Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem hardwarový vypínač bezdrátových sítí kaput

Zdravíčko, mám takový problém s Lenovem S10-3. Počítač vůbec nereagoval na přepínání hardwarového vypínače, tim pádem nebylo možné připojit se přes wifi.Tak jsemho rozebral a zjistil jsem, že ten přepínač je jaxi vytržený ze základní desky a bohužel už nepůjde připájet zpátky, protože s vypínačem se vytrhnul i ten kousek desky, který je vodivý a dotýká se kontaktu toho vypínače. Vůbec neni poznat, kam ten kontakt vedl dále, aby se připájel o kousek dále..prostě to je bez šance, HW vypínač skončil. Ale wifi je vypnutá a nejde zapnout ani Fn+F5-tato kombinace kláves funguje až když je HW vypínač zapnutý.
Takže bych chtěl poprosit o radu, jestli je možno nějak vyřadit/obejít/ ignorovat to HW přepínátko, a zároveň spustit wifi? Počítám že by to mohlo jít v registrech?? nebo ne?
Mockrát děkuju. T.V.

Předmět Autor Datum
Obávám se, že zásahem do registrů ten vylomený kus desky zpět neskočí. Dokonce si myslím, že na tohl…
karel 06.08.2012 11:11
karel
Kadle já kupodivu chápu, že zásahem do registrů ten vylomaný kus desky zpět neskočí... to sem ani ne…
veetec.t 06.08.2012 11:47
veetec.t
Abych to ještě uvedl na pravou míru... Z té desky není vytržený kus desky, ale jenom ten kontakt, cc…
veetec.t 06.08.2012 12:03
veetec.t
v registru určitě ne. Od toho je to HW vypínač, že to vypíná hardwarově. Co ale jde, je pomocí drát…
touchwood 06.08.2012 11:12
touchwood
To jsem zkoušel, ale bohužel u toho jednoho ze tří kontaktů to vypadá tak,že kontakt na desce, který…
veetec.t 06.08.2012 12:00
veetec.t
protože s hw odpojováním nepočítají, žejo. pokud na to nepřijdeš jak to přemostit drátkem, kup si us…
lední brtník 06.08.2012 12:06
lední brtník
Ten vypínač tam je právě proto, aby se nedal (z bezpečnostních důvodů) softwarově spustit WiFi. Kdyb…
jirka44 06.08.2012 12:06
jirka44
u toho jednoho ze tří kontaktů to vypadá tak,že kontakt na desce, který měří cca 3x5 mm, se celý utr…
jirka44 06.08.2012 17:01
jirka44
Zdravím mám podobný problém s vypínačem na ntb sony který je nefunkční akorád je 8 pinový a nevím kt… poslední
Zdeno1111 25.09.2015 18:10
Zdeno1111

Kadle já kupodivu chápu, že zásahem do registrů ten vylomaný kus desky zpět neskočí... to sem ani nedoufal.. ale přijde mi logické, že by mohlo jít nějak "vymazat" existenci toho tlačítka z počítače.. tak jako některé notebuky toto tlačítko vůbec nemají, tak nějak upravit software tohoto notebuka, aby zapomněl, že tam nějaké tlačítko bylo.
Samozřejmě jsem googlil a v několika diskusích jsem narazil na podobný problém a v linuxu a ještě nějakém jiném OS který vůbec neznám, prý tato možnost je..
V registrech se vůbec nevyznám, ale když jsem viděl, co všechno je možné v nich změnit na HTC HD2, přišlo mi že vypnutí jednoho tlačítka musí jít skoro jistě..

To jsem zkoušel, ale bohužel u toho jednoho ze tří kontaktů to vypadá tak,že kontakt na desce, který měří cca 3x5 mm, se celý utrhnul z desky, zůstal na kontaktu vypínače a na desce všude kolem tohoto místa je pouze ten nevodivý materiál, a zrovna tak pod ním, dal jsem to i pod mikroskop a tam prostě nikde neni nic kam by se dal ten drátek napájet.
Nepřipadá mi až tak nesmyslné, že by bylo možné počítači nějak "vymazat" ze softweru, že tam nějaký vypínač je.. některé notebuky ho ani nemají a taky fungujou, žejo..

u toho jednoho ze tří kontaktů to vypadá tak,že kontakt na desce, který měří cca 3x5 mm, se celý utrhnul z desky, zůstal na kontaktu vypínače a na desce všude kolem tohoto místa je pouze ten nevodivý materiál

teprve teď jsem si to pořádně přečetl. Tak ten třetí nikam nezapojuj a propoj ty zbývající dva. Vypínači by měly dva dráty stačit ke spokojenosti.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru