Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno formátování disku mi zmenšilo jeho kapacitu a nejde naformátovat zpět

Když jsem si chtěl zálohovat operační systém win 8 na externí disk tak jsem zároveň potřeboval disk zformátovat jenže to mi zmenšilo kapacitu disku z 500GB na 32GB a teď nejde naformátovat na původní velikost, takže bych pottřeboval vědět jestli je na opravnu nebo jestli znáte nějaký program na formátování disku. Můj disk je ADATA HV610. Předem děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
Programů na práci s disky a diskovými oddíly je mnoho (já např. používám Partition Wizard od firmy M…
Pytlík 05.02.2014 14:39
Pytlík
Děkuju, problém vyřešen použil jsem ten Partition Wizard a bylo to jak jsi říkal, ještě jednou děkuj… poslední
Akreli 05.02.2014 16:20
Akreli
Potřebuješ počítač s windows xp a http://pcworld.cz/downloads/freeware-hdd-capacity- restore-tool-ob…
MM_tank 05.02.2014 15:11
MM_tank

Programů na práci s disky a diskovými oddíly je mnoho (já např. používám Partition Wizard od firmy Minitool - na jejich stránkách je ke stažení bezplatná verze Home, vč. bootovacího obrazu .iso).
U tebe pravděpodobně došlo k vytvoření oddílu o velikosti 32GB (proč a jak - to můžeš vědět jedině ty, my u toho nebyli) a formátuje se tedy oddíl této velikosti. Máš dvě, v podstatě rovnocenné možnosti:
1) ten malý oddíl zrušit, vytvořit nový přes celý disk a ten formátovat
2) Ten existující oddíl roztáhnout přes celý disk
Obojí je, myslím, možné i prostředky Windows, já na to ale téměř výhradně používám prostředky třetích stran, tedy již zmiňovaný Partition Wizard, protože práce s ním je snadnější a přehlednější, než s prostředky Windows. Volil bych asi postup podle bodu 1) (tedy zrušit a znovu vytvořit).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru