Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem excel- vhodná funkce???

Ahoj, prosím o pomoc toho, kdo rozumí funkcím v excelu. Potřebovala bych vědět, zda existuje nějaká funkce, která by vracela postupně hodnoty. Něco jako RANDBETWEEN, kdy je zadán interval například od 0 do 10 a funkce náhodně vrací čísla v tomto intevalu. Já bych potřebovala, aby se mi postupně překlikávaly hodnoty:0 pak 1 pak 2. Předem děkuji za vaši odpověď.

Předmět Autor Datum
Jako že se má někde jako výstup opakovat 0-1-2-0-1-2- pořád dokola? To má být někde jako výsledek fu…
L-Core 19.11.2009 20:31
L-Core
Ne, psala jsem, že si to představuju něco jako randbetween. To je zadaný interval a mezi tím tahle f…
Blanchee 20.11.2009 21:45
Blanchee
Takže ty chceš, aby se ti po F9 někde postupně objevovalo 1,2,3,4,,,,10 a pak zase od jedničky? Nebo…
L-Core 20.11.2009 22:37
L-Core
Děkuju za odpověď. Bohužel vůbec nevím, jak se pracuje s makry v excelu, četla jsem si tu nápovědu,…
Blanchee 24.11.2009 08:41
Blanchee
To, čo opisuješ, sa dá vyriešiť iba pomocou makra, ale na konkrétne riešenie potrebujeme viac inform… poslední
los 24.11.2009 20:57
los

Ne, psala jsem, že si to představuju něco jako randbetween. To je zadaný interval a mezi tím tahle funkce vyhledává náhodná čísla. Náhodná čísla v tom intervalu. Překlikáváním pomocí klávesy F9. S těmito náhodnými čísli se pak pracuje dalších funkcích a výsledky jsou prakticky v jedné tabulce, ale překliknutím se přepočítávají. A já bych potřebovala, aby se mi hodnoty nehledaly náhodně, ale postupně, např. v intervalu od 1 - 10 by to bylo 1, pak 2, pak 3.... samozřejmě ve své práci počítám s mnohem větším intervalem

Takže ty chceš, aby se ti po F9 někde postupně objevovalo 1,2,3,4,,,,10 a pak zase od jedničky? Nebo by to mělo pokračovat donekonečna?

To nemá s generátorem náhodných čísle nic společného, nestačilo by na to jednoduché makro ve stylu: "vezmi hodnotu z buňky XY, zvětši ji o Z (u tebe o 1) a výsledek nakopíruj jako číslo zpět do buňky XY"?

Děkuju za odpověď. Bohužel vůbec nevím, jak se pracuje s makry v excelu, četla jsem si tu nápovědu, ale nepřišla jsem na to, jak bych měla něco zadat tak, aby se mi hledala ta čísla:) Jinak na tvou otázku, interval znamená, že čísla se ti hledají v mém příkladě jen do 10 a ne do nekonečna:) S těmi náhodnými čísly jsem to dala jen příklad, jak si to představuju a ne jak to má být, v excelu se moc nevyznám a nevěděla jsem jestli nějaká podobná funkce na ten způsob neexistuje. Ale děkuju za snahu, asi to nevyřeším:(

To, čo opisuješ, sa dá vyriešiť iba pomocou makra, ale na konkrétne riešenie potrebujeme viac informácií. Takže skús trochu podrobnejšie opísať, na čo to potrebuješ a akým spôsobom to chceš používať - možno sa bude dať vymyslieť niečo jednoduchšie. A tiež by ma zaujímalo, ako sa to má správať pri zatvorení a otvorení zošita - má sa odpočítavanie začať znova od nuly, alebo sa má niekde zapamätať posledná vygenerovaná hodnota?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru