Avatar uživatele
Rokio

Co to vlastně je hyperaktivita?

Podle některých uživatelů není hyperaktivitou dělání drobných zbytečných pohybů rukou (nervozita), ani nohami (syndrom neklidných nohou). Co to tedy vlastně je?

Jsem hyperaktivní, když mám nadbytek energie a nesoustředím se na detaily, ale není to na mě vidět a nedělám zbytečné pohyby, jelikož se umím ovládat. Nicméně jsem impulzivní, ale v dobrém slova smyslu (dělám všechno hned) a mám chuť pořád něco dělat, ale ne zbytečné věci. Také moje pozornost je mírně nadprůměrná a paměť též.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2843 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Odpoveď byla označena jako užitečná

Hyperaktivita se projevuje především u dětí. Má některé příznaky – stále je v pohybu, nevydrží na místě, je mnohomluvné atd .Často to souvisí s depresí, nudou, s prostředím atd.

Zda jste vy hyperaktivní, musí posoudít lékař, pokud způsobujete problémy sobě nebo i jiným v okolí.
Hyperaktivita je často spojována s ADHD, tedy poruchou pozornosti.

Pročtěte si článek, v němž se dovíte víc.
„Článek nabízí pohled do světa dospělých, kteří se potýkají s obtížemi vyplývajícími z diagnózy ADHD. Čtenář se dozví, jak často se ADHD objevuje v dospělém věku, jak se diagnostikuje, léčí a v neposlední řadě, jaká úskalí přináší svým nositelům.“ Autor.: A. Munden, J. Arcelus

"Hyperaktivita se u dospělých vyskytovat může a nemusí. Někdo nedokáže nikdy zůstat v klidu nebo relativně nečinně. Takoví lidé se budou netrpělivě vrtět, donekonečna poposedávat na přednáškách, na koncertech, v divadle.

Impulzivita vede k potížím počkat na cokoli, například v restauraci nebo při dopravní zácpě. Dospělí s ADHD zcela zbytečně a bezhlavě riskují při řízení, neuváženě předjíždějí.

Ačkoli následující podmínka není součástí diagnostických kritérií ADHD, mnoho lékařů, kteří mají s diagnostikováním a léčbou této poruchy zkušenosti, uvádí u svých pacientů krajní změny nálady, podrážděnost a frustraci. Postižení často špatně snášejí stres a snadno propadají špatné náladě atd."
http://clanky­.rvp.cz/clanek/c/S/1834­3/poruchy-pozornosti-a-hyperaktivita-u-dospelych.html/

Upravil/a: annas

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Odpovědi.cz Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
cynique

V podstatě výborný popis je v blogu ekonomky Markéty Šichtařové. Článek je sice o inkluzi, ale popis ADHD je výstižný i pro laika.
http://sichta­rova.blog.idnes­.cz/blog.aspx?c=534880

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek