Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem grafika - frakvence paměti

kupoval jsem si grafika a bylo tam napsané že má frekvenci paměti 1800MHz, když si třeba zapnu EVEREST efektivní taktování 1800MHz a Skutečný takt 900MHz. chci jenom vědět jestli to je v pořádku

Předmět Autor Datum
Asi je to nejaka DDR pamat, potom to v poriadku je.
x22 18.01.2010 19:31
x22
vsetko je v poradku. Nemusis to kontrolovat everestom, vyrobca sa nepomyli nemaj strach :)
MM.. 18.01.2010 19:32
MM..
i tak mi to pride nejake divne, grafika ma mit 1800MHz a když zapnu GPU-Z tak je tam 900MHz
alfred 18.01.2010 22:41
alfred
to je normalni - DDR pracuje jak na sestupne, tak na vzestupne hrane cyklu... Frekvence pamětí a ní…
gd 18.01.2010 22:48
gd
Divne sa ti to zdat moze, ale je to v poriadku. Rovako sa ti moze zdat divna teoria relativity, a ti…
MM.. 18.01.2010 23:06
MM..
Rovako sa ti moze zdat divna teoria relativity Do toho bych se radsi ani nemichal. Je dost kritiku…
gd 18.01.2010 23:25
gd
Niektore veci su dokazane a vyuzivane (napr. ubytok hmotnosti elektronu pri vysokej rychlosti sa da…
MM.. 18.01.2010 23:26
MM..
Jj, treba Hawking: Stephen Hawking pracoval na základních zákonech fungování vesmíru. S Rogerem Pen…
gd 18.01.2010 23:32
gd
Takze mozme byt radi ze aspon ta frekvencia z dotazu 900MHz je definitivna a spravna :-) poslední
MM.. 19.01.2010 00:40
MM..

to je normalni - DDR pracuje jak na sestupne, tak na vzestupne hrane cyklu...

Frekvence pamětí a níže zmíněné latence (jinak také řečeno časování) mají určující vliv na výkon pamětí. U skutečné a efektivní frekvence pamětí by možná bylo vhodné se pozastavit, ačkoliv prakticky bereme v úvahu spíše efektivní frekvenci pamětí než skutečnou rychlost řídících signálů nebo čipů paměti. Dosažitelné frekvence pamětí se liší podle technologie výroby a pamětí samotných. O růst výkonu a frekvence se snaží technologie jako DDR (Double Data Rate) a řada dalších. V podstatě se jedná o techniky, které efektivně zvyšují propustnost pamětí a paměťových modulů. Jedním z milníků posledních let v této oblasti byl přechod na technologii DDR. Efektivní frekvence SDRAM končí zhruba na 166MHz, běžně na 133MHz. Díky přenosu dat na obou hranách signálu se s technologií DDR SDRAM pamětí efektivní rychlost zvýšila téměř dvojnásobně při stejné frekvenci vůči SDRAM pamětem. Přesnější popis těchto technologií naleznete níže.

zdroj: http://www.svethardware.cz/art_doc-F70A920D4D655D3 BC1257206006DC390.html

Divne sa ti to zdat moze, ale je to v poriadku. Rovako sa ti moze zdat divna teoria relativity, a tiez je v poriadku :) Prip. ze preco vtaky na zimu odleteli, a to je tiez v poriadku :)

P.S. a everest si pozeraj pri 3D zatazi. Oni grafiky maju uz roky aj powermanagement vcetne speedstepu... Len aby si sa o chvilu neopytal ze preco ma GPU menej :)

Niektore veci su dokazane a vyuzivane (napr. ubytok hmotnosti elektronu pri vysokej rychlosti sa da overit aj v obycajnej obrazovke, teda aspon profesor tam vo vypoctoch cpal nejaku relativitu ja som mu moc nerozumel, hlavne bolo ze mu s tymi vzorcami vysiel spravne vysledok :))), a zbytok mozno aj je volovina, ale zatial sa to berie ako ze to volovina neni a ze to je v poriadku :) Proste vsetko je v poriadku :)

Jj, treba Hawking:

Stephen Hawking pracoval na základních zákonech fungování vesmíru. S Rogerem Penrosem dokázal, že Einsteinova obecná teorie relativity předpokládá, že čas a prostor má počátek ve velkém třesku a konec v černých dírách. Tyto výsledky dokazují, že je nezbytné sladit obecnou relativitu s dalším významným vědeckým objevem první poloviny 20. století kvantovou teorií. Jedním z důsledků těchto výzkumů byl také jeho objev, že černé díry by neměly být úplně černé, ale měly by emitovat záření a případně se i postupně zmenšovat a nakonec zcela zmizet. Další je domněnka, že vesmír nemá v pomyslném čase žádný okraj nebo hranice. To by znamenalo, že způsob jakým vesmír vznikl, je zcela dán vědeckými zákony.

Nejvetsi paradox je, ze Hawking zase zacal nektere sve drivejsi myslenky vyvracet.
Proste nic neni definitivni... :puff:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru