Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem externi disk 1tb zabrzdenej

problem s exterakem, kterej zazil nedavno pro nej asi velkej sok. Dal jsem z nej kopirovat data na disk jinej. Behem kopirovani se to prerusilo, hodilo hlasku, nic neobvyklyho,ale....

nyni nelze pripojit k jinymu pc - jen se ozve system zvuk jako po zastrceni HW, a nic se nedeje. Totalne zamrzne system a disk se vubec nezobrazi. Samo pokud ho vypojim, tak onen postizeny pc se ihned postavi na nohy a slape normalne. Jedinej system, kde ho vidim a muzu prochazet data, je muj pc, kde se puvodne kopirovalo. Ale je i tam cely zabrzdeny, reaguje silene pomalu a jak se snazim z neho neco kopirovat, i maly soubor - tak akorat dlouho pocita, kolik toho vlastne chci a pak to trva silene pomalu samotnej prenos ( kb/s).. nevite nekdo co s tim, co zkusit, bez formatovani samozrejme ??terovka, NTFS od WD THX

Předmět Autor Datum
Problem nebude v disku, ale v radici, takze si myslim, ze si formatovanim stejne nepomuzes, samozrej…
RedMaX 24.03.2012 09:39
RedMaX
osobně nemám (nesíťové) verze externích disků vůbec rád. Ale dovolím si rozšířit tvou poslední větu… poslední
touchwood 24.03.2012 12:03
touchwood
diky za komentar, trosku jsem doufal ze odpoved vice potesi.) asi nesezenu jen tak nekoho kdo necha…
jartoo 24.03.2012 11:14
jartoo

Problem nebude v disku, ale v radici, takze si myslim, ze si formatovanim stejne nepomuzes, samozrejme nemohu to tvrdit na 100%.

Jestli neco odeslo na radici, tak to asi nespravis. Problem u WD (nevim, zda u vsech disku, ale u minimalne nekterych MyBooku) je, ze nejde vymontovat samotny disk a pripojit ho proste k PC a zkopirovat data. Musis mit druhy takovy MyBook, rozmontovat i ten, pripojit k nemu disk z rozbiteho a vykopirovat data, proto jsou taky externi disky (urcite ty od WD) jen na prenosy a ne na zalohy.

Zkusil bych Ubuntu nebo Fedoru live CD, nevim proc, ale obcas se mi podari pres ne vykopirovat data ze zdanlive mrtvych disku, at uz elektronika nebo disk. Treba tomu tak bude i v tomto pripade.

Edit: K zaloham na WD MyBookach, taky na ne zalohuju, chtel jsem tim rici, ze nikdy by data nemely byt jen na MyBooku, je prilis nespolehlivy na takovouto troufalost.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru