové spotřebiče, je ve vlhkém, horkém i hořlavém prostředí, přenáší násobně větší příkony i do malých domácích spotřebičů... Tam všude byla dřív zakázána, nebo se řešila velmi komplikovaně a tedy vždy odborně, protože to bylo zpravidla vždy její průmyslové využití. Lidé k elektrice dřív přistupovali s respektem, dneska je úplnou samozřejmostí i pro malé děti.
Proto si myslím, že každý by měl zodpovědně zvážit svoje osobní předpoklady pro tuhle odbornou práci. Podobně, jako u toho auta...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru