Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno firewall Avast! Antivirus

Cus lidi, chtěl sem se zeptat, jestli má antivirus Avast! Home Edition bránu firewall? V materiálech o něm je napsaný, že má rezidentní ochranu, webový, síťový, P2P a já nevím jaký další štíty, ale Centrum zabezpečení mi hlásí jen aktivní bránu firewall systému Windows (viz. obrázek). Mám tomu rozumět tak, že Avast! tedy nemá bránu firewall?

Předmět Autor Datum
Avast je antivir - neobsahuje firawall.
host 27.03.2009 20:51
host
no, tak to jste me hosi nepotěšili :)
vojtinac 27.03.2009 21:18
vojtinac
Firewall je přece ve Windows. To jich tam chceš víc?
karel 27.03.2009 21:21
karel
no nevim, jestli mu muzu verit.., to je vse
vojtinac 27.03.2009 21:23
vojtinac
A kdyby byl od jiné firmy, tak bys mu věřil? Tak změň i tu firmu, co vyrábí OS.
karel 27.03.2009 21:26
karel
já se přece o tom nechci hádat, jen sem potřeboval poradit :) a mezi firewallem ve Win Vista a firew…
vojtinac 27.03.2009 21:35
vojtinac
Tady se nic poradneho nedovis o teto problematice. Musis na jine stranky, urcite je lepsi aplikacni…
Agnitum 28.03.2009 08:34
Agnitum
já osobně mám NIS 2009 na ntb a sem s ním fakt spokojený. Avast! sem byl nucen dát na domácí počítač…
vojtinac 28.03.2009 08:44
vojtinac
Norton internet security jsem měl na novém notebooku, takže mohu velmi dobře porovnat, jak běžel s n…
Kráťa 28.03.2009 11:11
Kráťa
No fakt je, ze jsem slysel, ze novy NIS je kompletne prepracovany a o dost se pry zlepsil, ale zkous…
Redmarx N 28.03.2009 12:37
Redmarx N
navic te neochrani pred nejakym malware, coz nektere aplikacni fw umi Proc by mel chtit FW, ktery h…
Redmarx N 28.03.2009 12:33
Redmarx N
Tleskám Ti hochu! Takový názor a tady! Seš hrdina.Máš moje sympatie. Fakt naprostý souhlas. poslední
111 28.03.2009 23:50
111
Firewall uplne staci ten co je vo windows. Hlavne ked kazdy bezny uzivatel ani netusi naco naozaj fi…
MM.. 27.03.2009 20:51
MM..
Tak!
touchwood 27.03.2009 21:56
touchwood
Nie, z firewallu nemaju vyskakovat ziadne okienka s otazkami. tesat do mramoru! jinak do toho začne…
lední brtník 27.03.2009 23:35
lední brtník
Ve Vistách by mohl všem vyhovovat tamní zabudovaný firewall. Oproti běžnému (default) blokování umí…
L-Core 28.03.2009 08:03
L-Core
Uplny nesmysl. Napriklad NIS2009 muze jet v automatickem modu, kdy se nepta na nic a obslouzi ho i d…
Agnitum 28.03.2009 08:36
Agnitum
pleteš si dojmy, anebo pláčeš na špatném hrobě. nebo sis nevšim že toto není třeba hp itrc fórum. se…
lední brtník 28.03.2009 10:49
lední brtník
Hele dej se do pohody, že ti aplikační firewall vyhovuje a umíš jej dobře nastavit je fajn ale větši…
MM_tank 28.03.2009 12:12
MM_tank
Mám stejnou zkušenost. Než aby je "obtěžovala" hláška od firewallu, jestli chtějí něco povolit, je l…
Kráťa 28.03.2009 14:36
Kráťa

Tady se nic poradneho nedovis o teto problematice. Musis na jine stranky, urcite je lepsi aplikacni fw nez ten od XP. Ne kazdy totiz touzi po tom, aby s mu samy programy pripojovaly kam se jim zachce. XP firewall neumi ohlidat odchozi komunikaci a navic te neochrani pred nejakym malware, coz nektere aplikacni fw umi(i kdyz tady ti budou tvrdit, ze to fw nema umet, ale ono se to nekdy hodi, ony uz nejdou viry a ruzne skodlive kody takove, jako byly pred par lety, kdy tomu mozna tito lide rozumeli). Tady to nikoho nezajima, tady je samy profik, co jede pod omezenym uctem a pak jim treba nejdou ani zprovoznit hodiny:). Napriklad FW v NIS2009 se nepta skoro na nic, takze vubec never tady tem lzim, co tady dole pronasi brtnik a dalsi, ze porad vyskakuji okna a uzivatel nevi co povolil. Existuji ruzna nastaveni techto aplikacnich FW a jsou v nich od vyrobce dobre nastavene defaultni mody, ktere hlidaji samy a neptaji se temer vubec na nic. Tito lide NIS2009 videli akorat jako napis napsany nekde na netu, ale malokdo z nich ho zkousel. Staci si projit zdejsi diskuze a uvidis, jak na nej budou kydat, ze ti to rozesere cely system a ze to zere pul vykonu PC, ale to neni davno pravda. Oni tady trosku zastydli. Napriklad o NIS2009 v pc ani nevis. Eset je na systemove prostredky narocnejsi, ale pokud nemas nekolik let stary pc, tak o nem taky nebudes ani vedet. I Outpost FW, ktery se dlouodobe radi k tem lepsim aplikacnim FW ma automaticky mod a muze ho tak pouzivat amater. Je ale pravda, ze napriklad tento FW je lepsi v ruko nekoho, kdo si ho umi podrobne nastavit Tady se o teto problematice nedozvis objektivni udaje. Musis jinam.

Norton internet security jsem měl na novém notebooku, takže mohu velmi dobře porovnat, jak běžel s ním a jak běžel po odinstalování. Osobně asi tak 9 let používám Zone Alarm (ale na Vistě už ani ten).
Ale vím že dealerovi NIS to není možné vysvětlit a vždy bude jakkoli agresivně napadat lidi, co měli na počítači odpracováno několik let už v době, kdy si hrál s počítačem leda tak s tím "s vlaštovkama".
Přijdeš mi jako ti dealeři Amway, podle kterých jsou všichni blbci a jen oni umí správně vydělávat a žít...

No fakt je, ze jsem slysel, ze novy NIS je kompletne prepracovany a o dost se pry zlepsil, ale zkouset to urcite nebudu, mam sve ZKUSENOSTI (velkym pismenem je to pro toho dealera tady, kterymu zkusenosti evidentne schazi) a i ja jsem na slovo Norton alergicky. :-)

navic te neochrani pred nejakym malware, coz nektere aplikacni fw umi

Proc by mel chtit FW, ktery ho ochrani pred malware, kdyz na to ma stit Avast ? To bude mit v PC naprosto zbytecne dva programy, ktere budou delat totez ?

Ne k Avastu mu staci jakykoliv slusny firewall i ten windowsacky. (Samozrejme, pokud chce mit kontrolu nad odchozi komunikaci, sahne po jinem - treba ja mam u Avastu Comodo 2 a staci, ale jsou i jine, Zone Alarm si s Avastem nerozumel.)

Ve Vistách by mohl všem vyhovovat tamní zabudovaný firewall. Oproti běžnému (default) blokování umí i (uživatelským zásahem) blokovat přístup jednotlivých aplikací na internet.

Ten z XP tohle neumí, což může být pro řadu uživatelů problém. Nad důvody pro takové jednání není potřeba moc dlouho přemýšlet... různé aplikace se umí různě někam připojovat a když PRÁVĚ TOTO uživatel (z nespecifikovaných pohnutek) nechce, šáhne po aplikačním firewallu.

pleteš si dojmy, anebo pláčeš na špatném hrobě. nebo sis nevšim že toto není třeba hp itrc fórum. sem se chodí většinou ptát tazatelé (včetně tohoto dotazu), kteří si ani sami nedokážou nastavit sdílení disků.
jakkoli já osobně aplikační firewally radši, pokud nemají být naprosto k ničemu (zoufalý zone alarm, comodo neustále vyžadující výjimky a přitom default děravé pro .exe microsoftu), není jejich nastavení pro naprosté laiky. proto doporučení windows firewallu. ano, a vím že ten ve vistě je lepší. stačí?

Hele dej se do pohody, že ti aplikační firewall vyhovuje a umíš jej dobře nastavit je fajn ale většina lidí to nezvládne (protože nečtě manuály, nechce se učit) a pro takové je zbytečné radit aplikační firewall. Dokonce ke mně chodí hodně starších lidí s notebooky a vím že aplikační firewall je pro starší lidi zbytečná zátěž. Vím s jakýma pitomostma chodí na opravu starší lidi ale i mladší co se počítačům nevěnují/nechtějí věnovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru